Ziare.com

Parcarea din Piata Constitutiei ar putea sa devina centru de vaccinare de tip drive-thru

de Alina Toma
Joi, 22 Aprilie 2021, ora 09:53

   

Parcarea din Piata Constitutiei ar putea sa devina centru de vaccinare de tip drive-thru
O parte a parcajului din Piata Constitutiei va fi folosita pentru un centru de vaccinare impotriva COVID-19 de tip drive-thru, potrivit unui proiect de hotarare de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti din 27 aprilie.

Proiectul prevede ca se aproba utilizarea, pana pe 12 septembrie, a partii corespunzatoare a 240 de locuri de parcare, in vederea organizarii centrului de vaccinare de catre Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti. Centrul ce va fi infiintat va avea patru puncte de vaccinare.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, centrul de vaccinare de tip drive-through va fi dotat cu echipamente specifice desfasurarii in conditii optime a campaniei de vaccinare impotriva SARS-CoV-2: materiale sanitare, recipiente pentru colectarea deseurilor, termoscanner, frigider, computer, imprimanta, medicamente - seruri, dezinfectanti, materiale de protectie individuala - halate, manusi, masti,, etc.

In centrul de vaccinare se asigura: un circuit intr-un singur sens; apa potabila si menajera, precum si iluminat corespunzator; igiena, dezinfectia si curatenia tuturor spatiilor din centru; eliminarea zilnica a deseurilor, conform legislatiei specifice.

Spatiul destinat centrului de vaccinare va avea: punct de intrare, deservit de personal de primire, paza, supraveghere, indrumare; de registratura; de pastrare a vaccinurilor; spatiu pentru colectarea deseurilor; punctul de triaj medical; spatiu pentru echipele care vaccineaza; punctul de asteptare post-vaccinare; echipa de suport logistic; punct de iesire.

Toate cheltuielile legate de organizarea si functionarea centrului de vaccinare de tip drive-through, inclusiv utilitati, cablari, bransamente si alte cheltuieli conexe, vor fi efectuate de Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1581 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor