Alexandru Rafila: "Daca toata lumea se testeaza si nimeni nu se vaccineaza, ne intoarcem la restrictii"

Duminica, 16 Mai 2021, ora 12:05

   

Alexandru Rafila: "Daca toata lumea se testeaza si nimeni nu se vaccineaza, ne intoarcem la restrictii"
Profesorul Alexandru Rafila atrage atentia asupra faptului ca numarul persoanelor care se vaccineaza in aceasta perioada cu prima doza de ser anti-COVID este mai mic decat cel al persoanelor care primesc doza de rapel, fapt ce va duce la o diminuare a ritmului vaccinarii in urmatoarele saptamani, cu consecinta ca "diversele tinte nu vor fi atinse".


"Daca toata lumea se testeaza si nimeni nu se vaccineaza, o sa ne reintoarcem la restrictii si lucrul asta trebuie sa-l intelegem, asta e realitatea. Lucrul asta se poate intampla si nu ar trebui sa ne intoarcem la situatia anterioara", afirma medicul.

"Daca reusim in campania de vaccinare, atunci avem o sansa - si cred ca asta ar trebui sa fie un mesaj foarte puternic - sa nu ne intoarcem la restrictii. Ce observam pe plan national, sigur, creste numarul de persoane vaccinate, nu e momentul insa sa ne bucuram, pentru ca, daca o sa va uitati, din pacate, numarul de persoane care se vaccineaza cu prima doza este inferior numarului de persoane care se vaccineaza cu cea de-a doua doza si lucrul asta trebuie echilibrat, pentru ca dorinta de a veni la vaccinare, in mod evident este legata de administrarea primei doze de vaccin. Altfel, o sa scada ritmul vaccinarii in urmatoarele saptamani si diversele tinte nu vor fi atinse", a afirmat Alexandru Rafila duminica, intr-o conferinta de presa la Targu Mures.

El a aratat ca in momentul de fata "sunt semne imbucuratoare", insa a evidentiat ca "experienta" Romaniei si a altor state europene arata ca trebuie mentinute unele masuri de precautie si ca trebuie mobilizati oamenii la vaccinare.

"Vaccinarea nu trebuie sa fie obligatorie, mesajul asta trebuie sa fie foarte clar, discriminarea nu trebuie sa fie prezenta, trebuie sa oferi oamenilor alternative, cei care inca nu s-au hotarat, sa se vaccineze, dar trebuie sa existe si accesul la o informatie credibila si din cauza asta cred ca rolul profesionistilor este esential, incat oamenii sa vina la vaccinare si sa se gandeasca ca reluarea activitatilor sociale, economice normal depinde de succesul acestei campanii de vaccinare", a adaugat Alexandru Rafila.

El a vorbit si despre testele antigen rapide, aratand ca acestea pot fi "o buna alternativa" pentru organizarea unor evenimente, insa considera ca ar fi o greseala ca vaccinarea sa fie inlocuita de utilizarea acestor teste.

"Nu descurajam vaccinarea pentru ca avem o alternativa legata de testare. Asta este cea mai mare greseala, pentru ca trebuie sa te testezi tot timpul, pe de o parte, si pentru ca nu oferi o perspectiva de sanatate publica de ridicare permanenta a restrictiilor, pentru ca daca toata lumea se testeaza si nimeni nu se vaccineaza o sa ne reintoarcem la restrictii si lucrul asta trebuie sa-l intelegem, asta e realitatea. Lucrul asta se poate intampla si nu ar trebui sa ne intoarcem la situatia anterioara", a mai afirmat Rafila.

Acesta considera ca este nevoie de o campanie de informare a parintilor cu privire la vaccinarea copiilor cu varste de peste 12 ani, el aratand ca din datele pe care le are "eficacitatea este chiar mai mare la copii decat la populatia adulta si este bine ca aceste lucruri sa fie cunoscute de catre parinti".

In ceea ce priveste efectele care ar putea aparea in urma ridicarii unor restrictii la nivel national, Rafila a afirmat ca exista riscul ca unii sa considere ca riscul de imbolnavire a trecut si ca nu mai e cazul sa se vaccineze, el aratand ca "sustenabilitatea ridicarii restrictiilor este conditionata de succesul campaniei de vaccinare".

Rafila a atras atentia si asupra faptului ca definirea spatiilor aglomerate este "relativa" si ca e nevoie de "educarea populatiei, el aratand ca un spatiu aglomerat este un loc in care nu se poate mentine distanta de un metru si jumatate intre doua persoane.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de5725 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
MKitty
rank 5
Iar dacă eu, impreună cu mulți prieteni de-ai mei ne decidem
să nu mai plătim NICIUN LEU impozit ca să vă umflăm vouă salariile, celor care vă bateți joc de cei care v-au votat...?
Atunci te vei intoarce negreșit la restricții chiar tu, cu toți arahații-colegi alături de tine.
NTM-Gigi
rank 5
In raspuns la comentariul lui MacGigi !
Cu ajutoru Helvetiei , Germania Nazista a putut finanta si continua cel de al Doilea Razboi Mondial !!!
Fara Elvetia crimele , ororile si exactiunile fascistilor
s-ar fi terminat inainte de a incepe ....
in seara asta la Tv Fr :dimanche 16 mai-22h29 .
Le réseau financier secret d'Hitler
La montée du nazisme
Histoire de António-Pedro Vasconcelos
DOCUMENTARE DE VAZUT :
La Suisse, coffre-fort d'Hitler

https://www.dailymotion.com/video/x4xqsy3

La Suisse, pays neutre ? Cette fable a-t-elle jamais été crédible ? Le film écrit par Xavier Harel - co-écrit et réalisé par Olivier Lamour, nous plonge dans les tréfonds d’une histoire pourtant largement occultée. Pourquoi la Suisse n’a-t-elle jamais été envahie ? Ses habitants ont longtemps entretenu la légende d’une vaillante armée suisse, semblable au hérisson, capable de tenir à distance grace à ses piquants, le monstre nazi. Lorsque Hitler lance sa Blitzkrieg, sa guerre éclair, les réserves d’or de la Reichsbank sont déjà presque vides. L’annexion de l’Autriche en 1938 et la main mise sur le milliard de marks du pays ont permis au IIIe Reich de tenir jusque là mais cette manne, engloutie dans le financement de l’énorme machine de guerre allemande, est épuisée. Dans tous les pays conquis et occupés, les Nazis pillent, volent, font main basse sur les lingots des banques centrales. Mais ils doivent absolument échanger cet or contre des devises pour pouvoir continuer à importer massivement tout ce dont ils ont besoin pour poursuivre la guerre, en particulier le tungstène portugais, le seul métal capable de supporter des températures de milliers de degrés utilisés notamment dans le moteur des Stukas, les bombardiers allemands. Un seul pays est à même de le faire. Leur voisine, la Suisse, partenaire financière d’avant-guerre, qui ne va pas se montrer très regardante – c’est le moins que l’on puisse dire ! – sur l’origine des tonnes d’or qui arrivent par camions entiers dans ses coffres et de manière exponentielle.

En blanchissant l’or nazi, la Banque Nationale Elvetiana a permis la poursuite de la guerre, impossible sans son soutien. 400 tonnes de lingots seront traités pendant toute la durée de la guerre et jusqu’aux derniers instants du Reich, soit rapporté au PIB 84 milliards d’euros. Des historiens et des experts suisses, américains, et portugais, analysent tout ce processus économique qui aura des rebondissements dans les années 1990 avec l’affaire des comptes en déshérence concernant l’argent des Juifs disparus en camps d’exterminations.

https://www.youtube.com/results?search_query=Suisse+Le+r%C3%A9seau+financier+secret+d%27Hitler+coffre+fort++La+Suisse
MacGigi
rank 5
Rafila get reasonable ?!?!?
Sau este doar misticismul de partid?
Foamea de putere isi arata coltii :)))
oranghutan
rank 5
"Specialiştii" ca rafila sunt exact ca ăia
care se trezesc cu un ciocan in mană.
Văd numai cuie pretutindeni
CARCOTASUL
rank 4
d-l Rafila are perfecta dreptate
si numai cei cu un IQ mititel nu inteleg asta; v-as face un desen, dar nu functioneaza pe acest sit. Testarea nu tine loc de vaccinare, ea doar indica o stare de moment, de foarte scurt moment. Post-scriptum: nu sun p.s.d.-ist nici cat negru sub unghie, dar trebuie sa recunoastem ceea ce este rational, nu sa insultam si sa injuram
Comentariu inadecvat
oranghutan
rank 5
Dragă domnule, e foarte adevărat
că noi, oranghutanii, avem un IQ tare modest. Da' totusi, după umila mea părere, testarea ajută la ceva, sau e necesară vaccinarea?
Luminează-mă, rugu-te, că o liotă de oranghutani asteapti să le dau răspunsu' pre limba lor
Stefannel
rank 5
Nu au cum sa inteleaga
Nu au cum sa inteleaga. Votantii pdl-usr au iq scazut;de aia sunt usor de prostit de Orban si Plavannis.
copilul
rank 1
Nea Sandule,e adevarat bre,ca vaccinul asta e experimental ? cum
mama dreacului va permiteti bre,ca sa esperimentati pe romani ?....ce bre,romanii ie shoareci ?...io ma vaccinez numa cu conditia,ca sa ne vaccinam aman2,din aceiasi doza ! o facem ,ce parere ai ?
razvanus
rank 5
Partidul AUR ce are de gând pentru a opri restricții??!!
Bine că nu prea sunt restricții de acces in locuri publice pentru cei care nu au chef să iși facă vaccin.
Guvernul nu este convingător, vrea să ajungem ca in Occident la numărul mare de vaccinati. Să ne ajute cei din AUR care nu vor vaccin.
copilul
rank 1
nu suntem impotriva,vaccinului,suntem impotriva
transformarii cetatenilor romanasi,in cobai ! orice vaccin are nevoie de minimum 7 ani,ca sa devina vaccin !...atata dureaza eclozarea unui vaccin....
CARCOTASUL
rank 4
@copilul 16.05.2021, 12:53
acest termen poate fi valabil in cotetzul matale, dar in institutiile serioase de cercetare stiintifica se intampla altfel lucrurile. De altfel numai $rostii nu vad ca numarul victimelor Covid-ului scade peste tot in lume unde vaccinarea a tuns cote semnificative.
Stefannel
rank 5
Ptr cei ce nu inteleg
Daca Romanica nu creste nr de vaccinari, atunci celelalte tari ne vor pune pe lista galbena sau rosie si vom ramane izolati/carantinati.
copilul
rank 1
da ca sa ne szmatriculeze din UIE,ce tre sa facem ? sa
continuam ca sa ne casatorim,barbat cu femeie ....?
Stefannel
rank 5
Ce trebuie sa facem
Ca sa nu ne exmatriculeze trebuie sa votezi pnl-usr, ca altfel Ciolacu vine Ardealul ungurilor si restul Romaniei rusilor.
corneliau
rank 1
rata tarilor din UE este mai joasa decat in Romania....
Vaccinul nu e obligatoriu. Vezi ca alte tari nu doresc vaccinare. Vaccinul nu tine loc de tratament!
Tot-la-vale
rank 5
Nu trebuie bagat in seama
O nulitate politruca, progenitura securista, mediatizata doar de copistii de la zoaie pentru o solda mizera luata de la pitar
CARCOTASUL
rank 4
esti nerusinat, amice,
iar asta nu-ti creste cota de apreciere in public ! D-l Rafila este, totusi, profesor universitar, nu simplu postac de mizerii pe unde apuca ! Iar p.s.d.-ismul nu-i afecteaza calitatea profesionala, chiar daca tie nu-ti place asta.
gebeleizishelios
rank 2
vaxin macht frei ! Vaccinați-vă și veți fi liberi!
Intaiul infractor "ghinion" al țării, erou intre schiori, negociatorul prim al națiunii și guvernator prin impunere europeană, anunță triumfător că ne reintoarcem "pas cu pas" la viața normală, adică cea de dinainte de trambițata pLandemie. Normalitatea nu mai este o stare de fapt, a devenit un privilegiu pe care cu indulgență vatafii koloniei ni-l oferă dar care poate capătă noi valențe, funcție de marile interese financiare. "vaccinurile" Covid sunt ineficiente și potențează o afacere la nivel mondial o spune chiar Albert Bourla: va fi necesara cate una pe an incepand din 2022 pina 2030 ! (parca era eficient si sigur vaxxul). Exact cum Hitler a impărțit omenirea in arieni și nedoriți( in special evrei) așa și WuhhaniSS și gaSSca lui de securisto-stalinisto-fasciști de tip mafiot, au impărțit romanii in VACCINAȚI (cu drepturi sporite) și NEVACCINAȚI(cu multe restricții). După delirul nazistoid al primilor oficiali ai țării, iată că și Csaba Asztalos, oberștrumferführerul de la "combaterea discriminării" zice că "tratamentele diferențiate" intre vaccinați și nevaccinați nu sunt discriminări.Mama ei de Constitutie ...Mă protejez și sunt responabil față de mine insumi și față de ceilalți, deci NU mă vaccinez. Nu am purtat masca nici o zi, pentru că nu vreau să mă auto-infectez cu bacterii reinhalate și să ajung la pneumonie și nici să mi se strice dinții de la respiratul pe gură. Nu voi accepta nicio ingrădire a drepturilor mele, pentru a implini schemele de imbogățire rapidă ale unor rahați.Nu voi accepta să fiu șantajat cu păstrarea locului de muncă sau cu vacanțe in alte țări, ci voi acționa in instanță angajatorul dacă imi va pretinde să mă vaccinez și imi voi petrece vacanțele in prea frumoasa noastră Romanie, prilej de a o descoperi mai bine.Nu voi accepta niciodată ca niște falși oameni de știință, de fapt mai mult politicieni, să-mi bage in cap minciuni. Sunt suficient de curios dpv intelectual și am la dispoziție o bază de date cu mult mai mare decit biblioteca Alexandriei la vremea ei, deci pot afla singur adevărul.
Sunt convins că pandemia a fost făcută pentru vaccin, iar nu vaccinul pentru pandemie. Ceva din care 99.7% scapă cu viață, nu e o pandemie, ci o pLandemie. vaxxații și-au făcut-o singuri,merita tot ce li se v-a intimpla si ii voi evita cit pot.OMS zice că vaccinații trebuie să poate mască in continuare, pentru că vaccinul nu oferă protecție 100% . Ha ha ha ha ha ....
Comentariu inadecvat
CARCOTASUL
rank 4
buna replica !
de data asta ai mers direct la tinta
Comentariu inadecvat
MacGigi
rank 5
@NTM-Gigi 16:54 & 17:01.
Subiectul paginii: Rafila & vaccinul.
Subiectul tau: un atac personal si o ura viscerala impotriva Elvetiei.

Ma intreb cata vreme comentariile de acest acabit vor mai fi acceptate pe Ziare.com. Nu mai vorbesc de nickurile tale. Voi actualiza lista cu toate aliasurile si o voi publica pe Ziare, pe toate paginile, cu orice pret!
Gigi-HelvetPD
rank 5
Cioara croncanesti fals , de cate zeci de mii de ori nu ai
postat in afara subiectului articolului ??? Hai ??
Ca sa nu mai spun de injuriile aduse redactiei z.c si jurnalistilor si oamenilor politici , bey FILsdepute
ULAKE
rank 5
Nu uita sa publici lista in Monitorul Oficial al Helvetica
Va fi preluata si de Monitorul gagauz. gagauzarii trebuie sa stie ca-tzi place slobozia confiata.
corneliau
rank 1
....vaccinarea nu e obligatorie!
Din cate stim, vaccinarea nu e obligatorie. Dezvoltati mereu un dezinteres fata de gasirea unui tratament si aproape ca siliti toti cetatenii sa se vaccineze pt ca ati cumparat doze de vaccin fara numar.... Nu ati luat in calcul faptul ca noi nu suntem izolati pe glob! Daca Romania ar respecta procentul mult dorit, tot n-ar fi suficient;populatia ,ca si aerul , este intr-o continua miscare si deci nu ne putem izola de restul lumii decat daca faceti garduri pana la cer:)))))) Asta n-o sa puteti face niciodata dar, daca va iubiti poporul platiti studii pentru tratamente sigure contra covid. Noi nu mai avem medici de calitate? avem doar medici cu diplome si functii care le impun doar propaganda pt vaccinare?""sustenabilitatea ridicarii restrictiilor este conditionata de succesul campaniei de vaccinare""sustenabilitatea ridicarii restrictiilor este conditionata de succesul campaniei de vaccinare""sustenabilitatea ridicarii restrictiilor este conditionata de succesul campaniei de vaccinare""sustenabilitatea ridicarii restrictiilor este conditionata de succesul campaniei de vaccinare""sustenabilitatea ridicarii restrictiilor este conditionata de succesul campaniei de vaccinare""sustenabilitatea ridicarii restrictiilor este conditionata de succesul campaniei de vaccinare". Domnule Rafilla, ridicarea restrictiilor trebuie sa fie conditionata de rata de infectare si nu de cea de vaccinare deoarece cei vaccinati sunt purtatori de virus(pot fi infectati si pot sa si transmita virusul mai departe). Imunizare=cand cel vaccinat nu se mai infecteaza si nici nu infecteaza mai departe. Daca doriti vaccinare ,scoateti din fisa semnata la vaccinare faptul ca nu-si asuma nimeni nimic in urma vaccinarii si deci ca cei vaccinati nu-si asuma decesul si alte boli. Cei ce solicita vaccinare sa plateasca daune pentru toate problemele ce le va avea persoana vaccinata. Cunosc persoane care au avut probleme dupa prima vaccinare dar si dupa rapel si nimeni nu s-a mai interesat de viata lor. Asta pt ca se semneaza acea hartie ca vaccinatul nu are nicio pretentie(chiar si in caz de deces) si nici producatorul si nici cei ce vaccineaza nu isi asuma nicio responsabilitate.Insistati sa nu fie respectata Constitutia si dreptul la Libertate al cetateanului. De ce?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor