Autoritatile din Botosani fac apel la preoti sa nu blocheze campania de vaccinare: "Sunteti vectori de opinie, iar enoriasii va apreciaza si va asculta"

Luni, 26 Aprilie 2021, ora 13:55
2106 citiri
Autoritatile din Botosani fac apel la preoti sa nu blocheze campania de vaccinare: "Sunteti vectori de opinie, iar enoriasii va apreciaza si va asculta"
Autoritatile le cer preotilor sa nu le spuna enoriasilor sa nu se vaccineze FOTO Pixabay

Directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Botosani, medicul Monica Adascaitei, a lansat, luni, un apel catre preotii ortodocsi sa nu blocheze campania de vaccinare a populatiei impotriva COVID-19.

Oficialul DSP si prefectul judetului, Dan Nechifor, s-au intalnit cu reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane pentru a cere sprijinul acestora in vederea cresterii procentului populatiei imunizate. La discutii au participat protopopul de Botosani, Petru Fercal, mai multi stareti ai manastirilor din zona, dar si preoti de la bisericile din municipiul Botosani.

"Vaccinarea este o decizie a fiecarei persoane. Nimeni nu este obligat si dumneavoastra sunteti vectori de opinie, iar enoriasii va apreciaza si va asculta. Eu nu v-am spus sa credeti in vaccin si nici sa ii obligati, doar sa nu le spuneti sa nu se vaccineze. (...) Stiti foarte bine ca ati avut multi colegi de-ai dumneavoastra, preoti, care au trecut prin boala, multi dintre ei cu forme grave, iar unii dintre ei, Dumnezeu sa ii ierte, au decedat. E o boala parsiva", a afirmat Adascalitei.

Si prefectul Dan Nechifor le-a cerut preotilor ortodocsi sa ajute la revenirea la normalitate. "Incercam sa intram in normalitate cu ajutorul dumneavoastra (...) Speram ca o sa iesim bine din aceasta saptamana si din aceste sarbatori", a subliniat prefectul.

Preotul Stefan Gradinaru de la Capela Militara din Botosani a afirmat ca in privinta vaccinarii, oamenii trebuie sa isi afle raspunsurile de la medici, nu de la preoti. El a adaugat ca le-a cerut credinciosilor sai sa poarte masca de protectie, iar atunci cand au un simptom al bolii, sa apeleze de urgenta la medicul lor de familie.

"Vis-a-vis de vaccin, sunt cel mai multumit atunci cand nu ma intreaba credinciosul ce sa faca. Sunt tare multumit, pentru ca sunt preot, nu sunt medic. Si asa e cel mai corect. Sa nu imi dau o parere gresita. Am trecut prin boala, nu neg. Virusul acesta nu e o abureala. M-a scuturat un pic. Multumesc lui Dumnezeu ca mi-a mai dat zile", a precizat preotul militar.

Rata de infectare cu COVID-19 la nivelul judetului Botosani era luni de 1,04 cazuri la 1.000 de locuitori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Zeci de botoșăneni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost mușcați de căpușe, în intervalul 1-15 aprilie. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean "Mavromati", 26 de...
Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Biroul Parchetului European din Cluj-Napoc face joi, 18 aprilie, percheziţii în mai multe locaţii, inclusiv în instituţii publice, din judeţul Botoşani, în cadrul unei anchete privind o...
#autoritati, #Botosani, #preoti, #vaccin COVID 19 , #vaccin covid