Ziare.com

Cand vor fi vaccinati romanii programati pentru prima doza intre 28 ianuarie si 11 februarie. Anuntul vizeaza 35.304 persoane din categoria "domenii esentiale"

de Anca Olteanu
Miercuri, 27 Ianuarie 2021, ora 20:17

   

Cand vor fi vaccinati romanii programati pentru prima doza intre 28 ianuarie si 11 februarie. Anuntul vizeaza 35.304 persoane din categoria "domenii esentiale"
Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva Covid-19 (CNCAV) anunta cum se va desfasura procesul de reprogramare a persoanelor incluse in etapa a doua de vaccinare din categoria domeniilor esentiale.

Incepand cu data de 28 ianuarie 2020, se pune in aplicare procesul de reprogramare a persoanelor incluse in etapa a doua de vaccinare din categoria domenii esentiale. Astfel, o persoana programata initial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramata la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile), explica autoritatile.

Sunt 35.304 persoane care aveau programare initiala in perioada 28 ianuarie - 11 februarie si care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile.

Reprogramarile se fac la centrele initialeIn ceea ce priveste reprogramarea persoanelor din etapa a doua din categoria domenii esentiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, in ordinea realizarii programarilor initiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate initial.

CNCAV anunta ca a formulat deja noile cerinte operationale catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale, astfel incat procesul de reprogramare sa se desfasoare optim.

Toate persoanele ce vor fi reprogramate vor fi instiintate prin SMS si e-mail unde vor fi specificate noile date si intervale orare pentru administrarea vaccinului. De asemenea, prin e-mail vor primi o noua recipisa care contine noile date de programare, existand, totodata, posibilitatea de vizualizare a recipisei in sectiunea "Programarile mele", direct in platforma.

CNCAV precizeaza ca pentru persoanele programate in etapa a doua, exceptand persoanele din domeniile esentiale, se mentine acelasi ritm de vaccinare. Vaccinarea continua pentru persoanele din centrele rezidentiale, dializati, persoane nedeplasabile si cele fara adapost.

CNCAV a transmis o informare catre toate centrele de vaccinare privind aceste masuri, precum si procedura privind vaccinarea cu dozele Moderna, astfel incat ambele vaccinuri sa fie utilizate in stricta conformitate cu caracteristicile fiecarui tip de vaccin pentru populatia planificata.

Comitetul National de Coordonare a Activitatii privind Vaccinarea impotriva Covid-19 (CNCAV) a anuntat ca va incepe administrarea vaccinului Moderna, de la 1 februarie, la nivelul centrelor de vaccinare din Romania. Rapelul serului Moderna se realizeaza la 28 de zile.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2832 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor