Medicul Octavian Jurma sustine ca nu este eficienta platirea medicilor de familie pentru vaccinare: "Haideti sa dam banii astia celor care se vaccineaza"

Miercuri, 28 Aprilie 2021, ora 19:41

   

Medicul Octavian Jurma sustine ca nu este eficienta platirea medicilor de familie pentru vaccinare: "Haideti sa dam banii astia celor care se vaccineaza"
Medicul infectionist Octavian Jurma vine cu o propunere pentru eficientizarea campaniei de vaccinare. Jurma spune ca banii alocati pentru plata medicilor de familie sa fie dati pacientilor care se vaccineaza.

"Am o idee mai buna decat sa platim medicilor de familie un bonus pentru fiecare inoculare. Haideti sa dam banii astia celor care se vaccineaza! Pana la urma cei care se vaccineaza fac un efort mai mare decat medicul care ii vaccineaza si isi asuma si niste riscuri eroice, daca ascultam negationistii. Ne costa tot 100 de lei pe vaccinare dar vom avea cu siguranta rezultate mult mai bune", sustine medicul.

Acesta crede ca este o idee proasta sa fie platiti medicii pentru vaccinare.

"Alimenteaza suspiciunea ca medicul ii vaccineaza pentru bani si scade autoritatea si credibilitatea medicului si inhiba atat medicul cat si pacientul. Medicii sunt deja platiti pentru a avea grija de sanatatea pacientului lucru care include vaccinarea si in cazul altor boli contagioase", a mai spus Jurma.

Suma pe care medicii de familie o primesc pentru vaccinarea impotriva COVID-19 la cabinete este de 30 de lei /persoana vaccinata, dar Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri majorarea sumei la 40 de lei/inoculare, la solicitarea Ministerului Sanatatii.Ordonanta de urgenta aprobata astazi pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 3/2021 privind unele masuri pentru recrutarea si plata personalului implicat in procesul de vaccinare impotriva COVID-19 si stabilirea unor masuri in domeniul sanatatii prevede, printre altele, majorarea tarifului pentru inocularea vaccinului impotriva COVID-19 administrat de catre medicii de familie, de la 30 de lei/persoana vaccinata la 40 de lei/inoculare. Acest tarif cuprinde consultatia medicala realizata de medicul de familie, administrarea serului, precum si monitorizarea si raportarea reactiilor adverse postvaccinare.

Modificarea tarifului este justificata de suplimentarea materialelor sanitare si a echipamentelor de protectie utilizate in cabinetul medicului de familie. Tarifele vor fi valabile pana la data de 30 septembrie 2021, precizeaza Ministerul Sanatatii.

Vaccinarea impotriva COVID-19 in cabinetele medicilor de familie ar urma sa demareze la inceputul lunii mai.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4466 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Grebla
rank 4
Propaganda !
Dar de ce ar trebui vaccinati toti ? De ce nu sint vaccinati doar cei care vor si au vederi politice de un fel sau altul .
E gripa socialista . Sa se vaccineze toti care cred in socialism. Asa se face in China . Au aplicatiipe telefon mobil si daca nu esti vaccinati, cind te apropii de gara te opresc militienii .
In China e vaccinare obligatorie . Vad ca tu vrei la fel, chiar de se apeleaza si la mita .
Tov Octavian Jurma, vaccineaza pe maa-ta ! pe amindoua bucile !
AlexL
rank 5
"Medicul Octavian Jurma..."
Medicul Octavian Jurma poate foarte bine să dea el pacienților săi pe care ii vaccinează cei 40 de lei pe care ii va primi el... Nu are nevoie pentru asta aprobarea cuiva...
v_sile
rank 5
Eu am o idee si mai buna: bani si la doctor si la pacienti
50 de lei la doctor, 50 de lei la vaccinat, sub forma unui voucher nominal. In felul asta multumim pe toata lumea si impingem si campania inainte.

Consumam 100 de milioane de euro, dar rezolvam problema in maxim trei luni de zile.
misulica1
rank 5
Dar
daca se platesc vaccinatii, sper sa fie retroactiv...Adica cei care ne-am vaccinat pana acum suntem mai fraieri?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor