Noi probleme cu urșii în Suceava. Un adolescent a mărturisit că un urs i-a sfârtecat două oi chiar în fața sa

Sambata, 31 Iulie 2021, ora 23:30
2917 citiri
Noi probleme cu urșii în Suceava. Un adolescent a mărturisit că un urs i-a sfârtecat două oi chiar în fața sa
Autoritățile au emis mai multe recomandări FOTO Pixabay

Un adolescent de 17 ani din Lungeni, orașul Broșteni, a sunat sâmbătă, 31 iulie, la 112, după ce un urs i-a luat două din cele 17 oi pe care le scosese la păscut.

Conform tânărului, ar fi vorba de același urs care în urmă cu o săptămâna a fost prins într-un laț iar mai apoi eliberat. Una dintre oile pe care adolescentul le scosese la păscut a fost sfârtecată chiar pe islaz, în timp ce cealaltă a fost luată de urs în pădure.

În urma apelului la 112, la fața locului a fost trimis un echipaj al Postului de Jandarmi Montan Broșteni, dar când acesta a ajuns în zonă ursul dispăruse în pădure. În acest context, reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava au transmis un set de reguli minime de respectat în situația în care vă întâlniți cu ursul:

-să nu îl hrăniți sau să vă apropiați de acesta, pentru fotografii sau din alte motive. Țineți cont de faptul că ursul vă va ocoli, dacă și dumneavoastră veți face la fel;

-faceți-vă semnalată prezența vorbind, pentru ca animalul să nu fie luat prin surprindere și să vă poată evita. Atenție, zgomotele puternice sau muzica dată tare îl pot irita, iar mirosul grătarului cu siguranță îl va atrage și de la 10 kilometri!

-în cazul în care animalul se apropie de dumneavoastră, încercați să păreți cât mai mari, prin ridicarea brațelor deasupra capului. În niciun caz, nu fugiți! Ursul fuge mult mai repede decât omul, atingând în urcare, circa 25-30 km/h. Prin fugă, instinctul de vânătoare se va activa și atunci va ataca.

#ursi, #jandarmi montani , #ursi