Germania incepe vaccinarea minorilor cu varsta de peste 12 ani in iunie

Joi, 27 Mai 2021, ora 22:10
1676 citiri
Germania incepe vaccinarea minorilor cu varsta de peste 12 ani in iunie
Incepe vaccinarea minorilor in Germania FOTO Pixabay

Germania va incepe in iunie vaccinarea contra Covid-19 la minorii de peste 12 ani, a declarat, joi, cancelarul Angela Merkel, un subiect foarte dezbatut in aceste zile in tara, scrie AFP.

Adolescentii vor putea sa solicite vaccinarea din 7 iunie, cand va lua sfarsit sistemul care da prioritate celor mai in varsta, bolnavilor cronici sau profesionistilor cel mai expusi, a declarat cancelarul la Berlin intr-o videoconferinta cu sefii guvernelor regionale.

De acum si pana la finalul verii, toate persoanele cu varsta de peste 12 ani vor primi o oferta de vaccin, a reafirmat cancelarul.

Masura urmeaza sa fie aprobata de Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) pentru 12-15 ani dezvoltat de Pfizer/BioNTech, deja folosit pentru aceasta categorie de varsta in Statele Unite.

Agentia europeana trebuie sa dea un verdict vineri.

Pentru moment, vaccinul Pfizer/BioNTech este autorizat pentru persoanele de peste 16 ani.

Germania va avea nevoie de aproape 6,4 milioane de doze pentru a vaccina adolescentii in conditiile dorite de ei, tara neimpunand vaccinarea, potrivit previziunilor ministrului Sanatatii.

Comisia germana pentru vaccin (STIKO), care inca nu a publicat recomandare pe acest subiect, a fost rezervata in privinta vaccinarii celor mai tineri, evocand in special lipsa datelor cu privire la riscurile efectelor secundare si o dezvoltare mai putin grava a Covid-19 pentru aceasta categorie.

Potrivit ultimelor date ale Institutului Robert Koch, 41% dintre adulti au primit cel putin o doza de vaccin si aproape 16% sunt complet imunizati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atentate planificate în Elveția și Germania, anihilate de autorități. Mai mulți minori jihadiști au fost arestați
Atentate planificate în Elveția și Germania, anihilate de autorități. Mai mulți minori jihadiști au fost arestați
Trei presupuşi jihadişti în vârstă de 15, 16 şi 18 ani au fost arestaţi recent în Elveţia pentru posibile planificări de atentate, cazuri legate de anchete pe această temă deja în...
Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Vicecancelarul german Robert Habeck a făcut o vizită la Kiev, însoțit de o delegație economică din Republica Federală. Pe lângă sprijinul acordat de statul german Ucrainei, s-a vorbit și...
#vaccin COVID 19, #Germania, #minori , #vaccin covid