Ziare.com

Alte peste 50.000 doze de vaccin AstraZeneca trimise de Romania catre Republica Moldova

de Teodor Serban
Sambata, 27 Martie 2021, ora 14:59

   

Alte peste 50.000 doze de vaccin AstraZeneca trimise de Romania catre Republica Moldova
Comitetul de coordonare a vaccinarii a anuntat ca 50.400 doze de vaccin produs de compania AstraZeneca sunt transportate, sambata, catre Republica Moldova, ca parte a unui ajutor umanitar oferit tarii vecine. O alta transa, de peste 21.000 de doze de vaccin, fusese acordata Republicii Moldova in februarie.


"Astazi, 50.400 doze de vaccin produs de compania AstraZeneca au plecat catre Republica Moldova, in sprijinul autoritatilor implicate in lupta de combatere a pandemiei COVID-19. Guvernul Romaniei a decis continuarea acordarii ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, iar dozele de vaccin, destinate Agentiei Nationale pentru Sanatate Publica din Republica Moldova, fac parte din rezerva Ministerului Sanatatii din Romania. Misiunea se realizeaza cu un mijloc de transport aflat in dotarea Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta al MAI, pe ruta Bucuresti - Chisinau si retur", a transmis CNCAV.

Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale si vaccinuri impotriva COVID-19, vine ca parte a pachetului de sprijin anuntat de presedintele Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale la Chisinau, din luna decembrie.

In 27 februarie, alte 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca au fost acordate Republicii Moldova.

"Romania a fost si este mereu alaturi de cetatenii Republicii Moldova, acordand ajutor de fiecare data, la nevoie, in spiritul relatiei speciale bazata pe comunitatea de limba, istorie si cultura, si fundamentata pe cooperarea in cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeana a Republicii Moldova", a aratat sursa citata.

In 4 februarie, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, in calitatea de punct national de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Raspunsului la Urgenta al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autoritatilor din Republica Moldova pentru acordarea de asistenta internationala, avand in vedere sustinerea eforturilor de combatere a raspandirii virusului SARS-CoV-2.

Dozele de vaccin anti COVID-19, acordate cu titlu gratuit, ca ajutor umanitar, reprezinta numarul de doze achizitionate de Ministerul Sanatatii si livrate de catre compania AstraZeneca, prin Acordurile-cadru incheiate de catre Ministerul Sanatatii cu Comisia Europeana.

Citeste si:

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1650 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

bune de o ciorba

pe aici nu prea ua cautare

 

Stai sa ajunga Johnson

O sa te poti spala pe cap cu el


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor