IPS Teodosie nu "indrazneste" sa-i indemne pe credinciosi sa se vaccineze anti-COVID: "Cata vreme nu cunoastem efectele, avem rezerve"

Joi, 31 Decembrie 2020, ora 12:27
4943 citiri
IPS Teodosie nu "indrazneste" sa-i indemne pe credinciosi sa se vaccineze anti-COVID: "Cata vreme nu cunoastem efectele, avem rezerve"
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului FOTO Basilica.ro

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, sustine ca atata timp cat exista multe necunoscute in privinta vaccinului anti-COVID 19, iar specialistii se contrazic intre ei, ar fi o indrazneala prea mare din parte sa ca pastor sa promoveze acest vaccin "ca realitate obiectiva a momentului" si sa indemne oamenii sa se vaccineze.

Arhiepiscopul Tomisului sustine ca este pentru stiinta si pentru vaccinare, dar aceasta trebuie sa fie probata, iar atata timp cat specialistii din domeniu se contrazic, ar fi o indrazneala prea mare din partea sa sa se situeze deasupra acestora si sa indemne fara rezerve la vaccinare.

IPS Teodosie a anuntat ca nu se vaccineaza anti-COVID: "Eu sunt alergic. Nu pot sa ii indemn pe altii sa faca ceea ce nu fac eu"

"Am vazut cate pareri sunt din partea medicilor si specialistilor, astfel incat e nevoie sa cunoastem realitatea. Unii se vaccineaza demonstrativ in public. Nu stim cu ce se vaccineaza. Nu stam langa ei sa vedem ce au pus acolo. Chiar sunt atatia oameni care banuiesc ca aceasta vaccinare demonstrativa poate fi cu altceva.

Vaccinul este necesar daca este foarte favorabil in combaterea bolii si nu are efecte secundare.

Cata vreme nu cunoastem efectele, avem rezerve. Oamenii nu sunt informati, nu exista o logica, o intelegere comuna a specialistilor, specialistii se contrazic intre ei si atunci noi sa fim deasupra specialistilor, ar fi o indrazneala prea mare a noastra. De aceea noi ne rezervam in a promova acest vaccin, nu ca principiu, ci ca realitate obiectiva a momentului. Cand vor fi date certe, atunci nu trebuie sa ne mai intrebe pe noi", a mai afirmat IPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului si-a exprimat speranta ca anul 2021 va fi un an al intaririi credintei.

"De aceea noi nadajduim ca anul in care trecem maine seara sa fie un an al intaririi credintei si al biruintei mai puternice a lui Dumnezeu asupra celui rau. Noi sa-l chemam pe Dumnezeu in ajutor si El nu ne va refuza niciodata. Dumnezeu ramane acelasi, nu se schimba niciodata, este neschimbabil, iar cand Il avem in viata noastra, suntem cei mai puternici. Sa incepem anul 2021 cu multa nadejde, cu dorinta de a invinge pe diavol in toate manifestarile lui in care vrea sa ne aduca samanta discordiei si a dusmaniei, sa invingem bolile, sa invingem neputintele noastre, sa ramanem in picioare, cu credinta vie, marturisitoare", a transmis IPS Teodosie.

Patriarhia Romana: Slujba trecerii in Noul An are loc mai devreme pentru a respecta restrictiile de circulatie

Portretul lui IPS Teodosie, cel care s-a pus contra legii riscand sanatatea a mii de oameni: "Cine vrea sa fie in afara de Biserica sa fie, noi nu silim pe nimeni"

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Deciziile luate în coaliția PSD-PNL sunt una, iar cele luate în Guvern sunt cu totul alta, a declarat, luni, 27 mai, premierul Marcel Ciolacu, care a susținut că acestea nu trebuie confundate...
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Proiectul legislativ privind suportarea de către statul român a cheltuielilor ocazionate de repatrierea cetăţenilor români decedaţi în străinătate, precum şi modificarea Legii 198/2008...
#vaccinare, #IPS Teodosie, #vaccinare credinciosi, #indemn, #nu se vaccineaza , #vaccin covid