Echipe mobile infiintate la Iasi pentru vaccinarea anti-COVID a pacientilor nedeplasabili. Peste 550 de cereri depuse

Luni, 01 Februarie 2021, ora 17:43
1988 citiri
Echipe mobile infiintate la Iasi pentru vaccinarea anti-COVID a pacientilor nedeplasabili. Peste 550 de cereri depuse
Vaccinul va fi adus acasa de echipa mobila FOTO SUUB (generica)

Iesenii care nu se pot deplasa pana la centrele de vaccinare vor fi imunizati acasa. Doua echipe mobile au pornit in judetul Iasi pentru a vaccina impotriva coronavirus peste 550 de astfel de pacienti. 66 de persoane au fost deja vaccinate.

Prefectul judetului Iasi, Marian Grigoras, a anuntat luni, 1 februarie, ca la nivelul DSP Iasi s-au constituit doua echipe mobile care urmeaza trasee in judet pentru a vaccina persoanele care nu se pot deplasa si care au fost inscrise de catre medicii de familie.

A saptea transa de vaccin Pfizer BioNTech soseste in Romania. Cum sunt repartizate pe regiuni cele 163.800 de doze

"Pana in acest moment au fost inregistrate 558 de astfel de solicitari, iar duminica, 31 ianuarie, prima zi cand a demarat aceasta activitate, au fost vaccinate 66 de persoane din aceasta categorie", a anuntat prefectul de Iasi.

Pfizer sau Moderna? De ce nu ne putem alege singuri vaccinul. Explicatiile medicului Valeriu Gheorghita

Potrivit sursei citate, pana in prezent in judetul Iasi, au fost efectuate 37.778 de vaccinari. Din acest numar total de persoane vaccinate, 32.261 au fost vaccinari cu doza I, iar 5.517 si cu doza II.

Saritul peste rand la vaccinare, sport national

"Cu suportul si protectia echipajelor de jandarmi, astazi 01 februarie s-au organizat transportul si distribuirea de la sediul Directiei de Sanatate Publica Iasi catre centrele de vaccinare din judetul Iasi a unui numar de 1.590 de doze de vaccin impotriva SARS-CoV-2", a mai transmis prefectul.

Amanari din cauza numarului mic de doze

Vineri, 29 ianuarie, autoritatile au anuntat ca romanii sub 65 de ani care urmau sa se vaccineze in perioada 30 ianuarie-11 februarie vor fi reprogramati dupa 16 februarie. Anuntul a fost facut de autoritati vineri, 29 ianuarie. Masura a fost luata pentru a asigura suficiente doze de rapel pentru persoanele deja vaccinate.

Fiecare persoana va fi instiintata prin SMS cu privire la data si intervalul orar la care a fost reprogramata pentru vaccinare, va primi prin e-mail o noua recipisa si va regasi informatiile in sectiunea "Programarile mele" din contul realizat in platforma de programare. Totodata, noile date vor fi comunicate si telefonic.

Mai puteti citi:

Citește și:
Tentativa eșuată a unei femei din Iași de a jefui o bancă. A amenințat angajații cu foarfeca
Tentativa eșuată a unei femei din Iași de a jefui o bancă. A amenințat angajații cu foarfeca
O femeie a intrat, vineri, într-o unitate bancară din municipiul Iaşi şi a cerut bani, ameninţându-i pe angajaţi cu o foarfecă, ea fiind scoasă ulterior afară. Femeia a fost identificată...
Un bătrân din Iași, arestat după ce a agresat sexual o fată de 14 ani pe stradă
Un bătrân din Iași, arestat după ce a agresat sexual o fată de 14 ani pe stradă
Un bărbat de 72 de ani a fost arestat preventiv după ce a agresat sexual o fată de 14 ani, fapta având loc în judeţul Iaşi, el acostând-o pe victimă pe stradă, a mângâiat-o pe corp şi...
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5