Medic, despre medicamentele pentru COVID: „Nu contați pe tratamente. Nu prea ajută în combaterea virusului. Vaccinați-vă!”

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 08:05
5907 citiri
Medic, despre medicamentele pentru COVID: „Nu contați pe tratamente. Nu prea ajută în combaterea virusului. Vaccinați-vă!”

Constantin Cucu, medic primar endocrinologie la Institutul Parhon din București, îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze, arătând că încrederea totală în tratamentul pentru COVID-19 este o greșeală, COVID-19 neavând „propriu zis leac”.

„Nu există un antiviral pe care îl dai, cum dai penicilina în pneumonia cu pneumococ, și aștepți ca boala să treacă. Toate remediile de care se vorbește au o eficacitate la limită, mulsă mai mult cu puterea dorinței de a o găsi, din mici ameliorări observate pe loturi mari de oameni.

Nici unul din remedii nu este de tipul "Ridică-te Lazăr și umblă" și, de fapt, fiecare bolnav este în mâinile soartei. În mâinile stilului de viață pe care l-a dus, a bolilor pe care le are și modul în care le-a îngrijit, a vârstei biologice.

Sigur, avem resurse energice de susținere a funcțiilor vitale, putem combate o disfuncție de inflamație sau de coagulare, dacă apar, și putem crea, cu medicina modernă, șanse mai mari ca cei care pot scăpa, să scape.

În lipsa vaccinării, atuurile noastre în fața epidemiei astea sunt: procentul totuși redus de forme mortale, robustețea fiecăruia și menținerea în viață a muribunzilor până ce, câte unul, până la urmă scapă”, arată medicul, într-o postare făcută publică de Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Medicul Constantin Cucu îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze pentru a preveni boala și să nu se bazeze pe faptul că vor beneficia de tratament.

„Nu contați pe tratamente. Nu există Redemsivir, Claritromicină, Hidroxocloroquina, Faviparivir, Ivermectină, anticorpi monoclonali, tocilozumab, Arivir. Nu în înțelegerea de cură. De remediu indiscutabil. De omorâre a virusului și a bolii și de asigurare a pacientului că va scăpa.

Sigur că medicii, sistemele de sănătate, comisiile și ministerele au scheme de tratament. Este obligatoriu să avem, că doar nu o să ne uităm ca proștii la bolnavi. Aveau scheme de tratament/rugăciune și pe vremea morții negre. Și cel care, 1 la sută, scăpa de ciumă era un exemplu că schema era funcțională. De ce scriu asta?

Că să vă vaccinați. Să nu contați pe scheme de tratament, care nu prea ajută în combaterea virusului. Să nu vi se pară că, indiferent ce o să faceți voi, medicina vă va scăpa cu siguranță. Covid este mai mult decât răceala copilăriei din care scăpam cu ceai, absență motivată și pupu de la mama”, mai scrie medicul în postarea de pe pagina de Facebook a CNCAV.

Citeste si:
Antrenor de fotbal acuzat că a falsificat certificatul de vaccin!
Antrenor de fotbal acuzat că a falsificat certificatul de vaccin!
Nefericita modă a falsificării certificatelor de vaccin a ajuns și în lumea fotbalului. Gruparea Werder Bremen, din a doua ligă germană, a anunţat, sâmbătă, demisia antrenorului său...
Germanii ar putea fi obligaţi să prezinte un test negativ sau dovada vaccinării pentru a călători cu mijloacele de transport în comun
Germanii ar putea fi obligaţi să prezinte un test negativ sau dovada vaccinării pentru a călători cu mijloacele de transport în comun
Germanii ar putea fi obligaţi, în curând, să prezinte un test negativ, dovada vaccinării sau trecerii prin COVID-19 pentru a călători cu mijloacele de transport în comun, autorităţile...