Aproape 700.000 de doze de vaccin Pfizer ajung luni in Romania. Cum o sa fie distribuite

Duminica, 16 Mai 2021, ora 14:17

   

Aproape 700.000 de doze de vaccin Pfizer ajung luni in Romania. Cum o sa fie distribuite
Romania va primi luni o noua transa de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care consta in 697.320 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriana si vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca si Timisoara.

Transportul catre centrele de stocare este asigurat de firma producatoare, inclusiv pe cale terestra. Vaccinurile sunt transportate in conditii optime de siguranta, in containere speciale, cu gheata carbonica si folie etansa.

Astfel, procesul de vaccinare continua atat in centrele din Bucuresti, cat si din tara, dozele fiind distribuite astfel: Centrul National de Stocare Bucuresti: 241.020 doze; Centrul Regional de Depozitare Brasov: 81.900 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 81.900 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanta: 81.900 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 70.200 doze; Centrul Regional de Depozitare Iasi: 70.200 doze; Centrul Regional de Depozitare Timisoara: 70.200 doze.

Pana la acest moment, tara noastra a receptionat 6.517.349 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 5.353.710 au fost deja utilizate pentru imunizarea populatiei.
In centrele de vaccinare se vor utiliza atat doze receptionate de Romania in transa curenta, cat si in transele anterioare, pe baza solicitarilor transmise la Centrul National si centrele regionale de depozitare, prin directiile de sanatate publica judetene si cea a municipiului Bucuresti.

In Romania, alocarea dozelor de vaccin se realizeaza conform calendarului de livrare pus la dispozitie de firma producatoare, sens in care, saptamanal, tara noastra primeste transele de vaccin necesare imunizarii populatiei.


Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1798 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
MacGigi
rank 5
Asistati la o evidenta incontestabila: Europa are grije ca membrii
sai sa aiba tot ce este necesar, guvernul Romaniei are grija ca toti romanii sa beneficieze de calitatea lor de EUROPEAN CIVILIZAT si OCCIDENTAL.

Poate ca incepeti sa fiti constienti de sansa pe care o aveti de a trai in Romania/Europa, nu in Rusia/Asia!

Efortul guvernului roman de a proteja populatia incepe sa dea roade.
Efortul Ciumei Rosii, AUR si BOR de a impiedica romanii sa se vaccineze se inpotmoleste.
Stefannel
rank 5
Esti pe langa
De cand psd este impotriva vaccinarii, cand ei mereu au criticat efortul minim/dezastrul guwernului in testare, vaccinare si tratament?
(Nu ca ar fi fost ei mai grozavi).
De 1 an jumatate conduc pedeleprele si usecuristii si tot vina psd este ca nu fac ei treaba?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor