Militarul care a imunizat anti-COVID toată Portugalia: "În tabăra inamicului era virusul și toate persoanele care nu cred în vaccin"

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 11:44
5285 citiri
Militarul care a imunizat anti-COVID toată Portugalia: "În tabăra inamicului era virusul și toate persoanele care nu cred în vaccin"
Viceamiralul Henrique Gouveia e Melo, în intervențiile publice FOTO Facebook

Portugalia este un exemplu în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19. Un rol decisiv l-a avut campania guvernului care a folosit un militar pentru a-i convinge pe oameni că este în interesul lor să se imunizeze.

Coordonatorul campaniei de vaccinare din Portugalia, viceamiralul Henrique Gouveia e Melo, a explicat, într-un interviu acordat Hotnews, cum a reușit să-i convingă pe portughezi, folosid retorica de război.

În ceea ce privește situația tragică din România, militarul întreabă retoric: „Câți oameni mai trebuie să moară ca să înțelegeți că sunteți într-un război?”.

”Am transmis mesajele oamenilor în ținută de luptă, pentru ca ei să înțeleagă că suntem în război cu virusul”

Autoritățile au profitat din plin de experiența viceamiralului și i-au dat mână liberă să coordoneze campania de vaccinare. Strategia de luptă a funcționat la portughezi.

Mai este chestiunea conducerii dar și partea de comunicare, campania de comunicare.

”În ce privește conducerea, pentru că eram militar apăream mereu în ținută de luptă, la televiziuni, nu purtam uniforma aceasta de pe mine (n.r.-uniforma de marină), ci pe cea de luptă, am transmis un mesaj clar, către compatrioții mei, că intrasem într-o situație de luptă, că aveam un inamic și acesta era virusul și că avem propriile noastre forțe, adică organizarea noastră, sistemul sanitar...

De la bun început, am folosit această retorică de război. Am spus că noi, ca țară, suntem în război, împotriva virusului.

În război sunt două tabere: cea a aliaților și cea a inamicului. În tabăra inamicului era virusul și toate persoanele care nu cred că vaccinarea e importantă. În tabăra bună, de partea noastră, se aflau persoanele care doreau să se vaccineze și toate eforturile pe care le-am făcut ca să vaccinăm oamenii.

Deci, în retorica noastră de război, a fost clar pentru compatrioții mei că, pentru a ne salva pe noi înșine și pentru a lupta cu virusul, a trebuit să facem o campanie de vaccinare în masă, iar oamenii să nu stea în acasă, e nevoie să vină la vaccinare.

Deci, de fiecare dată am evidențiat cât de important este ca oameni de diferite vârste să vină la vaccinare, ca să putem lupta cu virusul. Pentru că, dacă din orice motiv, există oameni care au o mulțime de temeri legate de campania de vaccinare, acești oameni vor forma un grup care va ajuta virusul. Deci, vor ajuta inamicul nostru comun.

În acest fel, am spus clar publicului că va trebui să facă o alegere: sunteți de partea virusului, îl ajutați să rămână în comunitate, sau sunteți cu noi, cei ce încearcă să lupte cu virusul, încercînd să ne redea libertatea, ca și comunitate”, a spus viceamiralul.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Henrique Gouveia e Melo, #vaccinare portugalia, #strategie militara vaccinare portugalia , #vaccin covid