Valeriu Gheorghita nu crede ca anul viitor va fi nevoie de o noua campanie de vaccinare

Vineri, 22 Ianuarie 2021, ora 07:15
2452 citiri
Valeriu Gheorghita nu crede ca anul viitor va fi nevoie de o noua campanie de vaccinare
Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, Valeriu Gheorghita, nu crede ca anul viitor va mai fi nevoie de o campanie de vaccinare. In cazul in care va mai fi nevoie de vaccinare, Gheorghita crede ca s-ar putea face prin intermediul medicilor de familie, intrucat este posibil sa existe mai multe vaccinuri care nu necesita conditii speciale. In plus, Gheorghita precizeaza ca, daca se ajunge la imunizarea colectiva, circulatia virusului va scadea.

Valeriu Gheorghita a fost intrebat, joi seara, la B 1 TV, daca la anul ne vom mai vaccina si a precizat: "Eu cred ca nu vom mai avea o alta campanie de vaccinare si, chiar daca va fi nevoie de continuarea vaccinarii impotriva COVID-19, cred ca acest lucru poate sa intre pe structura normala a Programului National de Vaccinare, prin reteaua de medicina de familie, pentru ca la acel moment speram sa avem suficiente vaccinuri care sa nu necesite conditii speciale de pastrare si de distributie".

Gheorghita este de parere ca circulatia virusului va scadea, odata cu vaccinarea cat mai multor persoane.

"La nivel global exista un demers de accelerare a vaccinarii colective si de atingere a imunizarii colective. Daca vom reusi, intr-un an-un an si jumatate sa avem 5 miliarde de persoane imunizate circulatia virusului va scadea si se va reduce la nivel de cazuri sporadice, sezoniere si nu mai are impactul acesta epidemic sa impuna vaccinare", a mai declarat Valeriu Gheorghita.

Acesta a afirmat ca "foarte probabil ca acest virus va ramane un virus circulant in populatie, mai ales in sezonul rece".

Cate doze de vaccin a contractat in total Romania de la toate cele trei companii autorizate: "Este chiar peste tinta de 10,4 milioane de persoane"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#valeriu georghita, #campanie vaccinare, #vaccin COVID, #vaccin coronavirus , #vaccin covid