Ancheta in cazul unui barbat din Gorj care a murit la scurt timp dupa ce a fost vaccinat cu o doza AstraZeneca din lotul cu probleme

Vineri, 12 Martie 2021, ora 11:47
5160 citiri
Ancheta in cazul unui barbat din Gorj care a murit la scurt timp dupa ce a fost vaccinat cu o doza AstraZeneca din lotul cu probleme
Barbatul a fost vaccinat cu serul de la AstraZeneca. FOTO (generica) SUUB

In Gorj a fost deschisa o ancheta dupa ce un barbat, caruia i s-a administrat o doza de vaccin Astra Zeneca din lotul cu probleme, a decedat. DSP face verificari, in timp ce Valeriu Gheorghita, coordonatorul Campanie de Vaccinare spune ca vaccinul nu are legatura cu decesul acestuia

Directia de Sanatate Publica Gorj s-a sesizat si va deschide o ancheta pentru a cerceta daca doza de vaccin AstraZeneca din lotul cu probleme a contribuit la decesul unui barbat in data de 1 martie, fratele unui cunoscut medic din Targu Jiu.

Autoritatile raspund la intrebarile privind campania AstraZeneca. Romanii sunt asteptati sa lase mesaje pe Facebook cu nelamuririle despre acest subiect

Ioan Barbu, fratele medicului Letitia Barbu, a decedat in data de 1 martie, in jurul orei 8.00, in timp ce se afla la serviciu, la scurt timp dupa ce se vaccinase cu o doza de vaccin de la AstraZeneca, din lotul cu probleme, potrivit gorjonline.ro.

Ioan Barbu, in varsta de 47 de ani, s-a prezentat la centrul de vaccinare din Bumbesti-Jiu, pe 28 februarie, unde i s-a administrat prima doza de ser Oxford/AstraZeneca.

Reprezentantii CNCAV au precizat atunci ca in urma triajului medical, efectuat potrivit protocoalelor medicale, nu au fost indicate probleme cronice de sanatate.

Premierul Florin Citu: Campania de vaccinare trebuie sa continue. Am incredere in decizia Agentiei Europene a Medicamentului

"A doua zi, pe 1 martie a.c., in jurul orei 8.00, in timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator, situatie care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor de la Ambulanta. Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atat in ambulanta, cat si in unitatea de primiri urgente a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Targu Jiu, iar in seara aceleasi zile, in jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului", au transmis reprezentantii CNCAV.

Detalii despre decesul unui barbat din Gorj, a doua zi dupa ce s-a vaccinat. A murit in urma unui infarct miocardic acut intins

Conform acestora, investigatiile medicale efectuate in cadrul Sectiei Anestezie - Terapie Intensiva din SJU Targu Jiu au evidentiat modificari caracteristice unui infarct miocardic acut extins.

Potrivit presei locale, DSP Gorj va ancheta acest caz.

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV) a anuntat joi seara ca peste 77.000 de doze de vaccin din lotul AstraZeneca oprit de la utilizare in Italia au fost folosite deja in Romania, fiind ramase peste 4.200 de doze.

"Ca masura de extrema precautie s-a hotarat carantinarea temporara a dozelor ramase pana la finalizarea evaluarii Agentiei Europene a Medicamentului", arata CNCAV.

Premierul Florin Citu a afirmat ca decizia a fost luata din precautie.

Valeriu Gheorghita spune ca nu este lagatura intre vaccin si deces

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, a declarat pentru Aleph News, ca nu exista motive de ingrijorare privind lotul problema de la AstraZeneca. Totodata, el spune ca in acest moment nu exista nici o dovada care sa ateste o legatura intre vaccin si aceste evenimente trombotice.

"Nu exista nici o legatura intre moartea barbatului si administrarea vaccinului anti-Covid. Era vorba de o persoana care avea antecedente de infarct miocardic. Tot ceeea ce s-a intamplat a fost un alt episod de infarct miocardic. Mortalitatea unei boli cardiovasculare e pe primul loc in Romania", a spus Valeriu Gheorghita, in direct la Aleph News.

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a transmis ca studiaza in prezent semnalarile primite din mai multe state ale UE privind cazurile de tromboza diagnosticate dupa injectii cu vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca si ar putea emite "astazi sau maine" o recomandare privind utilizarea acestui vaccin.

Autoritatile olandeze au anuntat in aceeasi zi un caz de tromboza in urma unei injectii cu vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, dar nu este vorba despre un caz grav care sa necesite spitalizare.

Un bărbat din Vaslui a murit după ce un zid s-a prăbușit peste el. Victima făcea lucrări de renovare a locuinței
Un bărbat din Vaslui a murit după ce un zid s-a prăbușit peste el. Victima făcea lucrări de renovare a locuinței
Un bărbat din judeţul Vaslui a murit luni după amiază, 22 aprilie, după ce un zid de beton s-a prăbuşit peste el. O ambulanţă l-a preluat şi, pe drumul către spital, el a intrat în...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#vaccin AstraZeneca, #gorj, #barbat mort, #infarct, #Valeriu Gheorghita , #vaccin AstraZeneca