De ce e românul frate cu ,,vaccinarea la chiuvetă”

Joi, 02 Septembrie 2021, ora 14:27
4313 citiri
De ce e românul frate cu ,,vaccinarea la chiuvetă”
Daniela Mitrea, medicul de familie acuzat că a vaccinat fictiv zece fotbaliști antrenați de soțul ei FOTO Facebook

S-a tot vorbit, în ultima vreme, de aşa-numita,, vaccinare la chiuvetă”, o modalitate prin care mai mulţi pacienţi ar fi obţinut, de la medici de familie, certificate de vaccinare fără să fi primit vaccinul.

În loc să ajungă în muşchiul deltoid, produsul imunizator ar fi fost proiectat direct la chiuvetă. O mişcare riscantă pentru că, în cazul unei eventuale infectări cu SARS-CoV-2, în loc să stai acasă, în pat, cu un nas congestionat şi o mică durere în gât, te-ai putea trezi pe un hol aglomerat de spital, rugându-te să-ţi dea divinitatea şansa de a te putea întinde pe salteaua unui pat liber din salon. Ceea ce, la prima vedere, părea o glumă proastă, a început să prindă rădăcini în această dimineaţă. Am aflat că Daniela Mitrea, un medic de familie din judeţul Dâmboviţa, este cercetată de poliție pentru că ar fi vaccinat fictiv zece fotbaliști legitimați la Asociația Sportivă Fotbal Club Pucioasa. Primul gând care îţi vine în minte este să te întrebi cum e posibil să fii medic şi să arunci la gunoi doze de vaccin, în condiţiile în care, în alte state ale lumii, oamenii ar da orice pentru a fi vaccinaţi? Eşti un om care, obiectiv vorbind, şi-a ales această profesie pentru a salva oamenii de la moarte, pentru a le arăta calea corectă de urmat într-o lume tot mai înţesată de informaţie falsă şi pseudospecialişti ieşiţi la vânătoare de clienţi care să le cumpere suplimentele alimentare cu pelin dulce şi ciuboţica-cucului. Nu numai că e o lipsă totală de respect faţă de meserie şi faţă de semeni, dar şi o incapacitate de a înţelege momentele grele pe care le traversează omenirea.

Medicul care poate deveni din salvator – gropar

Un astfel de medic se poate transforma din salvator în gropar, doar pentru că a ales să nu fie parte a,, plandemiei” invocate de cercurile conspiraţioniste. Pe de altă parte, arunci la chiuvetă banii pe care statul i-a cheltuit pentru a cumpăra acele doze, sume care au ajuns în buget din taxele şi impozitele plătite de contribuabili. Stat de la care ai pretenţia să-ţi plătească salariul lună de lună, fără să ai idee cum se construieşte un buget. Sunt zece doze care, poate, ar fi putut salva zece vieţi ale unor oameni din Indonezia, Mexic, Vietnam sau Tunisia, ţări care nu au putut negocia cu producătorii de vaccinuri de pe aceeaşi poziţie de pe care au făcut-o statele potente financiar. Poţi, însă, să-l convingi pe românul tobă de carte, o adevărată enciclopedie de platitudini şi informaţii vânturate pe reţelele sociale, că vaccinul reprezintă o şansă la viaţă şi nu o îngrădire a libertăţilor individuale? Slabe şanse de reuşită. Pentru că el, enciclopedia bipedă a neamului creştin, a avut şansa să se afle într-un spaţiu unic european pe care nu-l merită, un loc în care a fost ferit de multe rele care macină alte locuri ale globului, considerând că a fi parte a acestui colţ de lume îi oferă doar drepturi, nu şi obligaţii.

Vaccin îi trebuia lui de la UE, după ce ne-a lăsat fără fiarele vechi din întreprinderile comuniste? Nu, lui să-i lase râul, ramul şi libertatea de a plăti cinci popi să-i cânte la nuntă sau să-i miruiască maşina cu aspect de tractor şenilat. Să se ducă undeva vaccinul şi să rămână cu Gheorghe Piperea la Sănătate şi cu Dan Puric la Ministerul Românilor Mistici de Pretutindeni. El este atât de deştept încât să nu te lase injectat de Big Pharma, dar să bage mai mulţi bani în buzunarele companiilor farmaceutice, în cazul în care va ajunge să fie tratat în spital cu doze de Remdesivir care costă câteva mii de lei. Independentul e revoltat că o doză de vaccin costă 20 de euro, dar nu mai este interesat de miile de euro care vor ieşi din bugetul Sănătăţii, pentru a fi plătit tratamentul anti-Covid sau eventualele sechele post-boală. Tare mi-e teamă să nu auzim, în viitorul apropiat, de,, vaccinarea la butoi”, în condiţiile în care o chiuvetă e prea mică pentru a cuprinde toate acţiunile iresponsabile ale unor cadre medicale a căror gândire critică se rezumă doar la a digera inepţiile Monicăi Pop.

Platforma Ziare.com găzduiește opinii argumentate ale unor personalități din diferite zone ale societății. Autorii materialelor își asumă în totalitate opiniile exprimate, iar noi le publicăm, în numele plurității.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#vaccin COVID, #Daniela Mitrea, #vaccinare, #imunizare, #vaccinare la chiuveta , #vaccin covid