Copiii din România se pot vaccina cu serul produs de Moderna începând de duminică 1 august. La ce interval se administrează a doua doză

Duminica, 01 August 2021, ora 07:29
3220 citiri
Copiii din România se pot vaccina cu serul produs de Moderna începând de duminică 1 august. La ce interval se administrează a doua doză
Copiii cu vârsta între 12 și 17 ani se pot vaccina anti COVID cu serul produs de Moderna FOTO Pixabay

Copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani se pot vaccina împotriva COVID-19, începând de duminică 1 august, cu serul produc de Moderna – Spikevax. Schema de vaccinare cu acest tip de vaccin constă în administrarea a două doze, la un interval de 28 de zile.

Campania de imunizare în rândul adolescenţilor vine după ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, pe 23 iulie, acordarea extinderii indicaţiei vaccinului Spikevax / Moderna împotriva COVID-19 pentru categoria de vârstă 12 - 17 ani, precizează CNCAV.

Înscrierea la programare a minorilor în platforma electronică se va putea realiza prin intermediul conturilor părinţilor, tutorilor sau ale aparţinătorilor legali.

Din data de 2 august, vaccinarea copiilor se poate realiza fără o programare prealabilă în platformă, prin prezentarea directă în centrele de imunizare, la cabinetele medicilor de familie unde se administrează acest tip de vaccin sau la evenimentele de tip maraton, drive-trough organizate la nivel naţional.

Vaccinarea este gratuită şi voluntară, iar pentru facilitarea procesului de imunizare se pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât şi formularul de consimţământ informat prin care îşi exprimă acordul în acest sens. Documentul poate fi semnat de unul dintre părinţi, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare adulţii vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, paşaport, pentru adulţi şi certificatul de naştere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani)

#covid, #vaccin COVID, #Moderna vaccin covid , #vaccin covid