Deputatul Emanuel Ungureanu, despre vaccinul AstraZeneca din lotul cu probleme: "Sa nu ne panicam. Eu m-am vaccinat cu o doza din acest lot si sunt bine"

Vineri, 12 Martie 2021, ora 12:35
2266 citiri
Deputatul Emanuel Ungureanu, despre vaccinul AstraZeneca din lotul cu probleme: "Sa nu ne panicam. Eu m-am vaccinat cu o doza din acest lot si sunt bine"

Deputatul Emanuel Ungureanu spune ca si el a fost vaccinat cu o doza din serul AstraZeneca din lotul ABV2856. Politicianul le transmite celor care au primit doze din acelasi lot ca nu este cazul sa intre in panica.

"Sa nu ne panicam!

Dupa isteria declansata de anuntul care face referire la un asa zis lot periculos de vaccinuri AstraZeneca compromise, cu numarul ABV2856, tin sa va anunt ca m-am vaccinat si eu cu o doza din acelasi lot si sunt foarte bine", a scris Emanuel Ungureanu pe Facebook.

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea a anuntat joi seara, 11 martie, ca a decis suspendarea vaccinarii cu dozele din lotul ABV 2856, pentru care Italia a decis suspendarea temporara a vaccinarii.

Romania a primit 81.600 de doze de vaccin din lotul AstraZeneca ABV 2856 oprit de la utilizare in Italia si au fost folosite 77.049 de doze. Restul de peste 4.200 de doze au fost carantinate temporar, ca masura de extrema precautie, pana la finalizarea evaluarii Agentiei Europene a Medicamentului, a anuntat joi seara Comitetul de coordonare a vaccinarii.

Autoritatile raspund la intrebarile privind campania AstraZeneca. Romanii sunt asteptati sa lase mesaje pe Facebook cu nelamuririle despre acest subiect

In total, in Romania au ajuns 81.600 de doze din lotul ABV 2856, din care 77.049 au fost administrate, iar 4.257 au fost carantinate.

Conform CNCAV, in ceea ce priveste lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporara a vaccinarii cu vaccinul din lotul mentionat, Romania a receptionat prima transa de vaccin AZ de 81.600 doze in 7 februarie. Incepand cu data de 15 februarie, au fost utilizate 77.049 de doze, fiind distribuite in urmatoarele judete:

Agentia Europeana a Medicamentului studiaza cazurile de tromboza aparute dupa imunizarea cu serul de la AstraZeneca

Arad, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Caras Severin, Cluj, Dolj, Galati,

Gorj, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mehedinti, Neamt, Olt, Salaj, Satu Mare, Suceava, Timis, Valcea si Vaslui.

Celelate 4.257 de doze se regasesc in centrele de vaccinare din judetele Bacau, Bihor, Botosani, Dolj, Gorj, Iasi, Neamt, Suceava,Timis, Valcea, Vaslui si 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova.

Italia se alatura celor 8 state care interzic folosirea unui lot de vaccin AstraZeneca in urma unor efecte secundare grave

Ancheta in cazul unui barbat din Gorj decedat dupa administrarea vaccinului din lotul cu probleme

Este ancheta la Gorj dupa ce un barbat, caruia i s-a administrat o doza de vaccin Astra Zeneca din lotul cu probleme, a decedat. DSP face verificari, in timp ce Valeriu Gheorghita, coordonatorul Campanie de Vaccinare spune ca vaccinul nu are legatura cu decesul acestuia

Directia de Sanatate Publica Gorj s-a sesizat si va deschide o ancheta pentru a cerceta daca doza de vaccin AstraZeneca din lotul cu probleme a contribuit la decesul unui barbat in data de 1 martie, fratele unui cunoscut medic din Targu Jiu.

Citeste si:
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Valul patru al pandemiei de coronavirus a lovit puternic România, iar politicienii au fost surprinși și luați pe nepregătite. Au trecut în decurs de numai câteva luni de la afirmații precum...
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Tot-la-vale
rank 5
copilul
rank 1
zi,sa te buleshti !...pa Joian,cu ce l-ati vaccinata-ra,cu autism ?