VIDEO Klaus Iohannis: "Nu am dorit sa ma bag in fata. Ma vaccinez pe 15 ianuarie. De succesul acestei campanii depinde relansarea economiei Romaniei"

Marti, 12 Ianuarie 2021, ora 18:16
4060 citiri
VIDEO Klaus Iohannis: "Nu am dorit sa ma bag in fata. Ma vaccinez pe 15 ianuarie. De succesul acestei campanii depinde relansarea economiei Romaniei"
Klaus Iohannis este presedintele Romaniei FOTO captura Administratia Prezidentiala

Presedintele Romaniei a declarat in cadrul conferintei de presa sustinute marti, 12 ianuarie, ca este nevoie ca toti sa punem umarul pentru a trece mai repede de epidemia de coronavirus.

"In 2021 este anul in care trebuie sa se pune bazele unei societati sanatoase a societatii romanesti. Este nevoie sa punem capat epidemiei de coronavirus. De succesul campaniei de vaccinare depinde relansarea economiei Romaniei. Este esential ca aceasta campanie de vaccinare sa reuseasca", a transmis Klaus Iohannis intr-o conferinta de presa.

Presedintele a mai spus ca "este obligatoriu sa inceapa un proces de resetare a statului, punand in centru accesul cetateanului la servicii si informatii publice, digitalizare si debirocratizare la toate nivelurile. Avem o intelegere si abordare comune cu Guvernul asupra dezvoltarii Romaniei, iar reformele nu pot sa mai astepte".

"Nu am dorit sa ne bagam in fata"

Despre faptul ca nu s-a vaccinat primul, presedintele a declarat: "Nu am dorit nici eu nici premierul sa ne bagam in fata. Ar fi fost mesajul gresit".

"Pentru a marca debutul etapei a doua a campaniei de vaccinare, ma voi vaccina public vineri, pe 15 ianuarie", a declarat presedintele.

"Persoanele urmarite penal nu au ce cauta in functii publice"

Iohannis, despre cazul Alexe: "Persoane urmarite penal nu au ce cauta in functii publice. Daca va fi cercetat penal, eu as astepta cel putin sa se autosuspende din functiile pe care le detine".

De asemenea, despre schimbarile directorilor de scoli, presedintele a spus ca "e o actiune care nu a fost pregatita din timp de ministerul Educatiei. S-a stiut ca se termina mandatele directorilor in 9 ianuarie, la unele scoli s-au prelungit, ceea ce s-a facut acum a fost de azi pe maine, la repezeala, s-au prelungit mandate ori s-au dat mandate unor persoane noi pentru cateva luni de zile. Banuiesc ca in vara vom avea primul val de concursuri pentru aceste functii si atunci voi urmari cu foarte mare atentie cum se respecta principiul meritocratiei".

Presedintele a mai spus ca "sunt foarte multe lucruri in pregatire, bugetul este in pregatire. Un intreg complex de factori este necesar pentru repornirea economiei, si sunt foarte hotarat sa sprijin aceasta repornire, guvernul este proaspat, cu energie noua, si cred ca impreuna vom reusi. Da, campania este pana acum un succes, suntem pe locul 8 in Europa, ceea ce nu este rau deloc"

- Stire in curs de actualizare-

EXCLUSIV Cum se organizeaza vaccinarea in tara: "Termometre din alea trebuie sa ne dati dumneavoastra, cumva", "La noi e centru de vaccinare?", "Ce depozitare vaccin, cand eu incropesc de trei lei sapun?"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis încă așteaptă un răspuns la candidatura sa la NATO. "Negocierile nu se fac publice"
Iohannis încă așteaptă un răspuns la candidatura sa la NATO. "Negocierile nu se fac publice"
Chestiunile NATO nu se discută în public, iar negocierile nu se fac publice, a declarat, miercuri, 17 aprilie, la Bruxelles, preşedintele României Klaus Iohannis. El a precizat că,...
Apelurile la 112 vor fi localizate cu o mai mare acuratețe. Noul sistem va fi folosit doar pe timpul gestionării unor situații de urgență
Apelurile la 112 vor fi localizate cu o mai mare acuratețe. Noul sistem va fi folosit doar pe timpul gestionării unor situații de urgență
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea care aprobă OUG privind unele măsuri în domeniul Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă. Este vorba despre un nou tip de...
#Klaus Iohannis, #vaccin, #campanie de vaccinare , #vaccin covid
Comentarii
Poza alfabeta
alfabeta
rank 1
Va spune si care dintre cele doua vaccinuri?