Comitetul de Vaccinare: "In Bucuresti, 31% din fluxurile de vaccinare sunt in centre care apartin sistemului de aparare si ordine publica"

Miercuri, 10 Martie 2021, ora 21:39
2037 citiri
Comitetul de Vaccinare: "In Bucuresti, 31% din fluxurile de vaccinare sunt in centre care apartin sistemului de aparare si ordine publica"
Comitetul de vaccinare va da explicatii in scurt timp FOTO Pixabay.com

31% din fluxurile de vaccinare functionale la acest moment in Bucuresti sunt in centre care apartin sistemului de aparare, ordine publica si siguranta nationala, potrivit datelor furnizate de Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV).

"Ca urmare a informatiilor aparute in spatiul public referitoare la campania de vaccinare in Romania, pentru corecta informare a opiniei publice, Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 face urmatoarele precizari:

Pentru documentarea si lamurirea informatiilor care pot aduce atingere modului in care se desfasoara procesul de vaccinare, CNCAV a solicitat in regim de urgenta autoritatilor abilitate punerea la dispozitie a situatiei privind centrele de vaccinare existente la nivel national, cu precadere la nivelul municipiului Bucuresti", transmite CNCAV.

Florin Citu, despre investigatia Recorder privind vaccinarea: "Inseamna ca datele respective spun mai mult decat mi se spune"

Astfel, conform datelor puse la dispozitie de Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, la nivelul Capitalei exista la acest moment 59 de centre operationalizate, cu 116 fluxuri de vaccinare. Din totalul acestora, 86 de fluxuri sunt destinate pentru administrarea vaccinurilor produse de companiile BioNTech/Pfizer si Moderna, iar 30 de fluxuri sunt destinate pentru vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.

29 de fluxuri sunt blocate

Din cele 86 de fluxuri amintite anterior, 26 sunt organizate in centre care apartin Sistemului National de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala.

Precizam ca 29 de fluxuri din cele 60 active pentru vaccinarea populatiei sunt blocate temporar la programare, pana la 15 martie a.c., data la care se va finaliza administrarea rapelului persoanelor vaccinate cu prima doza. Blocarea temporara a fluxurilor a fost impusa ulterior inceperii procesului de vaccinare cu echipe mobile, avand in vedere ca acestea sunt dislocate din randul personalului vaccinator al centrelor respective.

Facem mentiunea ca blocarea temporara a fluxurilor nu a ingradit in niciun fel programarea la vaccinare, intrucat nivelul de ocupare a locurilor in aceste centre era maximal.

De asemenea, din cele 30 de fluxuri alocate imunizarii persoanelor cu vaccinul de la compania AstraZeneca, 20 sunt active pentru populatie, iar 10 pentru personalul din domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale.

Reactia lui Vlad Voiculescu in scandalul vaccinarii: "Nu am semnat vreodata pentru prioritizarea la vaccinare a vreunei familii al vreunui angajat al statului"

Mentionam, totodata, ca pentru centrele de vaccinare din Sistemul National de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala existente la nivel national, a fost limitata alocarea dozelor de vaccin, la aproximativ 1000 doze/zi, de la momentul diminuarii cantitatilor de doze livrate Romaniei de companiile producatoare, pentru asigurarea imunizarii categoriilor vulnerabile prioritizate in procesul de vaccinare, conform Strategiei nationale de vaccinare impotriva COVID-19.

Florin Citu, despre cazurile de vaccinari in afara categoriei corespunzatoare: "Eu nu cred ca acele acuzatii sunt reale"

Reamintim faptul ca, pentru cresterea ritmului de vaccinare, incepand de astazi in Bucuresti au fost deschise pentru programare 5 fluxuri pentru imunizarea cu vaccinul de la Moderna. Programarea se adreseaza persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei nationale de vaccinare impotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoane cu varsta peste 65 de ani, persoanele aflate in evidente cu boli cronice, cu varsta minima de 18 ani, persoane incadrate intr-un grad de handicap, insotitorii acestora si persoanele care

locuiesc la acelasi domiciliu cu acestea.

Analiza efectuata la nivelul municipiului Bucuresti este extinsa la nivel national si poate fi prezentata oficial in cel mai scurt timp pentru eliminarea oricaror suspiciuni de incalcare a principiilor de etica si de echitate sociala.

Reactia Ministerului Apararii in scandalul vaccinarii: "Acuzele publice sunt de neinteles. Vaccinarea a mai putin de 20.000 de cadre militare nu e un privilegiu"

Sustinerea principiului transparentei si comunicarea optima a datelor si informatiilor de interes aureprezentat si reprezinta obiective prioritare pentru CNCAV, iar propagarea in spatiul public a unor aspecte care pot afecta credibilitatea modului in care se deruleaza campania de vaccinare sunt de natura a induce confuzie in randul populatiei generale asupra desfasurarii procesului de vaccinare in Romania.

Deputatul PNL Florin Roman a sustinut miercuri, 10 martie, ca vaccinarea peste rand a persoanelor care nu au inca dreptul sa o faca se realizeaza masiv in structurile aflate in coordonarea ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, si ca acesta a semnat ordinul prin care militarii si familiile lor se pot vaccina.

CTESTE SI:

Citește și:
MApN vinde la fier vechi tancurile sovietice. Cu ce sumă poate fi cumpărat un T-55
MApN vinde la fier vechi tancurile sovietice. Cu ce sumă poate fi cumpărat un T-55
Romtehnica, o companie aflată în subordinea Ministerului Apărării Naţionale (MApN), a scos la licitație un lot de tancuri sovietice T55. Potrivit anunțului, este vorba despre 20 de...
Cine e sportivul de top care nu s-a vaccinat anti-Covid și a pierdut peste 100 de milioane de dolari
Cine e sportivul de top care nu s-a vaccinat anti-Covid și a pierdut peste 100 de milioane de dolari
Baschetbalistul echipei Brooklyn Nets, Kyrie Irving, a declarat că decizia de a alege să nu se vaccineze împotriva Covid-19 l-a costat 100 de milioane de dolari, informează BBC. Sezonul...