Ziare.com

Romania incepe oficial imunizarea cu vaccinul anti-COVID de la Moderna. Cand ajunge serul in centrele din tara

de Anca Olteanu
Miercuri, 27 Ianuarie 2021, ora 19:51

   

Romania incepe oficial imunizarea cu vaccinul anti-COVID de la Moderna. Cand ajunge serul in centrele din tara
Comitetul National de Coordonare a Activitatii privind Vaccinarea impotriva Covid-19 (CNCAV) a anuntat ca va incepe administrarea vaccinului Moderna, la nivelul centrelor de vaccinare din Romania. Rapelul serului Moderna se realizeaza la 28 de zile.

CNCAV a transmis o informare catre toate centrele de vaccinare privind masurile de reprogramare a persoanelor din a doua etapa de vaccinare, precum si procedura privind vaccinarea cu dozele Moderna, astfel incat ambele vaccinuri sa fie utilizate in stricta conformitate cu caracteristicile fiecarui tip de vaccin pentru populatia planificata.

Vaccinarea cu serul de la Moderna va incepe de la 1 februarie, in toate centrele de vaccinare din Romania. Pacientii programati nu pot alege intre vaccinul Moderna si cel de la Pfizer.

Vaccinul Moderna se administreaza sub forma de doua injectii a cate 0,5 mililitri. Se recomanda administrarea celei de-a doua doze la 28 de zile dupa prima, in vederea finalizarii schemei de vaccinare.

"In timpul si dupa fiecare injectie cu vaccin, medicul dumneavoastra, farmacistul sau asistenta medicala va va supraveghea timp de aproximativ 15 minute, pentru a observa daca prezentati o reactie alergica", scrie in prospect.

Compania americana Moderna a anuntat luni, 25 ianuarie, ca vaccinul sau impotriva Covid-19 produce anticorpi care neutralizeaza noile variante ale virusului SARS-CoV-2 descoperite in Regatul Unit si Africa de Sud.

Mai puteti citi:

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre moderna vaccin COVID vaccinare covid
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5282 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

continuare (3) ... La Piovra

Broșura incalcă Normele pentru evaluarea și avizarea publicității la medicamente de uz uman reglementate de Ordinul Ministerului Sănătății Nr. 194 din 23 februarie 2015. Acest Ordin prevede la Articolul 52, pct. 8: "Este interzisă difuzarea de materiale publicitare pentru medicamente sau tratamente prezentate sau recomandate de profesioniști in domeniul sănătății, organizații academice, științifice, fundații, de personalități ale vieții publice, culturale, științifice, sportive sau de alte persoane care, datorită celebrității lor, pot incuraja consumul acestor medicamente sau folosirea tratamentelor respective." Nu se spune in broșură că acest vaccin are o rată neobișnuit de mare de reacții adverse. După prima doză, din cele 112.807 persoane vaccinate, 6 au avut șocuri anafilactice și 3150 de persoane (2,79%) au raportat reacții adverse. Datele sunt raportate de CDC intr-un document oficial, disponibil pe site-ul guvernamental american. Broșura se poate incadra la publicitate inșelătoare, sancționată prin același Ordin 194 al Ministerului Sănătății, cat și prin Decizia CNA nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conținutului audiovizual. Broșura afirmă că vaccinarea este sigură, fără să numească nicio reacție adversă, deși in prospectul oficial sunt menționate 13 tipuri de reacții adverse, de la febră la paralizie de nerv facial și șoc anafilactic. Dar, datorită testărilor insuficiente, acest vaccin este supus monitorizării suplimentare pentru a identifica viitoarele reacții adverse, nemenționate in acest prospect ințial și provizoriu. Din toate aceste motive credem că se impune oprirea circulației acestei publicații inșelătoare. Se impune de asemenea limpezirea discursului public oficial prin menționarea și a aspectelor negative sau riscante legate de vaccinarea anti Covid-19. Altfel considerăm că discursul oficial vizează manipularea populației și nu informarea completă și imparțială (cu bune și rele), avand alte interese decat cele ce țin de sănătatea publică, iar cei care răspandesc astfel de informații trunchiate și inșelătoare au partea lor de responsabilitate in asumarea consecințelor produse de reacțiile adverse postvaccinale la oamenii induși in eroare de acest tip de discurs.
Faptul că se uzează de reclamă și propagandă pentru a convinge populația să opteze pentru vaccinuri insuficient testate, punandu-se presiune și asupra cultelor din Romania, ridică mari semne de intrebare și nenumărate suspiciuni.

 

 

continuare ...il diavolo veste Prada!

Găsim in British Medical Journal o foarte bună analiză critică a designului studiilor clinice, in articolul Will Covid-19 vaccines save lives? Current trials aren’t designed to tell us, semnat de Peter Doshi, editor asociat BMJ. O altă critică a studiilor clinice privind siguranța și eficiența vaccinurilor Covid o găsim la Dr. William Haseltine, profesor de Sănătate publică la Harvard. Intr-un articol din Forbes, Dr. Haseltine constată că designul studiilor este conceput după standarde minore, făcute tocmai pentru a fi trecute de noile vaccinuri. Nu se spune in broșură faptul că acest vaccin utilizează in faza de testare celule obținute de la embrioni umani avortați. Acest fapt concret este menționat și in Raportul oficial al Institutului European de Bioetică din noiembrie 2020. Sunt date și fapte concrete din surse publice, recunoscute și de firmele producătoare. Nu se spune in broșură că au existat obiecții și semnale de alarmă emise de oameni de știință de talie mondială privind riscurile acestui vaccin. Petiția către EMA inițiată de Dr. Michael Yeadon și Dr. Wolfgang Wodarg cerea suspendarea imediată a studiilor pe oameni a vaccinului Pfizer. Riscurile menționate in această petiție sunt suficient de grave și de bine documentate pentru a fi puse in balanță cu presupusele beneficii ale vaccinului: riscul celor vaccinați de a dezvolta o formă mai gravă de Covid, amplificată de anticorpii existenți (ADE), riscul reacțiilor autoimune postvaccinale care ar putea duce la infertilitatea femeilor vaccinate și alte riscuri. Nu se spune in broșură faptul că firma colos Pfizer are o istorie plină de fraude, experimente medicale finalizate cu morți și oameni schilodiți . In 2001, firma Pfizer a fost găsită vinovată de cea mai mare fraudă din istoria asistenței medicale americane și a primit cea mai mare amendă penală impusă vreodată, 2.3 miliarde de dolari. Nu se spune in broșură dacă producătorii iși asumă răspunderea pentru viitoarele reacții adverse. Nu se spune nici faptul că aceste companii farmaceutice chiar au cerut explicit să fie exonerate de culpabilitate și de obligația despăgubirilor.

 

 

ciocli, fiți pe fază, se va băga "marfă" nouă și multă pe piață!

citat din "Federatia Pro vita" aparut in "Ediție de Vrancea", 13.01.2021: "Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea impotriva Covid-19 in Romania a emis o broșură publicitar-informativă, cu multe probleme pe această temă. Ca și intreg discursul public oficial, această broșură conține informații incomplete, face o informare selectivă, omite riscurile, nu este onestă și se constituie ca instrument tendențios de influențare a deciziei, de a smulge fraudulos consimțămantul populației, incălcand acte normative, etica și deontologia medicală și jurnalistică. Să luăm pe rand cateva aspecte. Nu se spune in broșură că aceste vaccinuri sunt experimentale, incomplet testate. Studiile clinice pentru evaluarea vaccinurilor mARN create de Pfizer au fost aprobate să includă 43.931 participanți, iar studiile sunt programate să continue pană in 2023. Descrierea studiilor clinice este publică pe pagina oficială ClinicalTrials.gov. Ele au primit autorizații de utilizare de urgență sau condiționată atat in SUA, cat și in Europa, pe baza rezultatelor preliminare obținute după doar cateva luni de la inceperea studiilor. Este foarte important de precizat că autorizația de utilizare de urgență sau condiționată nu inseamnă că vaccinurile au fost aprobate pentru utilizare pe scară largă; aprobarea definitivă a vaccinurilor se poate face numai la completarea studiilor, in 2023. Fără aprobare, vaccinurile sunt incă in studiu, deci experimentale. Nu se spune in broșură că acest vaccin NU impiedică transmiterea de la om la om, nu a fost gandit sau cercetat pentru acest scop, după cum scrie in descrierea oficială emisă de EMA (European Medicines Agency). Rețineți! Acest vaccin NU are efect de oprire a epidemiei la nivelul societății, vizează DOAR protecția individuală, deci miza epidemiologică și de sănătate publică a lui este nulă. Nu va eradica virusul, nu va opri epidemia, nu va duce la intoarcerea la normal a societății. Nu se spune in broșură că nu s-au efectuat studii de genotoxicitate (capacitatea de a cauza daune materialului genetic, de a genera mutații genetice), nici de carcinogenitate (capacitatea de a induce cancer), după cum se menționează in prospectul oficial (la pagina 9), deși acest vaccin introduce in corpul uman un fragment modificat de ARN străin, crescand riscul unor mutații genotoxice sau carcinogene. Nu se spune in broșură faptul că nu știm dacă aceste vaccinuri vor salva vieți. Testele clinice nu sunt făcute ca să calculeze reducerea numărului de internări, de decese și a cazurilor cu complicații care ajung in secțiile de ATI, parametri care ar interesa maximal

 

 

continuare (4) ... Gommorra ...

In cadrul interdicțiilor de factură teologică și liturgică din perioada stării de urgență, Biserica a suferit multe ingrădiri și umilințe, neavand dreptul să se pronunțe asupra oficierii Sfintelor Slujbe, in special a Sfintei Impărtășanii. Acum, Bisericii i se cere să se pronunțe intr-o chestiune atat de controversată, cum este vaccinarea. Cand au dat dovadă de onestitate autoritățile: atunci sau acum? Această atitudine a autorităților demonstrează că miza este una exclusiv politică, iar faptul că membrii Sinodului B.O.R. sunt atat de insistent invitați să se pronunțe intr-o problemă de importanță capitală denotă o criză de autoritate gravă, plasandu-se orientarea și deciziile la discreția oricui din spațiul civil, medical și bisericesc, fără a se concentra toți factorii de răspundere cu interes comun spre o soluție viabilă și spre rezolvarea problemei. In concluzie, cine iși poate asuma riscurile unui experiment medical, cu implicații genetice? Unde este impreună sfătuirea, unde este consensul științific, bioetic, civic, teologic și bisericesc? Oare vom putea suporta toate consecințele unui astfel de experiment, atunci cand vor apărea semnele evidente ale unei erori? precizare: aceste 4 "comentarii" sunt copy-paste după un articol apărut in "Ediție de Vrancea" din 13.01.2021

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor