Mii de comprimate de antiviral Arbivir ascunse într-o dubă la granița cu Ucraina VIDEO

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 11:09
1914 citiri
Mii de comprimate de antiviral Arbivir ascunse într-o dubă la granița cu Ucraina VIDEO
Medicamentul urma să ajungă pe ”tarabe” FOTO: Poliția de Frontieră

7.000 de comprimate de antiviral Arbivir au fost găsite ascunse într-o dubă la granița cu Ucraina. Medicamentul era destinat cel mai probabil vânzării la negru celor care cred că se pot trata de COVID-19 acasă.

Polițiștii de frontieră și vameșii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit, ascunse în plafonul unui microbuz condus de un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană, 7.000 de capsule antivirale de proveniență ucraineană.

”În data de 22 noiembrie, în jurul orei 13.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 46 de ani, care conducea un microbuz înmatriculat în Ucraina.

Existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor.

Astfel, în plafonul mijlocului de transport a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 350 de cutii ce conţineau 7.000 de capsule antivirale de proveniență ucraineană, medicamente pentru care bărbatul nu deţinea documentele legale pentru transport sau import.

Medicamentele în valoare totală de 17.500 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravențional de către reprezentanții Biroului Vamal Siret cu amendă în valoare de 4.000 de lei.

Zilele trecute, poliția a început ancheta penală în cazul unui cetățean din Republica Moldova pentru exercitarea fără drept a unei profesii, după ce a fost prins vânzând Arbidol pe internet.

Acesta oferea spre vânzare 11 cutii cu Arbidol, deşi medicamentul nu este autorizat, el fiind de origine rusească, folosit la tratarea Covid-19 acolo.

Autoritățile române au recunoscut că astfel de medicamente sunt accesibile oamenilor, acestea fiind vândute chiar la tarabe în piețe.

ANM avertizează că medicamentele Arbidol sau Arbivir nu sunt autorizate în România.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#medicamente covid taraba, #Arbivirl, #politia de frontiera , #tratament covid