Un medic din SUA dă de pământ cu Rafila și Streinu Cercel: "Românii plătesc pentru atitudinea descreierată a antivaxxerilor"

Joi, 04 Noiembrie 2021, ora 12:27
268767 citiri
Un medic din SUA dă de pământ cu Rafila și Streinu Cercel: "Românii plătesc pentru atitudinea descreierată a antivaxxerilor"
Alexandru Rafial și Adrian Streinu Cercel sunt medici epidemiologi lansați politic de PSD FOTO Hepta

Epidemiologul Cristian Apetrei, profesor de Boli Infecțioase și Microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, îi critică dur pe cei doi medici specialiști reprezentanți ai PSD în Parlamentul României.

Apetrei consideră că intervențiile-cheie avute de deputatul Alexandru Rafila și de senatorul Adrian Streinu Cercel în legiferarea combaterii epidemiei de COVID au fost dezastruoase.

Specialistul român din SUA se arată dezamăgit și compară rolul celor doi cu discursul anti-vaccinist fățiș al unor colegi de breaslă precum Răzvan Constantinescu, Monica Pop, Adina Alberts sau Genoveva Dragnea.

Redăm, mai jos, opinia exprimată de medicul Cristian Apetrei pe Facebook:

"S-a vorbit în continuu de la începutul pandemiei că nu li s-a dat ocazia specialiștilor să discute și să explice. Că nu au fost implicați în decizii. Din acest motiv, la alegeri, când am auzit că doi mari specialiști intră în politică, m-am bucurat.

“Iată ocazia să-și facă glasurile auzite.” Când am văzut că își fac glasurile auzite Șoșoacă și Lască (n.r. - deputat AUR), m-am gândit că totuși cei doi experți lucrează în liniște. Și de lucrat au lucrat.

Vă prezint și graficul cu rezultatul imediat al muncii lor. Două intervenții! Două! Amândoi în două camere diferite! Cu impactul pe care îl vedeți. PSD, prin vocile lor avizate, a dat o ştangă activității guvernului, iar campania de vaccinare a luat un cap în gură. Un cap avizat. Adică două.

Domnului Senator Adrian Streinu Cercel aș dori să-i răspund: "Da. Unora dintre noi, se pare că le-a luat Dumnezeu mințile și nu mai pot să judece corect. Așa e."

Mă opresc, nu înainte de a-i explica domnului Profesor Rafila că, din moment ce statul (nu Guvernul, STATUL!) a asigurat în mod gratuit cetățenilor săi o modalitate sigură de control al pandemiei, dacă cineva s-a hotărât s-o refuze, e treaba lui.

Nu este normal ca mama mea, sora mea, nepotul meu și restul rudelor mele, ale tale, ale sale și ale altora, care și-au făcut datoria cetățenească și s-au vaccinat, să trebuiască să plătească pentru testare. Și așa plătesc pentru atitudinea descreierată a antivaxxerilor cu drepturile și libertățile lor, pentru că nu se mai termină odată cu demența asta.

Plătesc cu sănătatea copiilor lor care nu se pot vaccina. A părinților lor care mor degeaba.

S-au plătit vaccinuri, nu? Atunci de ce trebuie să plătim ATI, medicamente, teste și tot tacâmul? Păi cu banii aruncați cu grație și forță dacică pe fereastră din cauza asta se puteau face două autostrăzi, nuș’ câte spitale, școli, grădinițe, creșe, ba chiar și catedrale. Nu?

Discriminare față de personalul medical nevaccinat? Care discriminare? Poate vă referiți la discriminarea negativă față de oamenii care au trebuit să învețe de s-au spetit ca să-și ia o diplomă, în timp ce alții au trecut cum a dat Dumnezeu și au ajuns acum să-și exhibe incompetența crasă în toate felurile (și mai ales debitând toate bouteniile imaginabile cu privire la vaccin)?

Mă iertați, personalul medical care nu se vaccinează trebuie să suporte măcar costurile testării. Așa se face peste tot în lume, și așa e corect. Tehniciana mea veterinară care a optat să nu se vaccineze pentru că alăpta (în definitiv, un motiv rezonabil) își plătește săptămânal testarea și abia așteaptă înțărcarea ca să se vaccineze.

Dumneavoastră, domnilor profesori și experți, ar trebui să știți toate astea. Din păcate, ați optat pentru un politicianism de doi bani. Sorry! Prin cele două declarații ați făcut la fel de multe deservicii luptei antipandemice ca și Răzvan Constantinescu, Monica Pop, Adina Alberts sau Genoveva Dragnea.

Dacă nu credeți, citiți graficul atașat. E clar? Și vedeți că n-a scăzut numărul de prime doze administrate pentru că s-a perceput că a trecut valul patru, pentru că decesele tot sus sunt".

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#cristian apetrei, #epidemiolog sua, #rafila, #Streinu Cercel, #antivaxxeri, #medici PSD alegeri , #vaccin covid