Ziare.com

Reactia Ministerului Apararii in scandalul vaccinarii: "Acuzele publice sunt de neinteles. Vaccinarea a mai putin de 20.000 de cadre militare nu e un privilegiu"

de Teodor Serban
Miercuri, 10 Martie 2021, ora 19:42

   

Reactia Ministerului Apararii in scandalul vaccinarii: "Acuzele publice sunt de neinteles. Vaccinarea a mai putin de 20.000 de cadre militare nu e un privilegiu"
Ministerul Apararii vine cu precizari in legatura cu acuzele conform carora nu ar respecta regulile si prioritatile stabiliteprivind campania de vaccinare. Armata transmite ca vaccinarea cadrelor militare nu este un privilegiu.

"Acuzele publice la adresa Ministerul Apararii Nationale si a personalului militar sunt de neinteles.

Atributiile MApN in cadrul campaniei nationale de vaccinare a populatiei impotriva infectarii cu virusul SARS-CoV-2 au fost stabilite prin Strategia de vaccinare impotriva COVID-19 in Romania - document avizat de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, prin HG 1031 din 2020, cu modificarile si completarile ulterioare, adoptata de Guvernul Romaniei inclusiv cu avizul Ministerului Sanatatii, si a altor documente care reglementeaza activitati pentru gestionarea efectelor pandemiei.

Sute de persoane s-au vaccinat impotriva COVID-19, in Vrancea, mai devreme decat aveau dreptul

Florin Roman il face ipocrit pe Vlad Voiculescu: "Adevaratele centre paralele de vaccinare functioneaza in curtea ministrului sanatatii, la spitale si DSP-uri"

Subliniem faptul ca unele exprimari din spatiul public induc ideea falsa ca centrele de vaccinare organizate de MApN ar fi destinate doar pentru personalul militar fiind, chipurile, menite sa acorde un tratament privilegiat acestuia, pe baza unor practici si proceduri netransparente, in detrimentul populatiei civile", transmite MAPN.

De ce a infiintat armata centre de vaccinare"Infiintarea centrelor de vaccinare de catre MApN a avut ca scop reducerea presiunii pe centrele de vaccinare coordonate de Ministerul Sanatatii, prin extinderea capabilitatilor de administrare a vaccinului la nivel national, aceste centre fiind destinate nu doar personalului MApN ci si a celui din alte institutii ale sistemului national de aparare si, in anumite situatii, chiar pentru persoane civile, in conformitate cu procedurile derulate prin platforma unica de programare.

In plus, MApN va contribui si la asigurarea echipelor mobile de vaccinare, la solicitarea autoritatilor locale, cu precadere in zonele izolate si greu accesibile.
Pentru o informare transparenta si corecta, prezentam situatia la zi in ceea ce priveste activitatea de vaccinare desfasurata de centrele organizate de MApN.
Pana in prezent, au fost vaccinate aproximativ 19.000 cadre militare si personal civil in activitate in cadrul ministerului", mai transmite MAPN.

Au fost imunizati veterani de razboi"Diferenta pana la 33.000 de persoane, cate au fost imunizate in total, pana in prezent, in centrele MApN este reprezentata de veterani de razboi, pensionari militari si membri de familie eligibili (peste 65 de ani sau cu comorbiditati).

Din categoria personalului in activitate, au fost vaccinate 5.315 cadre medicale si personal auxiliar. Facem precizarea ca in centrele militare de vaccinare deschise pentru prima etapa s-a vaccinat si personal medical din afara ministerului. De asemenea, au fost vaccinati 1.557 elevi si studenti si 1.835 profesori si personal angajat in institutiile de invatamant.
Pana la acest moment, au fost impunizati aproximativ 5.000 de veterani de razboi si pensionari militari eligibili (peste 65 de ani sau cu comorbiditati), aproximativ 4.500 membri de familie eligibili pentru etapa a II-a (in principal membri de familie ai pensionarilor militari)", mai transmite Armata.

A fost vaccinat tot personalul militar care merge in misiuni externeMApn mai transmite ca, "pana la aceasta data a fost vaccinat tot personalul militar participant la misiuni externe si militari aflati in pregatire pentru misiuni in afara teritoriului national, precum si toti militarii care participa la misiuni specifice pe teritoriul national, poligoane, paza si protectie obiective militare, misiuni de transport al personalului unitatilor sanitare militare, militari din serviciul de lupta permanent, etc".

Reprezentantii Armatei mai arata ca, in primele saptamani ale derularii procesului de vaccinare, in conditiile reducerii temporare a fluxului de aprovizionare cu doze de vaccin de la acea vreme, numarul de doze repartizate pentru centrele de vaccinare ale MApN a fost limitat la 1.000 pe zi (pentru totalul centrelor). Din acest motiv, cadrele militare in activitate au acordat prioritate la vaccinare categoriilor aflate la risc - persoane cu varsta de peste 65 de ani, persoane cu comorbiditati etc. In prezent, aceasta limitare a fost ridicata, vaccinarea asigurandu-se in functie de numarul de solicitari exprimate voluntar si de capacitatea centrelor de vaccinare".

Inscrierea personalului MApN pentru vaccinare se realizeaza, in concordanta cu prevederile Strategiei nationale de vaccinare, in Platforma nationala de programare pentru vaccinarea impotriva COVID-19 de structurile in care acesta activeaza, prin operatori speciali desemnati.

Rudele militarilor, vaccinate in conformitate cu reglementarile in vigoare"In ceea ce priveste vaccinarea in centrele de vaccinare organizate de MApN a membrilor de familie ai personalului mentionat mai sus (sot sau sotie, copii, precum si persoane aflate in intretinere legala), care si-au exprimat voluntar dorinta de a se vaccina, aceasta este posibila doar in cazul indeplinirii conditiilor de eligibilitate stabilite prin Strategia nationala de vaccinare pentru fiecare etapa. Ministerul Apararii Nationale a depus toate eforturile si a luat toate masurile pentru respectarea stricta a prioritatilor si criteriilor de eligibilitate la vaccinare. In situatiile punctuale unde se va constata ca aceste reguli nu au fost respectate, vor fi luate de urgenta masurile legale, asemenea situatii nefiind tolerate de conducerea MApN", mai arata MAPN.

"Dupa cum se poate lesne observa, cifrele sunt cat se poate de relevante: vaccinarea a mai putin de 20.000 de cadre militare si personal civil in activitate din MApN, dintr-un total de aproape 2 milioane de romani imunizati pana in prezent, nu poate fi considerata un privilegiu, ci o stare de normalitate, intr-un efort inter-institutional de extrema importanta pentru succesul campaniei nationale de vaccinare din Romania.

Pentru asigurarea deplinei transparente privind desfasurarea procesului de vaccinare, conducerea MApN a solicitat Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2 publicarea constanta a datelor privind activitatea centrelor de vaccinare coordonate de MApN", mai transmite Armata.

CTESTE SI:

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre vaccin COVID Militari vaccinare militari MApN
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5332 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
20 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cind se ia cite-o masura,

Toti fac gura.
Si-l intreaba fara noima
Pe agentul sanitar :
Ce-ai cu noi, ma ?
Pentru ce sa dam cu var ?

 

sunt,in retragere cadrele ? nu ca m-ar interesa,dar ma intreaba o

vecina,de sub mine !!!!....nu va ganditi,la prostii,de la etajul inferior !!!!

 

scandalul a fost declansat de blocarea publicarii datelor

si solicitarea corpului de control fara motiv. un reflex prost a facut scandal din nimic si acum a devenit o problema dar si o explicatie de ce nu au fost date disponibile pana acum.

ministerul sanatatii a pus datele, tot ce avea ministerul aparararii era sa explice daca erau intrebari, cum au facut acum. se pare ca ar putea fi nelamuriri in privinta intepretarii unei hotarari de guvern deci primul ministru si ministerele implicate pot da clarificari ca sa nu mai fie probleme de acum incolo.

transparenta castiga in orice confruntare, si acest scandal va fi benefic pe termen lung ca avertisment celor care se opun transparentei. citu ar trebui sa-i dea o medalie lui voiculescu ca apregatit terenul pentru restul transparentizarii

HG 1.031 din 27/11/2020 = aprobarea Strategiei de vaccinare

HG 12 din 20/01/2021 completeaza hotararea anterioara.

Despre ce discutam daca nu citim? Postam doar ca sa ne aflam in treaba? Nu-mi convine hotararea de guvern, nu-mi convine ca e Catu prim-ministru, nu-mi convine ca vaccinarea se face in 3 etape etc., asta e altceva!!!

Hai ca esti haios: "vecina de sub tine" a ghicit!

Toate cadrele militare - inclusiv alea in rezerva - se vacineaza in faza a 2-a. Daca maine incepe razboiul si ne ataca cumanii sau pecenegii, armata tebuie sa fie gata.

 

Tovarase colonel

mai esti activ? LA arma aia pe care o stim noi ? ­čść­čść­čść

Tovarashe general-adjutant-major permitez raportez

Arma o am in pod, sub grinda si o ascut cand ies la coasa.

@jijikk "Arma o am in pod, sub grinda

si o ascut cand ies la coasa."

Cunoastem, 1907, Bobalna, Iobagi Fugind...

Aburala

Mii de vaccinati pe "platforma paralela" - o clientelă securisto-liberală, sistem imaginat de doctorul cu epoleti si speculantul demagog Citzu. Propaganda deșantata de la Ziare.com si alte media nu poate acoperi adevarul si ticalosia sistemului, oricat ar vrea copistii mafiei galbejite. Citzu si Ghitza - au mii de morti pe constiinta lor, din cei care nu se pot vaccina din pricina sistemului ticalos paralel inventat de ei.

 

Iezagkt!: platforma paralela trebuia sa fie pentru turnatori!

Sau, cum le zicea pe vremea des-impuscatului: "colaboratori ai organelor".

Imi pare rau ca ati fost sariti! Dar, stii ce: AUR-arii zic ca nu "se ezista asa-ceva" si "totul e o afacere si o manipulare". Tradus: nu crezi = nu exista!

Tot nu am aflat

ce grad ai sau ai avut?

Brainwashing rusesc

.

 

@mult-sitmatului Tot-la-vale: m-ai facut colonel!

Daca m-ai facut "colonel" de ce ma intrebi ce grad am? Ai uitat? Misca mouse-ul (scroll up) si citeste ce postezi!

 

 

Minte

Rudele se pot vaccina in acele centre, dar doar in etapa a 3-a. De ce minti dle ministru?

14-22 cine a tras in noi? Erai activ, nu? Ca sa stim din ce mafie esti.

 

Informeaza-te si pe urma posteaza!

HG nr. 12 din 20 ianuarie 2021
pentru modificarea și completarea Hotărarii Guvernului nr. 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare impotriva covid-19 in Romania, cu articol unic, la alineatul 3!!!

unde a avut reactie ministrul face-***?

a primit primul ajutor?

 

MAPN se face inca o data, desi nu mai era nevoie, de kko !!!

Minciuni, peste minciuni, peste minciuni, aceasta este caracteristica generala ramasa neschimbata a taietorilor de frunza la caini adapostiti supt sigla MAPN !!!
Reducerea presiunii coordonarii extinderii capabilitatilor din meandrele concretului, mai draga !!!

 

Zaire.com

a mai inasprit cenzura penrru cine nu e pe "linie" cu ei. Sunt permise doar comentarii anti-semite si anti-psd. Despre agramatismele si inucltura copistilor... nu se ocupa nimeni... Totul e sa se indeplineasca ordinele "de sus"

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor