Romania a mai primit o transa de vaccinuri. Unde vor fi distribuite cele aproape 96.000 de doze au sosit in tara

Marti, 26 Ianuarie 2021, ora 11:17
2580 citiri
Romania a mai primit o transa de vaccinuri. Unde vor fi distribuite cele aproape 96.000 de doze au sosit in tara

95.940 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech au sosit marti, 26 ianuarie, pe cale aeriana, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca si Timisoara.

Cele mai multe dintre doze au fost alocate Centrului Regional de Distributie Craiova, respectiv 16.380 de unitati. Compania Pfizer a anuntat revenirea la programul initial de livrari incepand cu 25 ianuarie si va creste numarul de doze in jurul datei de 15 februarie.

"Azi, 26 ianuarie, au sosit in Romania 95.940 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech, pe cale aeriana, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca si Timisoara. Transportul catre centrele de stocare este asigurat de firma producatoare, inclusiv pe cale terestra. Vaccinurile sunt transportate in conditii optime de siguranta, in containere speciale, cu gheata carbonica si folie etansa", a transmis, marti, CNCAV.

Cum se distribuie dozele

Sursa citata a precizat ca procesul de vaccinare continua, atat in centrele din Bucuresti, cat si din tara, fiind distribuite cele 95.940 doze Pfizer BioNTech, dupa cum urmeaza:

- Centrul Regional de Distributie Bucuresti: 4.680 doze;

- Centrul Regional de Distributie Brasov: 11.700 doze;

- Centrul Regional de Distributie Cluj: 12.870 doze;

- Centrul Regional de Distributie Constanta: 14.040 doze;

- Centrul Regional de Distributie Craiova: 16.380 doze;

- Centrul Regional de Distributie Iasi: 11.700 doze;

- Centrul Regional de Distributie Timisoara: 24.570 doze.

"In centrele de vaccinare se vor utiliza atat doze receptionate de Romania in transa curenta, cat si in transele anterioare, pe baza solicitarilor transmise la Centrul National si centrele regionale dedepozitare, prin directiile de sanatate publica judetene si cea a municipiului Bucuresti. Reamintim ca la data de 15 ianuarie a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinata persoanelor cu varsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de varsta, precum si personalului-cheie care desfasoara activitati in domenii esentiale", a mai tranmsis CNCAV.

Sursa citata a precizat ca alocarea dozelor de vaccin se realizeaza conform calendarului de livrare pus la dispozitie de firma producatoare, sens in care, tara noastra primeste cota corespunzatoare din transele de vaccin livrate la nivelul Uniunii Europene.

Pe masura ce noile transe ajung in Romania, aplicatia de programare se actualizeaza si permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populationale aflate in etapa curenta.

In ceea ce priveste calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anuntat revenirea la programul initial de livrari catre Uniunea Europeana incepand cu 25 ianuarie si va creste numarul de doze in jurul datei de 15 februarie.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#vaccin, #Pfizer BioNTech, #vaccin COVID , #vaccin covid