Cele mai comune efecte secundare după doza booster. Femeile, mai afectate decât bărbații

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 11:55
5104 citiri
Cele mai comune efecte secundare după doza booster. Femeile, mai afectate decât bărbații
Durerea la locul injecției, menționată foarte des FOTO Unsplash

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite a prezentat lista celor mai întâlnite efecte secundare în urma vaccinării cu doza „booster” a serurilor anti-Covid dezvoltate de Pfizer/BioNTech, Moderna și Johnson & Johnson.

Fiecare organism este diferit, astfel că anumite persoane au efecte secundare după administrarea dozei booster, pe când altele nu. Ele apar de regulă la câteva ore după imunizare și pot să persiste până la câteva zile, potrivit Insider.

Cele mai comune efecte secundare după doza booster

  • Dureri de cap
  • Febră
  • Oboseală
  • Dureri
  • Frisoane

Autoritățile americane au administrat deja peste 36 de milioane de doze „booster”.

Până acum cele 11.000 de persoane care au raportat voluntar efecte secundare în urma suprarapelului, înregistrându-le în baza de date, tind să fie mai în vârstă (46% împliniseră vârsta de 65 de ani) și majoritatea sunt femei (67%).

Simptomele raportate de acestea reflectă ceea ce alte studii au arătat în mare deja cu privire la persoanele de toate vârstele și ambele sexe care s-au vaccinat anti-Covid cu doza booster și complementează o altă bază de date alcătuită în SUA pe baza mesajelor text trimise de cei care au primit doza 3.

Această bază de date numită v-safe a colectat informații privind efectele secundare raportate deja de peste 725.000 de persoane din Statele Unite care s-au vaccinat cu doza booster a unui vaccin anti-Covid.

În general persoanele care au ales un vaccin ARNm (Pfizer, Moderna) pentru doza booster au raportat efecte secundare mai ușoare decât după a doua.

Cel mai comun simptom, indiferent de vaccinul ales, a fost durerea la locul injecției.

Acesta a fost de fapt atât de comun încât majoritatea persoanelor care și-au înregistrat simptomele în baza de date VAERS s-au gândit să nici nu îl mai menționeze, motiv pentru care nu apare printre primele 5.

Mai puțin de 10% din cei care și-au înregistrat simptomele în baza de date mai mare v-safe au declarat că nu au putut lucra după ce s-au vaccinat cu doza booster.

Cei care nu s-au simțit capabili să meargă la muncă sau la școală au avut tendința de a fi din grupul care a ales vaccinul anti-Covid al Moderna pentru a treia doză după ce la primele două s-au vaccinat cu Pfizer.

Experții afirmă că acest lucru nu era de neașteptat întrucât vaccinul Moderna are o doză mai mare care tinde să producă efecte secundare mai puternice care ar putea fi corelate și cu un răspuns imunitar mai puternic.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#simptome, #efecte adverse vaccin, #doza booster , #vaccin covid