Ziare.com

Programarea la vaccinare se va face mult mai usor din 10 aprilie. Noua procedura anuntata de autoritati VIDEO

de Teodor Serban
Marti, 06 Aprilie 2021, ora 14:21

   

Programarea la vaccinare se va face mult mai usor din 10 aprilie. Noua procedura anuntata de autoritati VIDEO
Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, Valeriu Gheorghita, a afirmat ca o persoana aflata in lista de asteptare pentru vaccinare va fi notificata o singura data si nu de trei ori ca pana acum, avand la dispozitie 24 de ore pentru a confirma programarea. De asemenea, din 10 aprilie, cei aflati pe lista de asteptare vor putea vedea cate persoane sunt inaintea lor si care este capacitatea de vaccinare zilnica a centrului respectiv.

Valeriu Gheorghita a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca rata de confirmare a programarilor dupa prima notificare este intre 85%-95%.

"Am evaluat foarte atent alaturi de colegii nostri de la Serviciul de Telecomunicatii Speciale procesul de inscriere pe listele de asteptare si de asemenea procesul si randamentul de confirmare a programarilor in urma notificarilor din lista de asteptare. Cifrele analizelor ne arata ca interesul de a se programa al persoanelor in vederea vaccinarii este unul ridicat si anume in momentul de fata in centrele, de pilda, in care se administreaza vaccinul de la compania Pfizer rata de confirmare a programarilor dupa notificare este intre 85 si 95% din persoanele care sunt inscrise in lista de asteptare chiar de la prima notificare. Dupa cum stim, pana la acest moment regula era ca o persoana este notificata de pana la trei ori dupa care, daca nu raspunde confirmarii respective, se notificau alte persoane din lista de asteptare.

Intrucat la situatia data exista multe persoane inscrise pe lista de asteptare si care asteapta sa primeasca notificari, am luat decizia de a notifica o singura data o persoana din lista de asteptare care va avea la dispozitie timp de 24 de ore sa isi confirme programarea respectiva", a afirmat Gheorghita.

El a precizat ca, daca persoana notificata nu confirma programarea in cele 24 de ore, atunci vor fi anuntate alte persoane aflate pe lista respectiva.

"In cazul in care persoana notificata nu confirma programarea in centrul de vaccinare in cele 24 de ore, vor fi notificate alte persoane din lista de asteptare tocmai pentru a rula intr-un interval cat mai scurt persoanele care se afla in lista de asteptare. Persoanele care nu isi confirma programarea dupa prima notificare vor avea posibilitatea sa se inscrie fie pe lista de asteptare a unui alt centru, fie sa se programeze pe locurile care vor fi disponibile in centrele de vaccinare si care nu vor mai avea lista de asteptare. In acest fel, practic putem sa epuizam si sa rulam mai rapid toate persoanele care se afla in lista de asteptare in vederea programarii in urma notificarilor. Incepand cu ziua de 7 aprilie va fi operationalizata aceasta cerinta", a explicat Valeriu Gheorghita.

El a anuntat ca din 10 aprilie o persoana aflata pe lista de asteptare va putea sa vada cate persoane se afla in fata sa.

"Un alt element important este legat de estimarea timpului de asteptare al persoanelor inscrise pe lista de asteptare, din data de 10 aprilie va fi afisat pe platforma de programare pentru fiecare persoana care se afla in lista de asteptare cate persoane se afla inscrise in fata si de asemenea care este capacitatea de vaccinare zilnica in centrul de vaccinare pentru care persoana respectiva a optat, asa incat putem sa estimam foarte usor cate persoane se afla in fata si cate se vaccineaza in fiecare zi si astfel putem sa deducem care este timpul mediu de asteptare, tinand cont ca pot exista variatii chiar de la o perioada la alta pentru aceeasi persoana in functie de categoria de prioritizare din care fac parte persoanele care se pot inscrie ulterior in lista de asteptare, tinand cont ca pe lista de asteptare notificarea respecta prioritizarea conform strategiei", a transmis Valeriu Gheorghita.
"Peste 400.000 de persoane aflate pe listele de asteptare au primit notificare pentru a se programa la vaccinare, iar peste 290.000 s-au programat. Randamentul este de peste 70% pentru programarile la toate cele 3 vaccinuri. 2.132.024 de romani s-au vaccinat pana acum impotriva COVID-19, dintre care peste 1.220.000 de persoane cu ambele doze, a anuntat Valeriu Gheorghita. 148.000 de angajati din invatamant au fost vaccinati - procentul se apropie de 45% din totalul angajatilor din domeniu.

In centrele din reteaua Ministerului Afacerilor Interne s-au vaccinat 1,7% din totalul persoanelor vaccinate la nivel national. Peste 9.000 de persoane au fost vaccinate in ultima saptamana cu ajutorul echipelor mobile - persoane nedeplasabile, persoane depedente de dializa si persoane fara adapost.

In ultima saptamana a fost raportat un caz de reactie adversa severa - soc anafilactic - la vaccinul Moderna si peste 1.000 de reactii usoare.

Romania a primit pana acum, de la debutul campaniei de vaccinare, peste 5 milioane de doze de vaccin, dintre care peste 3,3 milioane de doze au fost administrate, iar in stoc se afla 1,7 milioane de doze.

Peste 5.000 de doze de vaccin au fost irosite - 1,17% din totalul dozelor utilizate", a mai precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11330 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cel mai mincinos, parsiv si criminal guWern din istoria Romaniei

sinistrul insănătății Vlad Voiculescu este solicitat să prezinte urgent răspunsuri oficiale la citeva intrebări legate de vaccinurile anti-Covid :
Are Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din Romania, forul de autorizare și de avizare, capacitatea de evaluare cu adevărat calificată asupra dosarului știintific depus de producător? Ce anvergură are echipa de cercetători și ce linie tehnologică de cercetare a fost implicată in avizarea dosarului?
Este definită in legislația din Romania sintagma: "autorizația de utilizare de urgență sau condiționată"?
Este această sintagmă in acord cu Legea Medicamentului, cu prevederile constituționale și cu celelalte legi privind garantarea siguranței cetățenilor și a unor soluții sigure de protejare a sănătății?
Este avizul de utilizare accesibil cetățeanului roman indemnat să se vaccineze, astfel incit să afle dacă ,"autorizația de utilizare de urgență sau condiționată" reprezintă un aviz deplin sau unul provizoriu?
Cine din ANMDMR a semnat avizul de utilizare a produsului in Romania?
Cine iși asumă responsabilitatea față de posibilele efecte secundare majore?
De ce prospectul de pe site-ul oficial al vaccinării nu conține numărul avizului eliberat de ANMDMR, in baza căruia se autorizează punerea pe piață a produsului, așa cum se notifică in mod uzual in prospecte?
Cum previne protocolul de vaccinare riscul suplimentar al celor vaccinați de a dezvolta complicații din cauza anticorpilor deja existenți prin contactarea anterioară a virusului, in mod simptomatic sau asimptomatic?
Ce indicii apar in dosarul științific depus de producători cu privire la riscurile de mutații genetice și de boli autoimune, prin introducerea in celulele umane a unor fragmente modificate de ARN străin?
Ce studii de genotoxicitate și de carcinogenitate sunt in dosarul științific și ce indicii de risc declară producătorul in acest sens?
Care e cota de risc indicată in dosar asupra reacțiilor autoimune post-vaccinale pe termen lung și pe termen scurt?

 

Cu cat mai mult se amelioreaza procesul complex al vaccinarii

la scara nationala, cu atat mai disperati sunt covidiotii. Au fost platiti degeaba de Fu tin. Tare ma tem ca vor fi sacrificati, ca multi altii inaintea lor :)))) But, who cares about FOMOFO?

 

Sinteți penibili...

"Din data de 10 aprilie, va fi afisat ... cate persoane se afla inscrise in fata si, de asemenea, care este capacitatea de vaccinare zilnica "
Listele sint intr-un computer.
Listele pot fi numărate ușor.
Deci chestia cu "din 10 aprilie" e o bălărie.
Puteați să afișați de la bun inceput cite persoane sint in fața cuiva dar asta v-ar fi stricat socotelile. Ar fi băgat lumea de seamă că listele se preiau de la coadă la cap in loc să fie invers.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor