Ziare.com

Studiu prezentat in premiera mondiala: "Raspunsul imun la COVID-19 persista si la 8 luni de la infectie sau vaccin"

de Alina Toma
Miercuri, 06 Ianuarie 2021, ora 19:28

   

Studiu prezentat in premiera mondiala: "Raspunsul imun la COVID-19 persista si la 8 luni de la infectie sau vaccin"
Cercetatorii vin cu vesti bune. Se pare ca raspunsul imun la COVID-19 ramane minimum 8 luni de la infectia cu SARS-CoV-2 sau de la imunizarea prin vaccin. Acestia spun ca imunitatea ar putea dura chiar si mai mult.

Un raport in acest sens a fost publicat in revista sciencemag.org si a fost semnalat de profesorul Razvan Chereches, specialist in politici de sanatate publica, pe pagina sa de Facebook.

"Vesti bune - se pare ca raspunsul imun la COVID-19 persista la 8 luni de la infectie/vaccin, cu IgG specifice pentru proteinele-spin si celulele de memorie deosebit de persistente. Fain, fain, fain! S-ar putea sa dureze si mai mult, exista multiple studii ce se desfasoara - pe masura ce le publica, am sa va anunt", spune Razvan Chereches pe pagina sa de Facebook."Intelegerea memoriei imune la SARS-CoV-2 este esentiala pentru imbunatatirea diagnosticului si vaccinurilor si pentru evaluarea evolutiei viitoare a pandemiei COVID-19.

Am analizat mai multe compartimente ale memoriei imune circulante la SARS-CoV-2 in 254 de probe din 188 de cazuri COVID-19, inclusiv 43 de probe la ≥ 6 luni dupa infectie. IgG la proteina Spike a fost relativ stabila timp de peste 6 luni.

Celulele B de memorie specifice varfurilor au fost mai abundente la 6 luni decat la o luna dupa debutul simptomului. Celulele T CD4 + specifice SARS-CoV-2 si celulele T CD8 + au scazut cu un timp de injumatatire de 3-5 luni. Studiind anticorpul, memoria celulelor B, celulele T CD4 + si memoria celulelor T CD8 + la SARS-CoV-2 intr-o maniera integrata, am observat ca fiecare componenta a memoriei imune a SARS-CoV-2 a prezentat o cinetica distincta", se arata in raportul publicat in revista Science.

"Datele noastre arata ca memoria imunitara in cel putin trei compartimente imunologice a fost masurabila la aproximativ 95% din subiectii cu 5 pana la 8 luni PSO, indicand faptul ca imunitatea durabila impotriva bolii COVID-19 secundare este o posibilitate la majoritatea indivizilor", declara specialistii.

Citeste si:

Record de imbolnaviri de COVID-19 in Marea Britanie. Peste 62.000 de noi cazuri si 1.041 de morti intr-o singura zi
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8846 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Kolonia Penitenciară și Experimentală Rroemenika

acest vaccin este autorizat condiționat, temporar (pană la 31 august 2021) și cu obligația producătorului și a instituțiilor publice sau private care il diseminează populației de a-i monitoriza efectele timp de doi ani. Este, vorba, practic, de un test clinic pe medicamente. Intr-un articol al unor experți din revista Trends in Genetics, din octombrie 2020, autorii concluzionează că "gama de evenimente moleculare posibile rezultate din editarea genomului a fost subestimată și tehnologia rămane imprevizibilă la locul țintă". Dr. Romeo Quijano, profesor pensionar de farmacologie și toxicologie la Facultatea de Medicină, Universitatea din Filipine, a remarcat cateva dintre pericolele modificării experimentale a genelor atunci cand este aplicat vaccinurilor umane. Quijano ne avertizează impotriva: "pericolului ca vaccinul să poată "spori" de fapt patogenitatea virusului sau să-l facă mai agresiv. Dacă acest lucru s-ar intampla intr-un proces uman major, rezultatul ar putea fi dezastruos. Acest efect secundar grav nu poate fi nici măcar detectat printr-un studiu clinic, in special in studiile clinice extrem de părtinitoare și cu conflicte de interese care implică companii de vaccinare. Chiar și atunci cand este detectat un efect secundar grav, acesta este de obicei băgat sub preș." producătorii de vaccinuri A.R.N.m, inclusiv Pfizer - BioNTech și Moderna, se joacă in mod clar cu viețile oamenilor in cursa lor pentru a introduce aceste vaccinuri experimentale in corpurile noastre. Tehnologia A.R.N. Messenger nu a produs incă un medicament aprobat, cu atat mai mult un vaccin.
Autoritățile din Statele Unite și Europa au renunțat la testarea standard pe animale (dihori sau șoareci), și au trecut direct la "cobai" umani. Testarea umană a inceput la sfarșitul lunii iulie și la inceputul lunii august. Trei luni sunt ceva nemai intalnit pentru a testa un nou vaccin. Cațiva ani reprezintă norma pentru crearea unui nou vaccin. Datorită nivelului de panică globală generat de O.M.S. in cazul coronavirusului, este necesară prudență. Producătorii de vaccinuri au toți dreptul să nu fie afectați de despăgubiri legale, ceea ce inseamnă că nu pot fi dați in judecată dacă oamenii mor sau sunt afectați de noul vaccin. Dar cel mai alarmant fapt despre noul vaccin Pfizer-BioNTech este că tehnica A.R.N. pentru utilizarea in vaccinurile umane nu a fost niciodată aprobată in trecut.
https://off-guardian.org/2021/01/03/what-vaccine-trials/

 

Daca este adevarat si nu vaccinam 70% din populatia tarii ,

vaccinul nu este eficient. Mai mult 10 milioane de doze, adica 5 milioane de persone ( mai putine ca mai si aruncam),nu reprezinta 70%. Ma vaccinez, ma sustin.

24 decembrie2020 in publicația Science Immunology

sub egida Monash University apărea un studiu care arăta că "immune memory to protect themselves from the reinfection for as long as 8 months". Știm. Antipozi e departe..... dar mai ușor cu premierele mondiale pe scări...

Neonazistul de serviciu

Nu cunosc in simbria cui lucrezi, dar iti urez un nou an fericit, multe bucurii, si sa te imunizezi contra covid pe cale naturala, fără vaccin si cat mai repede! Tu, sau cine rămane in urma ta, sa ne spuneți si cum a fost!

corleone

gebeleiu e robot...bot...bot...

de data asta mai lasat cu

gura cascata, cum e vremea la tiraspol, ati primit ratia de tuica de sfecla ca esti bun de panoul de onoare.

8 luni / intepatura

Cu cat te inteapa mai mult cu atat mai bine pentru tine. Va dau linkul acum sa va programati.

 

Unde-i gripa

Asteptam cu nerabdare gripa, dar...
https://apps.who.int/flumart/Default?ReportNo=6

Adica, din Aprilie 2020, gripa a disparut complet din statisticile OMS? In fisierul CSV apar ceva valori, nenule, dar profilul este complet diferit fata de cel "normal" al gripei. Cum ar fi cel din 2019 si inceput de 2020...

http://awareness.who.int/influenza/gisrs_laboratory/updates/summaryreport_20200203/en/

Unde-i gripa?

 

Toate fake=urile de pe FB

... sunt preluate de copistii de la Ziare.comă si date de bune O mai mare șipsa de minim profesionalism e greu de conceput.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor