O nouă ședință de urgență convocată la Guvern pe tema amenințării tulpinii Omicron

Duminica, 28 Noiembrie 2021, ora 11:12
3727 citiri
O nouă ședință de urgență convocată la Guvern pe tema amenințării tulpinii Omicron
Sedință de Guvern la Palatul Victoria. FOTO: Facebook / Guvernul României

O ședință de guvern a fost convocată de către șeful Executivului, Nicolae Ciucă, duminică, 28 noiembrie, ora 11.15, în cadrul căreia vor fi analizate posibile măsuri de protecție în contextul apariției variantei Omicron, noua tulpină a SARS-CoV-2.

UPDATE: Un proiect de act normativ pentru modificarea hotărârii care prelungeşte starea de alertă începând de la 9 noiembrie, figurează pe ordinea de zi a reuniunii de duminică a Executivului.

„Proiect de hotărâre pentru pentru modificarea şi completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1183/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, arată ordinea de zi transmisă de către Guvern.

Şedinţa are loc după ce, sâmbătă, premierul a discutat pe aceeaşi temă cu ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, cu şeful DSU Raed Arafat şi cu şefa Centrului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile Adriana Pistol.

Ca şi alte state UE, România a impus restricţii pentru persoanele care vin din Africa de Sud, unde a fost detectată noua tulpină a coronavirusului.

Primele măsuri luate, sâmbătă, de CNSU

Aceste restricţii includ carantina de 14 zile, indiferent dacă persoana vizată este sau nu vaccinată.

În condiţiile în care cursele aeriene către Europa au fost anulate, 36 de români au rămas blocaţi în Africa de Sud, MAE făcând demersuri pentru a facilita întoarcerea în ţară a acestora.

Cazuri de infectare cu varianta sud-africană a coronavirusului au apărut în mai mult state europene.

Citește și:
Ciucă și Bode au inițiat o lege care ar trimite protestatarii recalcitranți direct la închisoare. Minimul propus: 2 ani după gratii
Ciucă și Bode au inițiat o lege care ar trimite protestatarii recalcitranți direct la închisoare. Minimul propus: 2 ani după gratii
Premierul Nicolae Ciucă și ministrul de Interne Lucian Bode apar ca inițiatori ai unui proiect care vizează modificarea mai multor prevederi din Codul Penal. Printre altele, demnitarii...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...