Emil Boc anunţă că rata de vaccinare în Cluj-Napoca a ajuns la 56%. „Felicitări, dragi clujeni”

Sambata, 23 Octombrie 2021, ora 17:03
2205 citiri
Emil Boc anunţă că rata de vaccinare în Cluj-Napoca a ajuns la 56%. „Felicitări, dragi clujeni”
În perioada 18 – 21 octombrie, peste 8.300 de peroane au făcut prima doză FOTO Facebook/ Emil Boc

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a transmis sâmbătă, 23 octombrie, că rata de vaccinare din oraş a ajuns la 56%.

De asemenea, edilul a anunțat că, în perioada 18 – 21 octombrie, peste 8.300 de peroane au făcut prima doză.

”Cluj-Napoca: Rata de vaccinare a ajuns la 56%, probabil cea mai mare din România. Felicitări, dragi clujeni”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, primarul din Cluj-Napoca.

Potrivit acestuia, o rată mai mare de vaccinare înseamnă mai puţine persoane la terapie intensivă, mai puţine decese şi o reducere a presiunii pe sistemul medical.

”Drumul spre revenirea la normalitate trece prin vaccinare. Primăria sprijină şi menţine deschise toate centrele de vaccinare. Va rugăm, dragi clujeni, să continuaţi vaccinarea”, a mai declarat primarul.

Conform datelor transmise de acesta, în perioada 18-21 octombrie, 16.485 de clujeni s-au vaccinat, dintre care 8307 cu prima doză.

”Responsabilitatea comunităţii clujene de a-i proteja pe cei din jur şi de a reduce riscul de răspândire a virusului este clară: Tendinţa de creştere a procesului de vaccinare la nivel local este într-o continuă creştere. Aşadar, la sfârşitul acestei săptămâni, la nivelul municipiului, acoperirea vaccinală cu două doze este de 50%. Felicit clujenii pentru rata ridicată de vaccinare şi încurajez pe oricine să facă acest pas! Împreună, prin vaccinare, învingem pandemia şi revenim la normalitate”, a mai transmis primarul.

#vaccin COVID, #coronavirus, #Cluj Napoca, #campania de vaccinare , #vaccin covid