Capitala a ajuns la o rată de vaccinare de aproape 50%. Începe campania de vacccinare în școli și licee

Marti, 07 Septembrie 2021, ora 10:45
2117 citiri
Capitala a ajuns la o rată de vaccinare de aproape 50%. Începe campania de vacccinare în școli și licee
Capitala are cea mai mare rată de vaccinare FOTO Ro Vaccinare

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat marți, 7 septembrie, că Bucureștiul are cea mai mare rată de vaccinare, de aproximativ 50%.

Capitala este urmată de Cluj, cu aproape 46%, iar apoi de Sibiu, cu 39%. În plus, rata de vaccinare la nivel național a ajuns la 31%.

Cele mai mari rate de vaccinare

  • București - 49,4%
  • Cluj - 46%
  • Sibiu - 39%
  • Timiș – 36,3%
  • Constanța – 36,5%

Campania de vaccinare în școli

Campania de vaccinare în învăţământul preuniversitar şi cel universitar se va desfăşura pe o perioadă de două luni, urmând ca vaccinarea în unităţile de învăţământ să se deruleze în perioada 13 septembrie -15 noiembrie, iar în universităţi de la 1 octombrie până la 1 decembrie, a anunţat, marţi, preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.

"Au fost stabilite măsurile pentru asigurarea vaccinării în unităţile de învăţământ a elevilor, studenţilor, părinţilor acestora şi a personalului propriu. Practic, este cadrul metodologic după care se va desfăşura procesul de vaccinare în unităţile de învăţământ. Se transmite în cursul acestei dimineţi această instrucţiune, atât către Ministerul Sănătăţii, Direcţiile de Sănătate Publică, cât şi către Ministerul Educaţiei pentru a colabora în vederea implementării programului de vaccinare", a declarat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Şeful CNCAV a precizat că în vederea limitării riscului de infectare cu SARS-CoV-2 în comunitate, precum şi în unităţile de învăţământ, se va desfăşura "o campanie specială" pentru vaccinarea elevilor, familiilor acestora, studenţilor, personalului didactic şi nedidactic.

"Această acţiune de vaccinare se derulează pentru o perioadă de circa două luni pentru învăţământul preuniversitar şi două luni pentru învăţământul universitar, pentru doza unu, ulterior, în oglindă, se va continua cu administrarea celei de-a doua doze. Practic, pentru sistemul preuniversitar, activitatea de vaccinare debutează în 13 septembrie şi se va încheia pe 15 noiembrie, iar pentru învăţământul universitar debutează la 1 octombrie şi se finalizează pe 1 decembrie. De menţionat că în învăţământul universitar există posibilitatea de a se organiza chiar mai devreme aceste puncte de vaccinare", a completat Gheorghiţă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Turneul lui Ion Țiriac de la București s-a ”golit” de vedete. Ce-au făcut românii
Turneul lui Ion Țiriac de la București s-a ”golit” de vedete. Ce-au făcut românii
Trei nume importante, Stan Wawrinka, Denis Shapovalov şi Lorenzo Sonego, au părăsit turneul de tenis Ţiriac Open (ATP 250), dotat cu premii totale de 579.320 de euro, după ce au pierdut...
Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Ministra germană de Interne Faeser a vizitat ieri și azi Bulgaria și România. Schengen, migrația ilegală și siguranța suporterilor la campionatul european de fotbal au fost temele discutate...
#vaccin COVID 19, #orase, #rata vaccinare Romania, #Bucuresti, #Cluj , #vaccin covid