Agenția Europeană a Medicamentului începe evaluarea utilizării vaccinului Pfizer la copii cu vârste între 5 și 11 ani

Luni, 18 Octombrie 2021, ora 18:13
1538 citiri
Agenția Europeană a Medicamentului începe evaluarea utilizării vaccinului Pfizer la copii cu vârste între 5 și 11 ani
Copil în timpul imunizării anti Covid FOTO Facebook/ RO Vaccinare

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a început să evalueze extinderea utilizării vaccinului anti-COVID BioNTech/ Pfizer la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Vaccinul pentru prevenirea COVID-19 este autorizat în prezent pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 12 ani și peste. Conține o moleculă numită ARN mesager (ARNm) care producere proteina cunoscută sub numele de proteină spike, care este prezentă în mod natural în SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19.

Vaccinul funcționează pregătind corpul să se apere împotriva SARS-CoV-2.

Comitetul pentru medicamente umane (CHMP) al EMA va revizui datele privind vaccinul, inclusiv rezultatele unui studiu clinic în curs, care a implicat copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, pentru a decide dacă recomandă extinderea utilizării acestuia, potrivit ema.europa.eu.

Avizul va fi apoi transmis Comisiei Europene, care va emite o decizie finală.

EMA va comunica rezultatul evaluării sale, care este așteptat în câteva luni, cu excepția cazului în care sunt necesare informații suplimentare.

Medicul Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, joi, 7 octombrie, că autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani este aşteptată în Europa la afârşitul lunii octombrie - începutul lunii noiembrie, iar în decembrie în România ar trebui să vină primele tranşe de vaccinuri. Pentru anul 2022, România a contractat 1,2 milioane de doze de vaccin pentru copii, acestea venind în alt tip de flacoane.

#vaccin copii, #anti covid, #Pfizer, #5 ani, #11 ani, #EMA , #vaccin covid