OMS, ingrijorata de o epidemie mult mai mare. Cazurile s-au dublat in ultimele doua luni

Vineri, 16 Aprilie 2021, ora 13:38
5902 citiri
OMS, ingrijorata de o epidemie mult mai mare. Cazurile s-au dublat in ultimele doua luni
Cazurile noi de coronavirus s-au dublat la nivel global in ultimele doua luni Foto: pixabay.com

Numarul de noi cazuri de COVID-19 raportate saptamanal aproape s-a dublat la nivel global in ultimele doua luni, apropiindu-se de cea mai mare rata observata pana in prezent in perioada pandemiei, a declarat vineri directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, relateaza Reuters.

Coronavirus Romania. 137 de persoane au murit, in ultimele 24 de ore. La ATI sunt internati aproape 1.500 de pacienti

"Cazurile si decesele continua sa creasca la un nivel ingrijorator", a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus intr-o conferinta de presa axata pe Papua Noua Guinee si regiunea Pacificului de Vest. El a declarat ca este foarte ingrijorat de posibilitatea unei epidemii mai mari in Papua Noua Guinee si este vital ca tara sa primeasca mai multe vaccinuri anti-COVID19 cat mai curand posibil.

Papua Noua Guinee a raportat peste 9.300 de cazuri de COVID-19 si 82 de decese.

"Desi aceste cifre sunt in continuare mai mici decat in alte tari, cresterea este puternica, iar OMS este foarte ingrijorata de posibilitatea unei epidemii mult mai mari", a spus seful OMS.

Zonele cel mai grav afectate de COVID-19. Capitala are cel mai mare numar de imbolnaviri. Alte 6 judete raporteaza peste 100 de cazuri noi

Ministrul Sanatatii din Papua Noua Guinee, Jelta Wong, a declarat ca este o provocare continua ca locuitorii tarii sa fie determinati sa poarte masti si sa li se inlature neincrederea in legatura cu aceasta boala, ceea ce complica eforturile de vaccinare. Oficialii OMS au declarat ca trei echipe medicale de urgenta au sosit in Papua Noua Guinee saptamana aceasta din Australia, Statele Unite si Germania.

"Situatia este extrem de dificila in acest moment", a spus Takeshi Kasai, directorul regional al OMS pentru Pacificul de Vest, in legatura cu situatia din Papua Noua Guinee.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#OMS coronavirus, #cazuri noi, #ingrijorare, #pandemie , #vaccin covid