UPDATE FOTO Primele doze de vaccin Moderna sunt distribuite catre centrele regionale. Aeronava nu a putut ateriza pe aeroportul din Craiova

Miercuri, 03 Februarie 2021, ora 10:10
2672 citiri
UPDATE FOTO Primele doze de vaccin Moderna sunt distribuite catre centrele regionale. Aeronava nu a putut ateriza pe aeroportul din Craiova
Vaccinurile Moderna au fost distribuite la centrele din tara FOTO Comitetul National de Vaccinare

Peste 26.000 de doze de vaccin de la Moderna sunt distribuite miercuri, 3 februarie, catre centrele regionale din tara, pentru vaccinarea, cu prima doza, a persoanelor planificate in platforma de programare.

UPDATE 10.09 Aeronava care transporta vaccinurile Moderna pentru regiunea Craiova nu a putut ateriza pe aeroportul din Craiova.

Tranportul dozelor de vaccin va fi asigurat atat pe cale aeriana, cu o aeronava a Ministerului Afacerilor Interne, cat si terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apararii Nationale.

Vaccinurile sunt transportate in conditii optime de siguranta, cu respectarea lantului de frig, la temperatura de 2 - 8 grade celsius.

Vlad Voiculescu: "Romania se afla in topurile vaccinarii in intreaga lume. Avem peste 700.000 de oameni vaccinati"

Astfel, din Centrul National de Distributie Bucuresti, dozele vor fi distribuite, dupa cum

urmeaza:

- Centrul Regional de Distributie Brasov: 4.810 doze;

- Centrul Regional de Distributie Cluj: 5.290 doze;

- Centrul Regional de Distributie Constanta: 4.360 doze;

- Centrul Regional de Distributie Craiova: 4.220 doze;

De ce nu putem alege intre vaccinul Moderna si cel de la Pfizer atunci cand mergem sa ne vaccinam

- Centrul Regional de Distributie Iasi: 5.210 doze;

- Centrul Regional de Distributie Timisoara: 2.320 doze.

Centrului National de Distributie Bucuresti ii vor ramane alocate 9.790 doze.

In centrele de vaccinare se vor utiliza atat doze receptionate de Romania in transa curenta, cat si in transa anterioara, pe baza solicitarilor transmise la Centrul National si centrele regionale de depozitare, prin directiile de sanatate publica judetene si cea a municipiului Bucuresti.

In Romania, alocarea dozelor de vaccin se realizeaza conform calendarului de livrare pus la

dispozitie de firma producatoare, sens in care, periodic, tara noastra primeste transele de vaccin necesare imunizarii populatiei.

Pe masura ce noile transe ajung in Romania, aplicatia de programare se actualizeaza si permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populationale aflate in etapa curenta.

Cate persoane s-au vaccinat pana in prezent

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea (CNCAV) impotriva COVID-19 a transmis in dupa-amiaza zilei de marti, 2 februarie, ca 27.548 de persoane au fost vaccinate cu serul de la Pfizer-BioNTech. Dintre acestea, 12.248 de persoane au primit prima doza, iar 15.300 au fost vaccinate cu a doua doza.

610.383 de romani au fost vaccinati incepand cu 27 decembrie 2020.

138.349 de persoane au fost deja imunizate cu a doua doza, in timp ce 472.034 au primit primul vaccin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vaccin moderna, #vaccin COVID, #imunizare, #centrul nationald e vaccinare , #vaccin covid