Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Medicul Beatrice Mahler sustine ca nu exista date stiintifice care sa faca legatura intre tromboza si administrarea unui vaccin

Marti, 16 Martie 2021, ora 12:03
2184 citiri
Medicul Beatrice Mahler sustine ca nu exista date stiintifice care sa faca legatura intre tromboza si administrarea unui vaccin
Doctor Beatrice Mahler FOTO Captura Digi24

Medicul Beatrice Mahler, directorul Institutului "Marius Nasta" din Bucuresti, spune ca pana in momentul de fata nu exista date stiintifice care sa faca legatura intre tromboze si vaccinul impotriva COVID-19.

"Pana in acest moment, din datele stiintifice care sunt publicate, nu exista nici macar o singura dovada de tromboza indusa de vaccin. Noi cred ca ar trebui sa mergem mai departe de acest aspect si sa stim ce se intampla de fapt intr-o tromboza a vaselor atunci cand sangele se coaguleaza in vase. Si sa nu uitam ca riscurile care duc la coagularea sangelui in vase tin de patologiile pe care le are pacientul sau de scaderea unbor factori care ne protejeaza impotroiva acestor tromboze.

Nu avem date suficiente despre cazurile care au avut astfel de evenimente nefericite si cu siguranta trebuie facute publice aceste date pentru a avea informatii transparente si corecte. Insa din informatiile pe care le avem pana acum si din recomandarile Agentiei Europene (a Medicamentului - n.r.) nu avem date stiintifice care sa faca legatura intre tromboza si administrarea unui vaccin", a declarat doctorul Beatrice Mahler marti, la Digi24.

Suspendarea unor loturi de vaccin

Vineri, 12 martie, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghita, a anuntat ca la acest moment nu sunt indicii care sa arate ca exista o legatura intre aparitia unor "evenimente trombotice" si administrarea acestui ser. El sustine ca "nu s-au gasit probleme" la loturile de ser AstraZeneca, iar suspendarea inocularii unor loturi a fost facuta ca masura de precautie, de fiecare tara.

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV) a anuntat joi seara ca peste 77.000 de doze de vaccin din lotul AstraZeneca oprit de la utilizare in Italia au fost folosite deja in Romania, fiind ramase peste 4.200 de doze.

"Ca masura de extrema precautie s-a hotarat carantinarea temporara a dozelor ramase pana la finalizarea evaluarii Agentiei Europene a Medicamentului", arata CNCAV.

Premierul Florin Citu a afirmat ca decizia a fost luata din precautie.

Suspendarea vaccinarii cu AstraZeneca in Europa

Regiunea Piemont din Italia a suspendat luni, 15 martie, inca un loc din vaccinurile AstraZeneca - ABV 5811, dupa ce facuse acest lucru cu un alt lot. La fel ca precedentul, si acest lot a ajuns in Romania fiind administrat deja in mai multe centre de vaccinare.

Franta, Germania, Spania si Italia au suspendat luni utilizarea vaccinului impotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, in asteptarea unui aviz al Agentiei Europene a Medicamentului (EMA).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#beatrice Mahler, #vaccin COVID, #AstraZeneca, #tromboza , #vaccin AstraZeneca