Profesor universitar, despre promovarea discursului antivaccinist: „Cele mai urmărite posturi TV invită seară de seară apostoli ai antivaccinării și negaționiști violenți”

Marti, 19 Octombrie 2021, ora 08:16
8142 citiri
Profesor universitar, despre promovarea discursului antivaccinist: „Cele mai urmărite posturi TV invită seară de seară apostoli ai antivaccinării și negaționiști violenți”
Adina Alberts, Olivia Steer și Pompiliu Diplan

Ciprian Mihali, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a remarcat, în contextul implicării OMS în campania de vaccinare din țara noastră, că „România e singura țară din Europa în care trei sau patru din cele mai urmărite posturi de televiziune, finanțate pe perioada pandemiei chiar de către guvern, invită seară de seară în studio apostoli ai antivaccinării și negaționiști violenți”. În opinia acestuia acolo se află una din principalele explicații pentru eșecul campaniei de vaccinare din țara noastră. „Păcat că OMS nu va avea vreme să se uite la televizor”, notează acesta.

„Până una-alta, România e singura țară din Europa în care trei sau patru din cele mai urmărite posturi de televiziune, finanțate pe perioada pandemiei chiar de către guvern, invită seară de seară în studio apostoli ai antivaccinării și negaționiști violenți. Până și TVR, televiziune publică, a cedat sub presiunea teribilă a acestui discurs criminal propunând o falsă dezbatere în care li s-a dat cuvântul acestor complici la crimă.

România e singura țară din Europa în care moderatori violenți, vulgari și lipsiți de scrupule batjocoresc seară de seară mințile a milioane de oameni pentru ca apoi să le toarne în cap ideea că îi batjocorește oricine altcineva.

România e singura țară din Europa în care moderatori, antivacciniști, conspiraționiști și negaționiști se întâlnesc în fiecare seara la televizor ca să facă scandal pe seama numărului mare de morți din spitalele românești, morți provocate de discursurile lor tembele. Pentru că zeci și sute de mii de oameni au fost mințiți și manipulați atât de multă vreme, încât practic au cedat în cele din urmă, din epuizare, din neputință, au renunțat la orice drept de a gândi cu capul lor și acum gândesc cu capul celor de la televizor care le spun să nu se vaccineze și să nu creadă în virus nici măcar atunci când nu mai au oxigen să respire.

România e singura țară din Europa în care reprezentanți ai instituțiilor statului, dar și personaje grotești care au parte de un adevărat cult al personalității, întreținut de un calcul comercial cinic și iresponsabil, se bucură de o publicitate gratuită, deșănțată, în prime time, în toată presa, anecdotic sau serios, pozitiv sau negativ, dar mereu prezenți, fie ca autorități, fie ca bufoni, dar mereu consolidând discursurile și atitudinile anti-vaccin.

Am putea continua, dar ne oprim, pentru că Organizația Mondială a Sănătății vine la București pentru a încerca să înțeleagă de ce oare ne ucidem concetățenii cu atâta râvnă, când ar fi atât de simplu să-i protejăm, în condițiile în care vaccinurile pe care le aruncăm noi ar putea fi folositoare pentru a salva viața oamenilor din atâtea alte țări care au nevoie de ele. Păcat că OMS nu va avea vreme să se uite la televizor”, a scris profesorul Mihali pe pagina sa de Facebook.

"Spălătorul de cadavre". Ce pensie lunară are omul de televiziune Mihai Tatulici, după 48 de ani de activitate
"Spălătorul de cadavre". Ce pensie lunară are omul de televiziune Mihai Tatulici, după 48 de ani de activitate
Mihai Tatulici (75 ani), unul dintre cei mai influenți oameni de televiziune după 1990, s-a retras definitiv acum 11 ani. El a refuzat să revină, în ciuda propunerilor pe care le-a avut,...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#antivaccinare, #televiziune, #Olivia Steer, #Adina Alberts, #OMS, #antivaccinisti , #vaccinare covid Romania