Coordonatorul campaniei de vaccinare, despre cand se intra in etapa a doua de imunizare si cand va fi prezentata lista cu bolile cronice care se preteaza vaccinarii

Luni, 11 Ianuarie 2021, ora 09:58
3538 citiri
Coordonatorul campaniei de vaccinare, despre cand se intra in etapa a doua de imunizare si cand va fi prezentata lista cu bolile cronice care se preteaza vaccinarii
FOTO Facebook/Valeriu Gheorghita

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghita, anunta ca autoritatile si-au propus o accelerare a campaniei de vaccinare, avand in vedere ca aceasta a debutat inaintea termenului estimat in luna decembrie. Gheorghita anunta ca dupa 15 ianuarie se intra in etapa a doua a vaccinarii, iar saptamana viitoare va fi facuta publica lista cu bolile cronice care se preteaza vaccinarii.

"Ne dorim o accelerare a etapelor de vaccinare avand in vedere faptul ca am inceput mai devreme decat preconizam. Dupa cum stim, estimam in perioada lunii decembrie o incepere a campaniei de vaccinare dupa jumatatea lunii ianuarie.

Am inceput la sfarsit de decembrie, motiv pentru care vom incepe mai repede si etapa a doua si, asa cum am anuntat deja, din a doua jumatate a lunii ianuarie, practic dupa 15, vom incepe vaccinarea persoanelor din etapa a doua, incepand cu beneficiarii care se afla internati in centrele medico-sociale, rezidentiale, continuand cu persoanele care sunt cu insuficienta renala cronica in stadiul de hemodializa.

Dezvoltam un sistem prin care persoanele, dupa ce pleaca din statiia de hemodializa, sa fie transportate cu aceleasi mijloace de transport catre centrele de vaccinare. Vor fi vaccinate si ulterior se va urma traseul obisnuit", a declarat Valeriu Gheorghita duminica seara, la Antena 3.

Acesta a mentionat ca pana pe data 15 ianuarie va fi dezvoltata a doua parte a modulului de programare care este destinat tuturor persoanelor din etapa a doua de vaccinare, respectiv cele cu varsta peste 65 de ani si cele cu boli cronice.

Valeriu Gheorghita a precizat ca de luni va fi facuta publica lista pentru persoanele cu boli cronice care vor intra in etapa a doua a vaccinarii, decizia cu privire la acestea fiind luata in baza recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare a anuntat si ca cei care se incadreaza in prima etapa a vaccinarii se pot programa prin intermediul unor dispecerate care sunt puse in functiune la nivelul judetelor.

"Au fost cateva momente in perioada initiala in care platforma de programare a fost desincronizata cu activitatea centrelor de vaccinare, din cauza faptului ca o mare parte dintre centre nu au intrat in activitate decat dupa data de 4 ianuarie.

De la acel moment lucrurile s-au corectat, in momentul de fata sistemul de programare merge bine iar, ca solutie de backup pentru persoanele care nu au reusit sa-si faca programare sunt operationalizate serviciile de call-center din fiecare judet, in care personalul este instruit incat sa poata rezolva orice problema care rezida din programare, atat pentru persoanele juridice cat si pentru persoanele fizice din prima etapa a strategiei de vaccinare", a adaugat medicul.

Un om de afaceri propune ca patronii sa le dea angajatilor un bonus pentru vaccinare. Care este valoarea acestuia si cum a fost calculata

Patriarhia Romana va sprijini campania de vaccinare impotriva COVID-19. Va distribui o brosura cu informatii despre vaccin

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Valeriu Gheorghita, #Covid 19, #campanie vaccinare , #vaccin covid