Insecta care-i terorizează pe români și nu poate fi oprită cu chimicale. "Cea mai bună măsură este să lăsăm Natura să rezolve"
Social / tigrul platanului
Un reputat biolog român explică pe îndelete care sunt măsurile de aplicat în privința unui insecte intens mediatizate în România în ultimii ani. Ploșnițele dantelate, cunoscute și sub denumirea populară de „tigrul platanului”, au invadat toate zonele verzi și gospodăriile din România. Potrivit specialiștilor, insecta ar fi fost adusă accidental în Europa odată cu plante ornamentale. Ceea ce este cel mai ingrijorător pentru locuitori este că nu au niciun duşman natural şi nu pot fi distruse cu insecticid. Biologul Adrian Ruicănescu, cercetător la Institutul de Biologie din Cluj-Napoca, a explicat, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de ce ploșnițele dantelate nu pot fi ucise cu substanțe chimice.

Ziare.Com își propune să ofere cele mai importante și cele mai noi știri din fiecare sector al vieții publice: politică, business, sport, life show, știri despre personalitățile sau instituțiile cele mai mediatizate. In consecinta, Ziare.com aloca subiectelor de interes din toate aceste domenii sectiuni speciale care vor contine cat mai multe informatii relevante fiecarui subiect.

Secțiunea de față este dedicată temei tigrul platanului . Această zonă va concentra articolele categoriei Social din Ziare.Com care au subiectul principal: tigrul platanului.

Ziare.com oferă cititorilor săi oportunitatea de a deveni jurnaliști colaboratori. Materiale jurnalistice, știri atât pe tema - tigrul platanului, cât și despre alte subiecte de interes, fie din categoria Social , fie din celelalte categorii ale site-ului Ziare.Com, pot fi trimise la adresa colaboratori@ziare.com, iar pentru mai multe informații privind modalitățile de colaborare poate fi accesată și secțiunea Colaboratori Ziare.com.

Va mulțumim pentru colaborare și așteptăm sugestiile și observațiile dvs.

 
Top stiri din Social