Ziare.com

VIDEO Moment istoric. A inceput campania de vaccinare anti-COVID in Romania

de Alina Toma
Duminica, 27 Decembrie 2020, ora 09:02

   

VIDEO Moment istoric. A inceput campania de vaccinare anti-COVID in Romania
Campania de vaccinare anti-COVID a inceput duminica, la ora 9:00, la Institutul Matei Bals din Capitala. Prima persoana vaccinata este o asistenta din cadrul unitatii medicale. "Nu, nu m-a durut", a declarat Mihaela Anghel, primul cadru medical care a primit serul de imunizare.


Campania a debutat duminica, 27 decembrie, in doua spitale din Bucuresti si in alte opt spitale din tara, dar si in mai multe state europene. Prima transa simbolica de 10.000 de vaccinuri BioNTtech/Pfizer a fost adusa sambata la Institutul Cantacuzino din Capitala, de unde este distribuita in sase centre regionale.

Peste 3.000 de doze de vaccin anti-COVID vor fi distribuite in toate cele 10 spitale de boli infectioase aflate in prima linie in lupta impotriva coronavirusului din tara. Acestea sunt doar pentru prima administrare, iar la data rapelului va pleca de la Institutul Cantacuzino transa necesara. Romania va beneficia in total de aproximativ 10 milioane de doze de vaccin, urmand sa primeasca saptamanal intre 140.000 si 150.000 de doze. Urmatoarea transa de 144.000 de doze de vaccin este asteptata in 28- 29 decembrie.UPDATE 10.00 Medicul Valeriu Gheorghita a declarat ca aceasta campanie reprezinta un tribut adus cercetarii medicale.
"E un moment emotionat pentru toata lumea. Astazi este ziua lui Louis Pasteur. Cred ca aceasta campanie reprezinta un tribut adus cercetarii medicale.

Daca lucrurile decurg bine, ar trebui ca in 6 luni din acest moment sa putem asigura imunizarea a circa 60-70% din populatie.Maine primim urmatoarea transa de vaccinuri, apoi incepe distribuirea lor catre cele 370 de centre de vaccinare din spitalele din Romania. Nu stim daca noua tulpina este si pe teritoriul Romaniei, dar orice este posibil. Din ce stim, vaccinul are acoperire si pentru acesta tulpina", a declarat medicul militar.

UPDATE 09.30 Asistenta Mihaela Anghel a declarat duminica, 27 decembrie, dupa ce s-a vaccinat impotriva COVID ca a fost "cel mai nedureros vaccin pe care l-a facut vreodata" si a spus ca spera ca acesta sa fie inceputul sfarsitului acestei pandemii.

"Sunt foarte privilegiata ca am fost aleasa sa fiu prima persoana vaccinata din aceasta tara", a spus Mihaela Anghel, asistenta la Institutul Matei bals.

Aceasta a fost parte a echipei medicale care l-a primit pe primul pacient COVID din Romania.

"Nici nu stiam atunci cu ce ne confruntam in acel moment, insa usor am inceput sa ne obisnuim si sa invatam cum sa ne confruntam cu aceasta situatie. In toti acesti ani nu s-a intamplat sa avem un procent asa mare de decese. Este greu si pentu noi medicii sa facem fata acestor pierderi. Este cel mai nedureros vaccin pe care l-am facut pana acum. Nu am fost niciodata infectata cu coronavirus. Simt si sper sa fie inceputul sfarsitului acestei pandemii", a mai precizat Mihaela Anghel.

UPDATE 08.30 Prima persoana care va fi vaccinata la Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals" va fi Mihaela Anghel, asistenta medicala generalista, membra a echipei medicale care, in data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din Romania confirmat cu virusul SARS-CoV-2.A doua persoana vaccinata este tot un medic de la Institutul "Dr. Matei Bals", care s-a declarat extrem de optimist cu privire la campania de imunizare. "Mergeam linistit si pana acum acasa, dar in momentul de fata stiu ca intr-adevar putem vedea luminita de la capatul tunelului.Sunt sigur ca vaccinul va ajunge la timp si tototdata pozitivismul care ma caracterizeaza ma face sa cred ca nu vor exista efecte adverse. Din momentul vaccinarii, in mod normal incep sa apara anticorpii, dar imunitatea efectiva o vom avea cam la doua saptamani de la a doua doza. Important este sa nu riscam, atata timp cat medicina ne ofera aceasta sansa extraordinara de a avea acest vaccin. Vaccinarea din punctul meu de vedere este obligatorie, dar este voluntara, fiecare decide", a spus medicul imediat dupa ce a fost vaccinat. Acesta recomanda sa se vaccineze chiar si cei care au facut boala.
CE SPITALE VOR PRIMI VACCINUL - SI CATE DOZE LE SUNT DISTRIBUITE
Dozele de vaccin din prima transa - cele peste 3.000 de vaccinuri cu valoare de prima administrare- au fost alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele zece unitati medicale aflate in prima linie in lupta cu COVID-19, in functie de necesarul solicitat de fiecare dintre spitale cu mentiunea ca pot fi oricand modificate in functie de cererea unitatilor:

1. Brasov - Spitalul Clinic de Boli Infectioase- 100 de doze

2. Bucuresti - Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals"- 600 de doze

3. Bucuresti - Spitalul Clinic de Boli Infectioase "Dr. Victor Babes" - 530 de doze

4. Cluj - Spitalul Clinic de Boli Infectioase, Cluj-Napoca- 375 doze. Conform Prefecturii Cluj, primele cinci persoane care se vor vaccina sunt directorul medical Dr. Violeta Briciu, Dr. Vasile Morar, medic sef radiologie, Dr. Mirela Flonta, medic sef Laborator analize medicale; Dr. Iulia Trifu, medic specialist radiologie; Dr. Miclaus Diana, medic specialist TI.

5. Constanta- Spitalul Clinic de Boli Infectioase, Constanta- 170 doze

6. Dolj - Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie "Victor Babes", Craiova- 90 doze

7. Iasi - Spitalul Clinic de Boli Infectioase- 260 doze

8. Maramures - Baia Mare- Spitalul de Urgenta- 210 doze

9. Suceava - Spitalul Judetean de Urgenta "Sfantul Ioan cel Nou" Suceava- 250 doze

10. Timis - Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babes", Timisoara- 450 doze
PRECIZARILE COORDONATORULUI CAMPANIEI DE VACCINARE, MEDICUL VALERIU GHEORGHITA
Durata de protectie a vaccinului anti-COVID dupa ce este administrat.

"Legat de durata nivelului de protectie al raspunsului imun post vaccinare, nu este in momentul de fata un raspuns ferm din punct de vedere medical si stiintific, se estimeaza in schimb pe baza datelor medicale ca acest tip de raspuns imun va fi de durata, categoric va fi de o durata mai mare decat raspunsul imun dupa boala naturala".

Efectele cunoscute pana in prezent ale acestui vaccin

"Reactiile adverse sunt de intensitate usoara, medie, din ceea ce s-a inregistrat pana la acest moment, sunt reactii adverse locale, cele mai frecvente si anume durere, disconfort la locul de administrare, umflatura, tumefactie, in anumite cazuri roseata si pot sa fie inregistrate reactii adverse generale precum febra, dureri de cap, dureri musculare, dureri articulare. Au fost inregistrate cateva cazuri, dupa cum bine stiti, de reactii adverse majore la persoane care avea un istoric alergic major, istoric de soc anafilactic. Din acest punct de vedere cunoastem la acest moment profilul de siguranta al acestui tip de vaccin, este un lucru extraordinar si o veste excelenta faptul ca acest vaccin a fost autorizat de Agentia Europeana a medicamentului indeplinind toate criteriile de siguranta, de calitate si de eficacitate ceea ce ne permite sa demaram in conditii absolut normale campania de vaccinare".

Prima etapa de vaccinare va fi incheiata pana la inceputul lunii februarie

"Estimam ca pana la sfarsitul lui ianuarie, inceputul lunii februarie, vom fi terminat etapa unu de vaccinare, cea adresata lucratorilor din sistemul medical. Avem capacitatea de stocare in momentul de fata in conditii optime la minus 80 de grade pentru aceste vaccinuri. Da, vaccinarea este gratuita, nu este obligatorie, este voluntara si nu este conditionata. Acestea sunt elementele cele mai importante pe care fiecare dintre noi trebuie sa le cunoasca. Aceste vaccinuri vor fi distribuite catre etapa a doua in functie de momentul in care noi putem demara etapa a doua de vaccinare".

Durata de valabilitate a vaccinului

"Vaccinul se stocheaza pe o perioada de 6 luni intre o temperatura de minus 60 - minus 90 de grade, dupa ce este scos de la aceasta temperatura si ajunge la temperatura de plus 2 plus opt grade, are o stabilitate de 120 de ore, ceea ce inseamna circa 5 zile. Durata transportului pana la centrul de vaccinare nu trebuie sa fie mai mare de 12 ore, ajunge la centru de vaccinare, este pus in refrigerator, cu monitorizarea permanenta a temperaturii in care sa se faca dovada oricand ca au fost respectate conditiile de transport si in mod deosebit de temperatura. iar dupa ce un flacon este scos de la doua grade la temperatura camerei el are o stabilitate dupa reconstituire de sase ore", a afirmat Valeriu Gheorghita, care a precizat ca intr-un flacon sunt cinci doze.

Beneficiile maxime ale vaccinului se obtin la o saptamana dupa administrarea celei de-a doua doze

"Din studiile efectuate raspunsul imun incepe sa devina protector la circa 14 zile de la prima doza, insa beneficiile maxime se obtin la circa 7 zile dupa administrarea celei de-a doua doze", a explicat coordonatorul strategiei nationale de vaccinare.
Intrebat cand va ajunge Romania in etapa a treia de vaccinare, Valeriu Gheorghita a mentionat ca acest lucru se va intampla cel mai probabil la inceputul lunii aprilie.

Monitorizarea persoanelor vaccinate in prima etapa pentru eventualele reactii adverse

"Cu siguranta, aspectul farmacovigilenta, de monitorizare si de raportare a reactiilor adverse este o prioritate pe care o avem la nivelul strategiei de vaccinare si nu doar la nivelul strategiei, ci si in practica. Sunt in acest sens proceduri clare care denota modalitatea in care sunt raportate aceste reactii adverse, atat in centrul de vaccinare, daca se vor inregistra reactii imediate, sau in platforma Agentiei Nationale a Medicamentelor si Dispozitivelor Medicale unde exista o platforma dedicata vaccinarii impotriva Covid-19, cu formulare in care fiecare persoana beneficiar vaccinata sau orice profesionist din domeniul sanatatii poate sa faca si trebuie sa faca aceasta raportarea a reactiilor adverse atunci cand ele se inregistreaza", a declarat coordonatorul strategiei nationale de vaccinare.

Mesajul pentru romanii care refuza sa se vaccineze

"Fiecare ezitare, fiecare intrebare, fiecare reticenta este absolut legitima. Important este sa fim suficient de capabil noi sa oferim raspunsurile necesare fiecarei persoane, as spune ca trebuie sa avem incredere in personalul medical, sa discutam cu medicii de familie, sa discutam cu medicii care cunosc istoricul nostru medical pentru a putea lua cea mai buna decizie vizavi de indicatia de vaccinare. Din punctul nostru de vedere in momentul de fata sunt foarte putine contraindicatii legate de vaccinare ori din acest punct de vedere cred ca doar comunicarea si informarea sunt cele potrivite, sunt caile potrivite prin care fiecare persoana poate sa ia decizia cea mai buna care sa-i asigure protejarea sanatatii", a raspuns medicul Valeriu Gheorghita.

ETAPELE DE VACCINARE


Etapa I - lucratorii din domeniul sanatatii si social - sistem public si privat:

Personalul din spitale si unitati ambulatorii (personalul medico-sanitar, personalul auxiliar, personal administrativ, securitate si paza si alte categorii);
Personalul din sistemul de medicina de urgenta: ambulanta, SMURD, IGSU, IJSU, camere de garda, CPU, UPU;
Personalul din medicina primara - din reteaua de medicina de familie, medicina scolara si asistenta medicala comunitara;
Personalul din laboratoare, farmacii si alti lucratori din domeniul sanatatii;
Personalul din serviciile stomatologice;
Medici rezidenti, elevi si studenti cu profil medical;
Paramedici si alti voluntari care isi desfasoara activitatea in unitati sanitare;
Personalul de ingrijire care isi desfasoara activitatea in centrele rezidentiale si medico-sociale;
Personalul care acorda ingrijiri medicale si sociale la domiciliu;
Personalul din serviciile de sanatate publica (Institutul National de Sanatate Publica, Directiile de Sanatate Publica);
Personalul din unitatile sanitare ale ministerelor cu retea sanitara proprie;
Personalul din centrele de dializa si transfuzii;
Personalul implicat in derularea campaniilor de vaccinare.

Etapa a II-a

Populatia cu grad ridicat de riscAdulti cu varsta peste 65 de ani;
Persoanele aflate in evidenta cu boli cronice, indiferent de varsta, in functie de indicatiile vaccinurilor utilizate.
Lucratori care desfasoara activitati in domenii-cheie, esentiale:

Personal cheie pentru functionarea institutiilor statului (parlament, presedintie, guvern, ministere si institutii subordonate acestora);
Personalul din domeniul apararii, ordinii publice, sigurantei nationale si a autoritatii judecatoresti;
Personalul din sectorul economic vital:
Procesare, distributie si comercializare a alimentelor de baza (panificatie, lactate, carne, fructe si legume);
Uzine de apa, epurare, transport si distributie apa;
Centrale electrice, productie, transport si distributie curent electric;
Unitati de productie, transport si distributie gaze;
Unitati de productie, transport si distributie combustibili lichizi si solizi;
Unitati de productie, transport si distributie medicamente si materiale sanitare;
Transport de persoane si marfuri;
Noduri feroviare, aeroporturi civile si militare, porturi esentiale;
Comunicatii (serviciul de telecomunicatii speciale, radio si televiziune nationale);
Personalul din unitatile de invatamant si crese;
Personalul postal si din servicii de curierat;
Personalul cultelor religioase;
Personalul din mass media care desfasoara activitati cu risc crescut de expunere la infectia cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje in unitati medicale);
Personalul din domeniul salubritatii si deseurilor.

Etapa a III-a (populatia generala)

Populatia adulta;
Populatia pediatrica, in functie de evolutia epidemiologica si de caracteristicile vaccinurilor aprobate pentru utilizarea la persoanele cu varsta sub 18 ani.


CITESTE SI:

Ce ce intampla cand un pacient COVID ajunge intr-o sectie ATI: "Nu inseamna ca il tii intubat cateva zile, apoi ii dai dumul acasa"
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 8639 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
29 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Care moment istoric?

Vaccinul asta e netestat ca lumea, virusul sufera mutatii rapide.
Toate mass media aservite sistemului fac propaganda exacerbata pentru ceva despre care nimeni nu stie nimic.
Asta ca sa mascheze ca statele occidentale si marile companii nu au facut nimic util ca sa trateze si sa impiedice raspandirea coronavirului.
Bogatii sunt mult mai bogati in urma pandemiei. Inclusiv companiile farmaceutica. Despre asta de ce nu se scrie in fiecare zi?

 

Ma bucur ca ati primit acest cadou de viata!

Acum puteti sa aveti certitudinea ca ma veti mai astepta cu cadouri inca multi ani de acum inainte. Pana cand minimum 65% din populatie nu este vaccinata (ceea ce va fi spre iunie-iulie, continuati sa respectati recomandarile de solidaritate si respect: masca in locuri publice, distanta, dezinfectia mainilor.

Cu fiecare mutatie, trebuie sa sti ca virusul degradeaza in virulenta. Dar castiga in putere de contaminare. De aceea sunt necesare toate aceste masuri de stopare a propagarii. Vaccinul va protejeaza personal. Masca, distanta, mainile va protejeaza social.

Un ultim sfat, nu mai plecati urechea la toate zvonurile pseudo-medicale lae negationistilor sau conspirationistilor. Virusul chinezesc este prost, voi fiti inteligenti!

 

Daca ati sti

Ce insemna in epoca de aur cuvantul cadre ati renunta sa l mai folositi. De ce i asa de greu sa folositi profesiile in loc de cadre medicale, cadre didactice si cadre militare nu inteleg. Dvs. intelegeti?

 

Moment istoric? Vax. E doar o smecherie cu ghivent.

Prostimea crede si tot spera. Asistenta Mihaela!! hai ca mi-au dat lacrimile de-atata ras

De cateva zile romania a fost intoxicata de acest

vaccin. Toata mass media a turbat la ordin. Cum drq a sosit camionu la concurenta cu Mos Craciunu venit cu tolba goala? O propaganda comunista demna de "rapirea jurnalistilor", teroristii din 21-22 si alte jdemii de tepe luate de patrioti nevinovati

Pe vremuri TVR chema prostimea sa apere Televiziun

si aeroportul...ma mir ca ProTv n-a facut apel la paduchii europeni sa-si apere si camionul...tot in zilele de Craciun.

 

 

Moment istoric a fost cand a ajuns Klaun presedint

...azi ne intrebam cum a aparut AUR

Alooo...si ce fabulos e ca in Africa...

in Africa au fost cam 59000 de victime de Covrig, ...Doar 59000 , in tot continentul african!!!...In Asia nu mai e deloc Covrig...merg aia la meciuri fara masca...Ciudat...foarte Ciudat...In Franta creste numarul celor care refuza vaccinul...Sunt mai mult de 60 la suta acum...Francezii spun ca vaccinul e prea din scurt facut...trebuie 5 ani , nu 5 luni ca sa fie sigur...Si spun francezii ca distantarea este Suficienta...Asa caaa...

 

Iar a explodat mamaliga in tara lui Werner....

Au primit cateva picaturi de ser moca si s-au urcat pe garduri de bucurie. Ca la meciul cu Colombia....

 

Acum

sper sa treaca toata presa la treburi serioase, caci de cand a sosit in tara vaccinul nu a putut sa doarma nici un reporter sau ziarist de grija celui care va fi primul vaccinat in Romania!!

 

PROTV au procent din vanzari?

de 2 ore nu fac altceva decat sa intrebe lumea cumse simt dupa vaccin,. Incepe sa semene mult a propaganda platita.M-am indoit initial dar incepe sa devina din ce in ce mai clar ca sunt interese prea mari ca acest vaccin sa fie vandut mai bine ca precedentele.

 

la cati covidioti exista pe lumea asta e necesara

propaganda...filmand cum se vaccineaza medici renumiti precum Musta vor pierde teren prostiile vehiculate de niste neica-nimeni ce vand previziuni apocaliptice precum monica pop si alti lingurari de teapa ei.

Hai să mai și gandim

Vorbești de parcă ar vinde cate un Mercedes de persoană vaccinată. E un *** de vaccin de 100 de lei doza. Dacă-l vinzi la toată populația lumii civilizate, nu obții mai mult de 30 de miliarde de euro. E un fleac la nivel mondial.

Ai tu o solutie mai buna decat vaccinarea

pentru oprirea pandemiei?
E incă foarte putina lume imunizata natural, prin infectare. Ar trebui sa mai așteptăm probabil incă vreo 5 ani ca 70% din populație sa se imunizeze in mod natural, timp in care ar muri și foarte multa lume din cauza covidului.
Nimeni nu spune ca vaccinul e fără niciun risc, ca orice vaccin dealtfel, doar ca riscul vaccinării e mult mai mic decat al nevaccinării, cel puțin in cazul asta.
Iți intelg punctul de vedere conspiraționist, dar permite-mi te rog sa cred mai degrabă ce spun oamenii de știință decat ce spun aceste teorii conspiraționiste fără o logica elementara. Toate tarile lumii (China, SUA, UE etc) au pus la cale o conspirație fără sa se afle? E cam greu de crezut.

 

 

Veniiiiiiți de luați vacciiiiiinuuuuuul ! Multi, foarte multi ....

Ce nu veți găsi in presa mituită: Testele vaccinului au adus multi morți, numeroase cazuri de Efecte Adverse Severe (SAE) cat și o fractură facială. Nu vrea să intru in detalii inutile despre acest vaccin, pentru că de aceasta se va ocupa presa sistemului, retribuită din nou cu nu știm exact cate milioane de euro (zeci?) și pentru campania de vaccinare.La teste au murit oameni dar producătorul susține că nu din cauza vaccinului ci că oricum trebuiau să moară din alte cauze. Nu se cunoaște incă impactul vaccinării cu Comirnaty asupra răspandirii virusului SARS-CoV-2 in comunitate, nici cantitatea de virus care poate fi purtată și transmisă de persoanele vaccinate. Cit timp asigură protecție Comirnaty? In prezent, nu se cunoaște durata protecției oferite de Comirnaty. Persoanele vaccinate in studiul clinic vor continua să fie urmărite timp de 2 ani pentru a culege mai multe informații despre durata protecției.“Sfantul" Pfizer și “cuvioasa" Moderna au fost cinstite cu “necesara" imunitate de răspundere pentru punerea pe piată a vaxinului.Vaccinul NU va eradica pandemia, insuși producătorul nu poate garanta asta. GuWernerul a pregătit o OUG care va trece despăgubirile pentru efectele adverse ale vaxinului asupra statului, printr-o agenție care va fi inființată candva, in viitorul indepărtat, și care va fi finanțată din banii noștri, din taxele și impozitele pe munca noastră. Deci, vom plăti noi pentru nenorocirile cauzate de corporațiile Big Pharma, care vor incasa tot profitul de sute de milioane (zeci de miliarde, la nivel global) de dolari rezultat din această minunată afacere politizată. Vaccinații pot transmite virusul. OMS spune că persoanele vaccinate trebuie să poarte in continuare mască și să se distanțeze. Mistoo !! CDC Report – 3150 People Paralyzed After COVID-19 Vaccine “Unable To Perform Normal Daily Activities" https://greatgameindia.com/cdc-covid-19-vaccine-paralyzed/
Lista de ingrediente pdf :https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_ro.pdf
In rest , totul ...bine : MOARTEA, intre cele 22 de "efecte secundare" ale unui VACCIN ANTI COVID-19

 

Glonțul a fost incărcat in tamburul revolverului!

Ruleta rusească a fost demarată. Tot ce (mai) rămane de văzut este... prin capul cui va trece glonțul!

"Omul chibzuit vede nenorocirea si se ascunde, dar cei prosti merg inainte si sunt pedepsiti." Proverbe 22:3

 

Este impresionanta colectia de covidioti care isi etaleaza prostia

pe paginile acestui site.

Puteti citi de toate, de la pseudo avertismente "stiintifice" la blestemul lui Dumnezeu, de la "fractura faciala" la miile de vaccinati morti in chinuri inimaginabile... Mare este gradina Ta Doamne! Din pacate unii vor sa sara gardul...

Este evident ca vaccinul este singura posibilitate ca sa putem reveni la o situatie "normala" care sa permita o viata NORMALA. Ati uitat ravagiile poliomielitei, tuberculozei, rujeolei, etc. Fara vaccinare, multi dintre noi puteau fi decedati de multa vreme.

 

Evident pentru cine?!

"Este evident ca vaccinul este singura posibilitate ca sa putem reveni la o situatie "normala" care sa permita o viata NORMALA."

Evident pentru cine?! Pentru martorul credincios de la Biserica Covid, care din cauza ochelarilor de cal pe care și i-a pus pe nas (nu era suficientă doar "masca de protecție" care ii acoperă chipul) nu vede decat o singură soluție - vaccinul "miraculos" care ne aduce un "cadou de viață" și ne permite, in sfarșit, să revenim la (noua) "normalitate" (mai obedienți ca niciodată, cu drepturile și libertățile puternic ciuntite, ce fel de "normalitate" o mai fi și aceasta?!).

Cum insă rămane cu restul lumii, cu aceea care nu se lasă cumpărați, cu una, cu două, de propaganda Covid?!

Cum au fost combătute ravagiile din trecut? Intreb pentru că se cunoaște un lucru pe fața acestui pămant: unii muncesc, iar alții primesc laurii!

La momentul introducerii vaccinării, la scară largă atat in SUA, cat și in alte părți ale lumii, in anii 50/60 ai secolului trecut, rata de mortalitate din cauza bolilor infecțioase se afla intr-un profund și indelungat declin. Declin care nu avea practic nimic de-a face cu vaccinarea (aceasta nefiind incă introdusă), ci cu totul alți factori.
Care sunt aceștia?
Apă curată/potabilă (astfel se combăteau foarte multe boli, cum ar fi, de exemplu, diareea).
Canalizare (care a permis eliminarea contactului cu materiale fecale, la care erau supuși oamenii din metropole in permanență, sursă cunoscută de foarte multe boli).
Apă și săpun (nici nu vă puteți inchipui cat de nespălată putea fi mandra lume din vest doar cateva secole in urmă).
Legi prin care erau protejați copiii de munca in mini, fabrici și uzine. Sindicatele care au militat pentru ridicarea salariilor (un salariu mai mare a permis accesul la o nutriție mai adecvată plus la condiții de viață mai civilizate).
Frigidere care au permis păstrarea alimentelor (consumarea unor alimente alterate reprezinta o mare problemă in trecut).
Accesul, prin intermediul supermarketurilor, pe tot parcursul anului la o ofertă bogată de fructe și legume. Aceștia au fost factorii care au contribuit, masiv și in mod decisiv, la declinul bolilor infecțioase.
Laurii insă, prin manipulare și propagandă nerușinată, au fost luați de către vaccinuri. De ce? De bambus, adică "de bani"! Vaccinurile, vandute in mod repetat, la miliarde de oameni este o afacere extrem, extrem de profitabilă.

Mare-mare bucurie la Biserica Covid!

Martorii credincioși de la Biserica Covid nu (mai) pot de atata mare bucurie. In sfarșit... pot să afirme, cu mare extaz, izvorat dintr-o profundă experiență religioasă: "Ma bucur ca ati primit acest cadou de viata!"

De unde vinde acest cadou de viața?! Din VACCIN!!! Ce este vaccinul? Un coctail de substanțe "miraculoase" (vrute și nevrute) care acționează după principiul ruletei rusești (știi, cu siguranță statistică, că vor fi victime, insă nu știi niciodată apriori cine vor fi acestea).

Este Biserica Covid ridicată ca o alternativă la Biserica lui Hristos?

Creștinii au și ei un cadou de viață și nu orice viață, ci O VIAȚĂ VEȘNICĂ. De la Cine vine acest cadou de viață?

"Cand Se va arăta Hristos, VIAȚA VOASTRĂ, atunci vă veti arăta si voi impreună cu El in slavă." Coloseni 3:4

Pentru martorul Bisericii Covid viața vine de la Vaccin. Toată "turma" trebuie să se inchine la acest mare zeu Vaccin, altfel Zeul Vaccin se va supăra și nu va mai da dezlegare la imunizarea de "turmă". Observați, vă rog, un lucru... in Biserica Covid individul nu mai există, tot ceea ce (mai) există in Biserica Covid este turma, o turmă de chipuri amorfe acoperite de "măști de protecție", neapărat distanțate (anti)social.

Pentru creștin insă viața vine de la Isus Hristos.

Ce legătură are Lumina cu Intunericul?
Ce legătură are Adevărul cu Minciuna?
Ce legătură are Biserica lui Hristos cu Biserica lui Satana?!

 

Atentie!

Covidiotii de mai sus,care tuna si fulgera impotriva vaccinarii vor face coada la vaccinare. Vreau sa spun ca una spun si alta fac.Prin urmare,treceti in viteza pe deasupra comentariilor lor si eventual lasati un 1 pe necitite...ca un scuipat de scarbă

 

In mod logic

Daca eficienta vaccinului ar fi fost incontestabila, atunci primii vaccinati ar fi trebuit sa fie cei care lucreaza in centrele de vaccinare. Abia dupa ce a doua doza si-ar fi facut efectul, ar fi trebuit sa se treaca la personalul medical, etc. Adica fiecare etapa urmatoare doar dupa confirmarea etapei precedente.

Tot la fel de logic, din moment ce medicii din prima linie devin "imuni" in scurt timp, aceasta inseamna ca nu mai exista riscurile pentru care primesc sporurile curente. Dar daca acestia vor primi in continuare aceste sporuri de risc, oare ce concluzie se poate trage?

 

Rujeola?! Cauzele adevărate ale declinului?

"Ati uitat ravagiile poliomielitei, tuberculozei, rujeolei, etc. Fara vaccinare, multi dintre noi puteau fi decedati de multa vreme."

Am ințeles, să trăiți! Stau in poziția de drepți și vă ascult cu cea mai mare atenție!

Ce am ințeles? Păi am ințeles că, in conformitate cu Dogma Vaccinării (*** sfantă a medicinii alopate, la picioarele căreia trebuie să cazi cu cutremur și mare venerație) unica noastră cale de scăpare din calea "strigoilor" acelora mici, dar foarte răi, numiți viruși (virus=otravă in latină) nu avem altă soluție decat să plătim Taxa de Protecție către marile companii farmaceutice, care, sărmanele, zi și noapte veghează asupra sănătății noastre. Și cand spun sărmanele, asta și vreau să spun: "sărmanele". Ce-ar fi să facem o chetă, ca să le ajutăm un pic conturile lor peticite și slăbănoage?! Dăm o legea a vaccinării obligatorii in Romania și le-am scos din nevoie!

Nu, nu, să nu mă ințelegeți greșit. Nu sunt impotriva dogmelor. Dogmele pot fi bune. Să vă dau un exemplu de dogmă bună. Este vorba de una dintre cele mai importante dogme creștine, dacă nu chiar cea mai importantă. Iată ce spune Isus Hristos:
"Isus i-a zis: "Eu sunt Calea, Adevărulsi Viata. Nimeni nu vine la Tatăl decat prin Mine." Ioan 14:6

Iată ce spune apostolul Petru:
"In nimeni altul nu este mantuire, căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor in care trebuie să fim mantuiti." FA 4:12

In baza acestor versete, precum și altora asemănătoare lor, s-a conturat cea mai importantă dogmă creștină: "Manturea, adică viața veșnică și accesul in impărăția cerurilor, se face NUMAI și NUMAI prin Isus Hristos."

Poți incerca orice altă cale vrei dumneata: Budda, Confucius, Muhamed, integrarea in absolut, reincarnarea, meditația, etc, etc, etc – nu-ți va fi de niciun folos. In afară de Isus Hristos nu există Mantuitor. Punct. De unde știu că această dogmă este adevărată?
1. Știu pentru că vine de la cineva care a fost crucificat, a murit și a inviat. Ce credeți? Cineva care a inviat, prin propria putere, din morți este credibil in ceea ce privește intrebările legate de viață și de moarte?!
2. Isus Hristos, cel care a spus "Eu sunt Calea, Adevărul si Viata. Nimeni nu vine la Tatăl decat prin Mine" cunoaște absolut toate lucrurile, fiind atotcunoscător.

 

Rujeola?! Cauzele adevărate ale declinului? - 2

Cum am putea noi să știm că Dogma Vaccinării este adevărată? Mai mult decat atat, cum putem ști dacă Dogma Vaccinării este o dogmă bună sau una rea?

Aveți dvs cumva pretenția de a pontifica de pe poziții atotcunoscătoare? Nu prea imi vine a crede! Dacă nu sunteți o persoană atotcunoscătoare, atunci se pune următoarea intrebare: "Cum puteți dumneavoastră ști că vaccinurile sunt UNICA SOLUȚIE impotriva epidemiilor virale? Cate soluții ați incercat pană acum? Ați incercat dumneavoastră cumva ABSOLUT toate soluțiile posibile și imposibile, nemairămanand absolut niciuna de incercat?"

V-aș propune următoarea ilustrație. Aveți in față un sac plin cu nisip. Fiecare bobiță de nisip reprezintă o soluție de incercat impotriva epidemiilor virale. Și iată-vă pe dumneavoastră muncind din greu. Bobiță după bobiță, le incercați una după alta. Trec anii, unul după altul, iar soluția multașteptată tot nu se lasă găsită. Și iată-vă disperată, deznădăjduită, ajunsă la fundul sacului, iar acolo nu a mai rămas decat o singură bobiță de nisip, pe care scrie "Vaccinare". O incercați și pe aceasta – ce vă mai rămane de făcut?! - și iată-vă, in sfarșit, ajunsă la liman! Săriți in sus de mare bucurie, de va ajunge capul in tavan, după care urlați atat de tare incat veccinii au ințeles că a venit sfarșitul lumii: "Bucurați-vă, companiilor farmaceutice, iarăși zic, bucurați-vă! V-ați scos, de acum incolo, cat o mai fi lumea această, găina care face puii de aur este a voastră. Vă așteaptă miliarde, zeci de miliarde, sute de miliarde de dolari! Toată lumea se află la picioarele voastre!"

Așa stau lucrurile cumva?! Doar cu vaccinul se rezolvă strigoii aceia mici de viruși? Ce ne spun datele? In SUA, vaccinul contra rujeolei a fost introdus in 1963. In acel moment, conform datelor CDC (Center for Disease Control) in perioada 1900 – 1963 curba mortalității din cauza rujeolei se afla intr-o indelungată și pronunțată scădere (98%).

Iar in Anglia vaccinul contra rujeolei a fost introdus in 1968. In acel moment morțile cauzate de rujeolă erau extrem de rare (declin de aproape 100%). In Anglia statisticile au inceput să fie colectate cu mult inainte de 1900.

 

Rujeola?! Cauzele adevărate ale declinului? - 3

Care au fost cauzele care au contribuit la acel pronunțat declin observat la orizontul anilor 1963 in SUA și 1968 in Anglia?
Vaccinurile sunt excluse din start din calcul.
Vorba ințeleptului Solomon: "Ce lipsește nu poate fi pus la număr". Acestea nu-și făcuse incă aparție pe scenă. Dacă nu vaccinurile, atunci care sunt cauzele care au stat in spatele acelui spectaculos declin? Apă curată (potabilă). Igienă. Salubritate. Canalizare. Apă și săpun. Alimentație cu acces permanent la fructe și legume. Legi care protejau muncii in condiții inumane. Frigidere (ajută la păstrarea mancării).

Și mai este incă o intrebare. Dar inainte de a pune-o permiteți-mi următoare ilustrație. Tandală merge la targ ca să facă cumpărături, cal nu are (i-a perit), așa că a trebuit să se inhame pe sine insuși la trăsură. Și dă-i și dă-i, gafaie la vale, se opintește la deal. Și iată-l pe Tandală pe ultima sută de metri, moment cand apare și Păcală, fratele său, ca să-l ajute la impinsul trăsurii, cu un deget. După ce aceștia trec linia de finiș, Păcală incepe să se laude la toată lumea ce voinic a putut fi el de a putut să impingă această trăsură foarte grea, singur-singurel, tot acel amar de drum! Cum vi se pare atitudinea lui Păcală?! Este dreaptă și corectă? Dacă ați fi in locul lui Tandală cum v-ați simți?

Revenind la oile noastre, ținand cont de faptul că greul declinului mortalității din cauza rujeolei a fost dus de alți factori, nu vi se pare că este incorect să acordăm toți laurii vaccinurilor?!

Biblia spune următoarele lucruri cu priviri la bani:
"Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor, si unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credintă si s-au străpuns singuri cu o multime de chinuri." 1 Timotei 6:10

Nu vi se pare că intreaga tevatură legată de vaccinuri are foarte mult de-a face cu banii și prea puțin de-a face cu sănătatea?!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor