”Informațiile” Danei Budeanu privind persoanele complet vaccinate și internate la terapie intensivă, infirmate de DSU

Luni, 20 Septembrie 2021, ora 22:30
8597 citiri
”Informațiile” Danei Budeanu privind persoanele complet vaccinate și internate la terapie intensivă, infirmate de DSU
”Cele prezentate de persoana amintită anterior se înscriu în spectrul informațiilor false, de tip fake news” FOTO Facebook / Dana Budeanu

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) aduce precizări privind informațiile eronate date astăzi, 20 septembrie 2021, de către Dana Budeanu, într-un material video regăsit pe o rețea de socializare conform cărora: “La Floreasca, la ATI, atenție populație, joi, la închiderea zilei, 11 internați, dintre care 7 dublu vaccinați”.

”Luând la cunoștință aceste informații, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a solicitat date Spitalului Clinic de Urgență București “Floreasca” despre situația pacienților internați în secția ATI destinată COVID-19, operaționalizată în cadrul spitalului.

DSU se delimitează ferm de aceste informații, care stârnesc controverse, confuzie și destabilizează întregul proces de vaccinare, producând neîncredere și panică, atât printre persoanele imunizate cu schema completă de vaccin anti COVID-19 cât și printre persoanele nevaccinate sau care sunt în curs de imunizare completă prin vaccin.

Astfel, conform celor precizate de Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, de la debutului valului 4 până în prezent, în secția ATI-SCUB Floreasca au fost internați un total de 15 pacienți dintre care 4 fiind vaccinați cu schemă completă. Totodată, pacienții vaccinați au vârste cuprinse între 72-84 ani și prezintă comorbidități de tipul: boli cardiace, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, boală renală în program de hemodializă și imunosupresie. Toți pacienții se află la mai mult de 6 luni de la finalizarea schemei de vaccinare. La acest moment, în cadrul secției au rămas 11 pacienți, dintre care doar 3 cu schemă completă de vaccinare, în categoria și comorbiditățile descrise anterior.

Reamintim faptul că în urma raportului elaborat de către INSP pentru perioada 6-12 septembrie 2021, 95,2% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 3% la persoane vaccinate cu schema incompletă. Totodată, în același interval de timp, 77,6% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate. Raportul INSP mai arată că de la începutul pandemiei până în prezent 85,9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 94,6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Totodată, persoana amintită anterior afirmă faptul că o altă persoană publică, vaccinată complet este internată intr-o secție ATI. Această afirmație este de asemenea, falsă, persoana respectivă, pozitivă COVID-19 nu s-a aflat într-o secție de terapie intensivă, ba mai mult a fost externată în cursul zilei de sâmbătă, conform celor precizate de medicii unității spitalicești.

Ca o nota definitorie, fiind vorba despre vaccinare, adresăm un nou apel tuturor cetățenilor să se informeze din surse oficiale, să urmărească analizele efectuate de specialiștii din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, date oficiale care sunt prezentate pe site-ul oficial INSP, respectiv informările zilnice furnizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Suntem în plin val 4 al pandemiei, în care presiunea pe sistemul medical este evidentă, unde personalul medical depune eforturi considerabile în scopul salvării de vieți și unde autoritățile competente în gestionarea pandemiei de COVID-19 conlucrează eficient, permanent și continuu în depășirea acestei situații dificile cu care o lume întreagă se confruntă, în ultimul an și jumătate”, se arată in comunicatul DSU.

Citește și:
Dana Budeanu, discurs memorabil despre cum se simt bărbații de Crăciun: ”Sunt salahori și ele se uită la Brad Pitt!”
Dana Budeanu, discurs memorabil despre cum se simt bărbații de Crăciun: ”Sunt salahori și ele se uită la Brad Pitt!”
Cunoscuta creatoare de modă Dana Budeanu este una dintre cele mai controversate personaje din societatea românească, din cauza criticilor acide pe care le lansează cu fiecare ocazie....
Viktor Orban: Relatările media despre Ungaria care se opune ajutorul financiar dat de UE Ucrainei sunt ”fake news”
Viktor Orban: Relatările media despre Ungaria care se opune ajutorul financiar dat de UE Ucrainei sunt ”fake news”
Relatările media că Ungaria s-a opus prin veto ajutorului financiar al Uniunii Europene pentru Ucraina sunt "fake news" ("ştiri false"), a scris marţi pe Twitter premierul ungar Viktor Orban,...