Noul vaccin anti-COVID trimis spre aprobare în regim de urgență. Serul este deja utilizat în India, iar OMS a cerut clarificări

Luni, 18 Octombrie 2021, ora 19:55
4472 citiri
Noul vaccin anti-COVID trimis spre aprobare în regim de urgență. Serul este deja utilizat în India, iar OMS a cerut clarificări
Serul Covaxin este utilizat deja pe scară largă în India FOTO Hepta

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat luni, 18 octombrie, că aşteaptă ca Bharat Biotech să ofere mai multe informaţii cu privire la vaccinul său anti-COVID-19.

Ar fi un pas înapoi pentru planurile companiei indiene de a obţine autorizaţia de utilizare în regim de urgenţă pentru acest produs, informează Reuters luni.

Fără aprobarea OMS, Covaxin, cu administrare în două doze, este puţin probabil să fie acceptat ca un ser valid anti-COVID-19 la nivel mondial. Bharat Biotech încearcă de câteva luni să obţină autorizaţia OMS pentru utilizarea în regim de urgenţă, oferind în acest sens date din luna iulie, notează Reuters.

''Suntem conştienţi de faptul că mulţi oameni aşteaptă ca recomandarea OMS pentru Covaxin (de la Bharat Biotech) să fie inclusă pe Lista de Utilizare de Urgenţă #COVID19, dar nu putem s-o luăm pe scurtătură'', a scris OMS pe Twitter.

Bharat Biotech nu a răspuns imediat unei solicitări din partea Reuters de a comenta pe marginea acestui subiect.

Covaxin este unul dintre cele trei vaccinuri aprobate care au fost utilizate în India în campania naţională de vaccinare a rezidenţilor adulţi.

Circa 30% din aproximativ 944 de milioane de adulţi eligibili au fost vaccinaţi cu schema completă până în prezent, inclusiv prin administrarea a peste 112 milioane de doze de Covaxin.

''Bharat Biotech... a trimis continuu date către OMS, iar experţii OMS au analizat aceste date. OMS aşteptată astăzi încă o informaţie suplimentară de la companie'', a indicat agenţia pentru sănătate din cadrul ONU.

Coordonatoarea ştiinţifică a OMS, Soumya Swaminathan, a declarat duminică că grupul tehnic consultativ al agenţiei se va întâlni pe 26 octombrie pentru a analiza includerea Covaxin pe lista de utilizare în regim de urgenţă.

Săptămâna trecută, autorităţile din India au recomandat utilizarea în regim de urgenţă a vaccinului propriu anti-COVID-19, produs de Bharat Biotech, pentru copiii mai mici de 12 ani, acesta devenind astfel primul ser ce a primit o astfel de aprobare în India.

Eveniment Quarterly Report

Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Toți aleșii PSD de Vaslui sunt legați într-un fel sau altul de fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu, fiind realeși în Parlament de mai multe ori, chiar dacă...
USR are un nou viceprimar în Sectorul 2. Cine este Andrei Panaitescu
USR are un nou viceprimar în Sectorul 2. Cine este Andrei Panaitescu
Reprezentanţii filialei USR Bucureşti au anunţat că, la şedinţa Consiliului Local Sectorului 2 de miercuri, 27 septembrie, a fost ales în funcţia de viceprimar consilierul local din partea...
#Covaxin, #autorizare vaccin covid, #vaccin covid india, #oms vaccin nou, #Bharat Biotech , #vaccin covid
Comentarii
Poza flloriin
flloriin
rank 1
e ok,asta primeste toate aprobarile, profiturile intra unde trebuie
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1
Rusia se pare ca si-a retras cererea de omologarea a Spitnik-ului