Studentii de la UMF Iasi pot participa la examene doar pe baza de vaccin sau test negativ. Curtea de Apel a respins contestatia Ligii Studentilor

Miercuri, 16 Iunie 2021, ora 19:15

   

Studentii de la UMF Iasi pot participa la examene doar pe baza de vaccin sau test negativ. Curtea de Apel a respins contestatia Ligii Studentilor
Curtea de Apel Iasi a respins definitiv miercuri, 16 iunie, contestatia studentilor cu privire la decizia Universitatii de Medicina si Farmacie de a permite participarea la examene doar pe baza de vaccin sau test PCR negativ.

UMF Iasi a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presa, ca instanta a respins definitiv sesizarea Asociatiei Liga Studentilor din Universitatea Al. I. Cuza si a cinci studente ale Universitatii de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" din Iasi.

Acestea au actionat in instanta Universitatea pentru suspendarea Deciziei nr. 516/12.05.2021.

Documentul prevede ca "pentru a putea participa la sesiunea de examene din perioada 29.05.2021 -19.06.2021, sesiunea ordinara nr.2, studentii vor prezenta, inainte de fiecare examen, unul dintre urmatoarele documente:

Certificatul de vaccinare anti-Covid, inclusiv cu prima doza;


Test RT-PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore;
Rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore;
Adeverinta din care sa rezulte ca se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 90-a zi, ulterioara confirmarii infectarii cu SARS - CoV -2".

"Decizia a fost emisa pe considerente legate de necesitatea prevenirii raspandirii infectiei cu SARS-CoV-2, a protejarii studentilor, pacientilor, cadrelor didactice si personalului medical din unitatile sanitare, in contextul prelungirii starii de alerta pe teritoriul Romaniei si in acord cu Legea Educatiei nr.1/2011, actualizata, respectiv art. 123, alin.1 si 2 (privind autonomia universitara), Carta Universitatii de Farmacie "Grigore T. Popa" din Iasi si Directiva Comisiei Europene 2005/36/CE, respectiv art. 21 si 24. De asemenea, conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" din Iasi a luat decizia de a efectua in mod gratuit testarea antigen rapid exudat naso-faringian, pentru studentii si angajatii proprii (Decizia nr. 528/18.05.2021)", a transmis UMF Iasi.

Institutia precizeaza ca actiunea in contencios administrativ privind suspendarea Deciziei nr. 516/12.05.2021 a fost respinsa initial la Tribunalul Iasi, insa sentinta a fost atacata cu recurs la Curtea de Apel Iasi.

"Astazi, 16 iunie 2021, s-a pronuntat si Curtea de Apel Iasi, in sensul respingerii recursului si mentinerii solutiei initiale a Tribunalului Iasi. Decizia este definitiva", a mai precizat UMF Iasi.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2527 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
PA112
rank 5
Totu-i fals aici.......
Fals vaccinul, fals testu' , falsa cürtea!
tarfrad
rank 5
Ha, ha, ha! Perfect de acord...!
E pe fals și PA112...! E decat un Sputnik!
Ha... ha... ha...!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor