Vaccinul Moderna a fost imbunatatit si a devenit eficient fata de tulpinile din Africa de Sud si Brazilia. Cand urmeaza sa fie lansata noua varianta

Joi, 06 Mai 2021, ora 10:49
3022 citiri
Vaccinul Moderna a fost imbunatatit si a devenit eficient fata de tulpinile din Africa de Sud si Brazilia. Cand urmeaza sa fie lansata noua varianta
O noua versiune a vaccinului Moderna urmeaza sa apara pe piata FOTO Pixabay

Primul vaccin anti-Covid optimizat pentru variantele aparute in Africa de Sud si Brazilia le-a neutralizat cu succes in testele de laborator, a anuntat compania americana Moderna, potrivit The Guardian.

Rezultatele unui studiu restrans au aratat ca serul impotriva variantelor va fi fezabil si va putea fi lansat anul acesta.

Companiile farmaceutice se intrec in producerea unor versiuni adaptate ale vaccinurilor lor anti-Covid. Pfizer/BioNTech, care a dezvoltat un ser cu tehnologie similara celui Moderna, si Oxford - AstraZeneca dezvolta in prezent vaccinuri optimizate impotriva variantei sud-africane, B1351, si celei braziliene, P1, care par sa fie principalele amenintari pentru programele de imunicare.

Moderna a fost prima care a anuntat rezultatele, miercuri noapte. Deocamdata, este vorba despre informatii de baza din analiza initiala a rezultatelor disponibile.

Compania americana a testat si a treia doza a vaccinului standard si versiunea optimizata a acestuia pe oameni care au fost deja imunizati cu doua doze. Douazeci de adulti au fost recrutati pentru fiecare ramura a studiului, in total fiind vorba despre 40 de subiecti.

Dupa doua saptamani de la noua doza, Moderna a spus ca atat booster-ul, cat si versiunea optimizata au dus la cresterea anticorpilor in sange care pot neutraliza cele doua variante SARS-CoV-2.

Vaccinul modificat - numit mRNA-1273.351 si conceput in special pentru a combate variantele aparute in Africa de Sud si Brazilia, care prezinta mutatii similare ale proteinei spike - a produs niveluri mai mari de anticorpi neutralizanti decat cea de-a treia doza a vaccinului standard, numita mRNA-1273.

Moderna a mai anuntat ca realizeaza un studiu in care oamenii primesc un amestec, booster-ul si vaccinul modificat. Odata ce acest studiu va fi finalizat, vor fi publicate rezultatele.

Vaccinurile nu au fost testate in teren, acestea au fost mostre de sange analizate in laborator. Insa autoritatile de reglementare au spus ca nu este nevoie sa treaca prin studii riguroase la scara larga, care au fost necesare pentru serurile originale in vederea obtinerii aprobarii.

Compania a mai spus ca au aparut putine efecte secundare in urma vaccinurilor si cele raportate au fost usoare.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit luni, 4 martie, despre persoanele testate în sondaje de PNL pentru Primăria Capitalei. Nicolae Ciucă a declarat la Digi24, vorbind despre...
Liderul PNL, răspuns neclar despre candidatul la Cotroceni: ”Funcţia de preşedinte nu se negociază”
Liderul PNL, răspuns neclar despre candidatul la Cotroceni: ”Funcţia de preşedinte nu se negociază”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit luni seară, 4 martie, despre candidatul partidului la alegerile prezidențiale. Întrebat dacă PNL va avea un candidat comun cu PSD, Ciucă a...
#vaccin COVID 19, #moderna, #tulpini coronavirus , #vaccin covid
Comentarii