Comisarul european pentru Industrie, despre vaccinul AstraZeneca: "Ne vom asigura ca totul ramane in Europa"

Sambata, 27 Martie 2021, ora 08:28
1843 citiri
Comisarul european pentru Industrie, despre vaccinul AstraZeneca: "Ne vom asigura ca totul ramane in Europa"
Comisarul european pentru industrie a declarat ca Europa ar trebui sa fie liderul mondial in producerea vaccinurilor impotriva coronavirusului FOTO Pixabay

Uniunea Europeana se va asigura ca vaccinurile pentru Covid-19 ale AstraZeneca vor ramane in blocul comunitar pana cand compania isi va respecta din nou angajamentele referitoare la livrari, a declarat vineri comisarul pentru piata interna, Thierry Breton, transmite Reuters.

UE a inasprit, miercuri, supraveghererea exporturilor de vaccinuri impotriva noului coronavirus, extinzandu-si prerogativele de a bloca transporturile catre tari cu rate ridicate de imunizare, cum este Marea Britanie, sau care nu livreaza si altora din dozele pe care le produc.

"Desigur, AstraZeneca a fost o problema ... Am avut o problema cu aceasta companie", a spus Breton, adaugand ca toti ceilalti furnizori se descurca bine.

"Avem instrumentele si ne vom asigura ca totul ramane in Europa pana cand compania va reveni la angajamentele sale", a spus Breton in timpul unei vizite la fabrica din Barcelona a companiei farmaceutice Reig Jofre, care imbutelia vaccinul pentru coronavirus al Johnson & Johnson, de la mijlocul lunii iunie.

Europa ar trebui sa fie liderul mondial in producerea vaccinurilor impotriva coronavirusului pana la sfarsitul anului, 52 de fabrici participand la acest proces pe intregul continent, a spus Breton.

Comisarul a mai aratat ca Europa ar fi trebuit sa vaccineze suficient de multi oameni vara, posibil la mijlocul lunii iulie, pentru a atinge un nivel de "imunitate de turma".

Pana la sfarsitul anului, Europa ar trebui sa aiba capacitatea de a produce intre doua si trei miliarde de doze, a adaugat el.

Productia de la fabrica Reig Jofre Barcelona, care se va ocupa de ultima etapa de finalizare si finisare a procesului de fabricatie, ar putea depasi 100 de milioane de doze pe zi, a declarat ministrul spaniol al industriei Reyes Maroto, in aceeasi conferinta de presa.

Sosirea vaccinului dezvoltat de Johnson & Johnson este un impuls binevenit pentru campania de vaccinar din Europa, al carei ritm inca lasa de dorit.

TikTok închide programul prin care îi plătea pe utilizatori. Prezintă "riscuri grave la adresa sănătăţii mentale"
TikTok închide programul prin care îi plătea pe utilizatori. Prezintă "riscuri grave la adresa sănătăţii mentale"
TikTok suspendă programul de recompense al TikTok Lite, din cauza preocupărilor UE TikTok va suspenda în mod voluntar programul de recompensă al noii aplicaţii TikTok Lite, în timp ce...
Comentarii explozive: Europa, nu NATO ar trebui să trimită trupe în Ucraina. Care ar fi rolul lor
Comentarii explozive: Europa, nu NATO ar trebui să trimită trupe în Ucraina. Care ar fi rolul lor
În Europa a fost încălcat un tabu: în urmă cu doar câteva luni, ar fi fost de neconceput ca liderii europeni să propună trimiterea trupelor lor în Ucraina. Dar, recent, președintele...
#vaccin, #Covid 19, #coronavirus, #Europa, #Comisia Europeana, #AstraZeneca , #vaccin covid