Tulpina noua din Marea Britanie nu afecteaza eficacitatea vaccinului anti COVID. Explicatiile specialistului

Autor: P.I.
Marti, 26 Ianuarie 2021, ora 10:30
1962 citiri
Tulpina noua din Marea Britanie nu afecteaza eficacitatea vaccinului anti COVID. Explicatiile specialistului
Adrian Marinescu a primit rapelul vaccinului de la seful sau, medicul Adrian Streinu Cercel FOTO Captura Video Facebook

Vaccinul anti COVID ofera imunitate si in cazul tulpinii din Marea Britanie, a declarat marti dimineata medicul infectionist Adrian Marinescu de la Matei Bals.

Medicul a precizat la Digi 24 ca asimptomaticii se pot vaccina, in vreme ce persoanele bolnave trebuie sa amane vaccinarea.

"Trebuie sa intelegem ca virusurile in general sufera in permanenta mutatii. Ele in general sunt minore si nu pun probleme. E clar ca, la un moment dat, cum se discuta cu tulpina din Africa, pot sa interfereze si cu vaccinul.

UPDATE Autoritatile ridica restrictiile in Capitala, de luni. Restaurantele, teatrele si salile de jocuri se vor deschide la o capacitate de 30%

Din fericire, mutatiile identificate pentru tulpina din Marea Britanie nu incurca in niciun fel vaccinarea in acest moment, si daca vorbim de Pfizer-BioNTech, si daca vorbim de Moderna. Aceste mutatii identificate nu au legatura cu acea proteina Spike - proteina prin intermediul careia virusul patrunde in celula", a declarat Adrian Marinescu marti, la Digi24.

Problema "esentialilor" care iau locul pacientilor cronici la vaccinare. Tot mai multi romani eligibili se ofera sa-si cedeze locul: "Aceasta judecata morala este corecta"

Medicul a mai aratat, insa, ca lucrurile se pot schimba, insa autoritatile supravegheaza permanent aceste evolutii, iar in cazul in care va fi nevoie, se va face "o updatare, o modificare astfel incat sa corespunda".

Se pot vaccina si asimptomaticii?

Dr. Adrian Marinescu a mai precizat ca persoanele bolnave nu se vaccineaza, facand distinctia intre simptomatici si asimptomatici.

Medicul a mai spus ca trebuie sa facem diferenta intre infectare si boala. "Persoana care este simptimatica si are o simptomatologie acuta, indiferent daca e voba de infectia cu SARS-CoV-2 sau nu, nu va face vaccinarea, bineinteles ca o va amana, este o regula clara pentru orice vaccin. Daca vorbim de cei care sunt asimptomatici, ei s-au infectat, dar nu s-au imbolnavit - e o diferenta.

S-a demonstrat din studii ca nu interfera in niciun fel daca se face vaccinarea, adica nu e nicio problema, pentru ca vor obtine printr-un dublu mecanism anticorpii protectori", a mai explicat medicul la DIGI 24.

Expertii romani in sanatate publica sunt de parere ca noua tulpina de coronavirus va lua locul celei actuale si este necesar sa ne pregatim.

De asemena, avand in vedere acest context, inceperea scolilor ar trebui sa se faca cu prudenta.

AstraZeneca neaga informatiile potrivit carora vaccinul sau ar fi mai putin eficient in cazul batranilor

Persoanele care fac dializa, cele imobilizate sau care nu se pot deplasa vor fi vaccinate in etapa a doua a campaniei

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#vaccin COVID, #noua tulpina, #coronavirus, #adrian marinescu , #vaccin covid