Catedrala transformata in centru de vaccinare, in Anglia. De ce au luat autoritatile aceasta masura

Duminica, 17 Ianuarie 2021, ora 07:41
2418 citiri
Catedrala transformata in centru de vaccinare, in Anglia. De ce au luat autoritatile aceasta masura

Cu peste 1.200 de decese zilnice din cauza pandemiei, Marea Britanie grabeste pasul si deschide peste tot centre de vaccinare. Unul dintre ele e situat intr-o catedrala din centrul Angliei, careia i-au trecut pragul pana acum in special persoane de peste 80 de ani. Este vorba despre o impresionanta cladire medivala, situata in Lichfield.

Transformarea lacasului de cult in centru de vaccinare a fost laudata chiar de arhiepiscopul de Canterbury, in contextul in care autoritatile vor sa imunizeze 15 milioane de britanici pana la mijlocul lunii viitoare, scrie Digi 24.

Pana acum, peste trei milioane si jumatate de locuitori din regat au primit serul anti-COVID.

"Sfantul Chad a pus bazele acestui loc pentru a avea grija de oameni, adica exact ceea ce se intampla acum", spune unul dintre oamenii in varsta care s-au vaccinat aici.

"Eu sunt mai mult o persoana necredincioasa, nu prea merg la biserica..." - spune o femeie amuzata oarecum ca acum poate sa spuna ca a fost si la biserica.

"Acest lucru ne face sa ne gandim la rolul pe care il are catedrala. Exista vechea notiune de sanctuar, sunt foarte multi oameni care vin aici doar ca sa jeleasca. De Craciun am aprins peste 200 de felinare in memoria oamenilor", povesteste pastorul Adrian Dorber.

"Nu am crezut niciodata ca va fi asa, e chiar minunat, sa stiti", spune o enoriasa.

"Este un spatiu urias care reprezinta un avantaj important pe o astfel de vreme si care da nastere unui spirit comunitar", este de parere o alta femeie.

De ce a fost aleasa catedrala pentru a fi transformata in centru de vaccinare

Deirdre Smouna, un reprezentant din reteaua locala de asistenta primara spune ca autoritatile si-au dat seama rapid cat de ideala este locatia catedralei.

Cu siguranta nu este greu de gasit", a spus Deirdre Smouna.

"Dar, in afara de faptul ca este atat de simbolic pentru zona, are o parcare mare in apropiere, intrarea principala este plana, iar naosul este suficient de lung pentru a oferi distanta sociala".

Sefii din domeniul sanatatii au spus ca pacientii au fost contactati direct de cabinetul lor de medicina generala si li s-au oferit intalniri, adaugand ca oamenii nu ar trebui sa-si sune medicul de familie pentru a cere o vaccinare sau doar sa se prezinte.

MAE: Noile conditii de intrare in Anglia se vor aplica doar din 18 ianuarie; pentru Scotia noile masuri intra in vigoare de vineri

Citeste si:
O femeie a murit în avion în fața copiilor și a soțului ei. "A fost extrem de traumatizant pentru familie"
O femeie a murit în avion în fața copiilor și a soțului ei. "A fost extrem de traumatizant pentru familie"
O femeie a murit într-un avion în fața copiilor ei, când familia se întoacea acasă în Marea Britanie, după ce a locuit în Hong Kong timp de 15 ani. Helen Rhodes călătorea acasă în...
Archie Battersbee, băiatul britanic aflat în comă de patru luni, a murit. „A luptat până la capăt. Sunt cea mai mândră mamă din lume”
Archie Battersbee, băiatul britanic aflat în comă de patru luni, a murit. „A luptat până la capăt. Sunt cea mai mândră mamă din lume”
Archie Battersbee, băiatul britanic de 12 ani care era în comă de patru luni, a murit, sâmbătă, 6 august. Se afla la un spital londonez iar medicii au oprit suportul vital, în urma unei...