Cozi uriașe la vaccinare. Mii de români stau la rând să se imunizeze: “Mai bine mai târziu decât niciodată!”

Sambata, 23 Octombrie 2021, ora 16:43
10682 citiri
Cozi uriașe la vaccinare. Mii de români stau la rând să se imunizeze: “Mai bine mai târziu decât niciodată!”
Coadă la un centru de vaccinare din Constanța FOTO Facebook / ZooM Beach

Centrele de vaccinare din toată țara au fost efectiv asaltate de românii care vor să se imunizeze anti-COVID.

Restricțiile impuse de autorități începând de luni, 25 octombrie, par să îi fi determinat pe români să se vaccineze. Sâmbătă după-amiază, 23 octombrie, mii se persoane stăteau la coadă pentru vaccinare la centrele deschise în toată țara.

La pavilionul expozițional din Constanța, de exemplu, la coadă erau câteva sute de oameni. Aglomerație era și la centrul deschis într-unul dintre mall-urile din oraș. “Mai bine mai târziu decât niciodată!”, a comentat un utilizator Facebook la o postare care ilustra coada de la un centru de vaccinare.

27 de constănțeni au murit sâmbătă de COVID 19, doar doi dintre ei fiind vaccinați.

“Faptul că ușor, ușor trec peste această retorică agresivă și negativistă a antivacciniștilor și încep să se convingă că este un lucru sigur, care trebuie îmbrățișat fără nicio reținere. Analizăm și posibilitatea deschiderii de mâine și a altor fluxuri fie în mall, fie în alte locații.”, a declarat la Digi24 prefectul județului Constanța, Silviu Coșa.

Zeci de persoane așteptau sâmbătă să se vaccineze la centrul de la Circul de Stat din Capitală. O arată imaginile postate de un utilizator Facebook.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, s-a arătat mulțumit de modul în care decurge Maratonul vaccinării.

"În acest moment era nevoie de o asemenea mobilizare! Cel mai mult mă bucură faptul că din ce în ce mai mulți oameni se vaccinează!", a scris Ciucu pe Facebook.

“Am stat trei ore la rând, deși aveam programare”, a spus una dintre persoanele care s-au vaccinat la centrul deschis în Mall Grand Arena.

#coada vaccinare, #campanie vaccinare, #maraton vaccinare, #numar persoane vaccinate , #vaccinare covid Romania