Dr. Fauci: "Este posibil ca Statele Unite sa nu aiba nevoie de vaccinul AstraZeneca"

Vineri, 02 Aprilie 2021, ora 08:55
4334 citiri
Dr. Fauci: "Este posibil ca Statele Unite sa nu aiba nevoie de vaccinul AstraZeneca"

Dr. Anthony Fauci, reputat expert american in boli infectioase si cel care ghideaza raspunsul national la criza provocata de Covid-19, a declarat pentru Reuters ca e posibil ca Statele Unite sa nu aiba nevoie de vaccinul anti-Covid dezvoltat de Oxford si AstraZeneca chiar daca primeste aprobarea Food and Drug Administration (FDA), organismul american de reglementare a medicamentelor.

Vaccinul, considerat initial un punct de reper in lupta impotriva pandemiei de Covid-19, este pus sub semnul intrebarii de la finalul anului trecut, desi a fost aprobat spre utilizare de urgenta in zeci de tari, nu si in SUA.

De ce nu are Romania un epidemiolog sef ca Anthony Fauci sau Tegnell. "Romania a intrat in pandemie cu un deficit major in intelegerea informatiei medicale"

Fauci, director al National Institute of Allergy and Infectious Diseases si consilier sef la Casa Alba, a spus ca SUA au incheiat suficiente contracte cu alti producatori de vaccinuri pentru a-si imuniza intreaga populatie si, posibil, chiar pentru a fi administrate doze suplimentare in toamna.

Intrebat daca vaccinul AstraZeneca va fi folosit in SUA, el a spus: "Asta e inca in aer. Senzatia mea este ca, avand in vedere relatiile contractuale pe care le avem cu mai multe companii, avem suficient vaccin pentru a asigura necesarul nostru fara a invoca AstraZeneca".

La finalul anului trecut, compania farmaceutica si Universitatea Oxford au publicat rezultatele dintr-un studiu cu doua valori de eficacitate diferite, dupa o eroare de dozaj. In luna martie a acestui an, mai multe tari din lume au suspendat temporar administrarea acestui ser, dupa ce au fost raportate cazuri de evenimente tromboembolice.

VIDEO Anthony Fauci a castigat un premiu creat de un om de afaceri nascut in Romania

Tot in luna martie, o agentie americana a spus ca datele emise de companie au oferit o imagine incompleta a eficacitatii vaccinului. Cateva zile mai tarziu, AstraZeneca a publicat rezultatele care arata o diminuare usoara a acesteia.

Fauci a mai declarat: "Daca va uitati la numarul de doze pe care le vom primi, cantitatea pe care o putem lua de la J&J, Novavax si Moderna, daca contractam mai multe, este posibil sa putem gestiona orice administrare suplimentara de doze, dar nu pot spune asta cu siguranta".

La jumatatea lunii martie, Medicul Anthony Fauci spunea ca vaccinul AstraZeneca impotriva coronavirusului este probabil foarte bun, insa o comisie independenta de revizuire a fost ingrijorata de date care ar putea induce in eroare, prezentate intr-un comunicat de presa de saptamana aceasta al companiei farmaceutice, transmite Reuters.

"Probabil este un vaccin foarte bun", a declarat marti dr. Fauci, care este si directorul Institutului National pentru Alergii si Boli Infectioase din SUA.

Citeste si:
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de sâmbătă două hotărâri privind acordarea de asistenţă internaţională gratuită pentru Ucraina şi scoaterea de...
Toni Greblă îi răspunde lui Nicușor Dan pe tema autorizațiilor ilegale din Kiseleff:„După răspunsul ISC vom întreprinde toate măsurile”
Toni Greblă îi răspunde lui Nicușor Dan pe tema autorizațiilor ilegale din Kiseleff:„După răspunsul ISC vom întreprinde toate măsurile”
Instituţia Prefectului Bucureşti – condusă de Toni Greblă – i-a transmis, sâmbătă, primarului general Nicuşor Dan, că nu a susţinut „cu niciun prilej” că refuză să atace în...
Comentarii
copilul
rank 1
cum mama dreacului sa aveti voi necoie,de Astra Zeneca ? voi va