Broşuri anti-vaccin, împărțite în incinta Catedralei Arhiepiscopale de la Suceava. Reprezentanții Bisericii spun că nu le aparțin

Luni, 25 Octombrie 2021, ora 17:26
2512 citiri
Broşuri anti-vaccin, împărțite în incinta Catedralei Arhiepiscopale de la Suceava. Reprezentanții Bisericii spun că nu le aparțin

Cei care au trecut pragul Catedralei Arhiepiscopale a judeţului Suceava au găsit în incintă broşuri cu mesaje anti-vaccin.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, preotul Alexandru Sava, susţine că materialele tipărite nu aparţin instituţiei bisericeşti şi că au fost lăsate de persoane necunoscute, scrier Adevarul.ro.

Sunt oameni care investesc bani grei în campanii împotriva vaccinului anti-COVID. Ca dovadă, credincioşii care au trecut pragul bisericii Sfântul Gheorghe din cadrul Mănăstirii Sfântul Ioan din Suceava, care este catedrala arhiepiscopală a Sucevei, au găsit în incintă broşuri cu mesaje menite să-i determine pe cititori să nu se vaccineze.

Campanie anti-vaccinare în biserică

Publicația dubioasă avea pe prima pagină titlul: „Vaccinul este un experiment! Nu vă vaccinaţi ca să nu regretaţi”. De altfel, toată broșura conținea articole nesemnate despre cât rău poate să facă vaccinul în care sunt citați presupuși cercetători sin SUA sau Spania.

Aceștia susțin că ar fi descoperit legăturile dintre vaccin şi 5 G şi se fac afirmaţii alarmiste şi mai ales nedovedite ştiinţific, precum că în perioada următoare „vor muri pe capete persoanele vaccinate” şi că vaccinul ar avea efecte devastatoare asupra sângelui.

Apoi, cititorii sunt puşi la curent cu tot felul de teorii conspiraţioniste şi sunt îndemnaţi să consulte diferite site-uri care conţin informaţii anti-vaccin şi clipuri publicate pe YouTube.

Biserica se dezice de aceste broșuri

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, preotul Alexandru Sava, a declarat ferm că instituţia bisericească nu are nicio legătură cu broşurile anti-vacciniste, nu îi aparţin.

El a explicat că, din păcate, broşura găsită la începutul acestei săptămâni în incinta bisericii „nu este prima variantă”. Au mai fost şi alte pliante pe care călugării lăcaşului de cult le-au îndepărtat de îndată ce le-au găsit. Preotul a spus că într-una din zile, în biserică au fost văzute două persoane îmbrăcate în haine preoţeşti care au lăsat materiale tipărite cu mesaje anti-vaccin.

Ca să nu mai aibă astfel de probleme, Consiliul Mănăstirii a adoptat o hotărâre prin care interzice împărţirea de pliante, broşuri sau ziare neatorizate în incinta lăcaşului de cult. Altfel spus, cei care vor să distribuie materiale publicitare, de propagandă, în mănăstire trebuie să ceară binecuvântarea călugărilor.

Judeţul Suceava este la coada clasamentului naţional la numărul persoanelor vaccinate anti-COVID.

Citeste si:
Varianta Omicron pare să se răspândească de două ori mai rapid decât Delta
Varianta Omicron pare să se răspândească de două ori mai rapid decât Delta
Oamenii de ştiinţă din Africa de Sud afirmă că noua variantă de coronavirus, Omicron, pare să se răspândească aproape de două ori mai rapid decât tulpina Delta, care a fost până acum...
"Medic creștin asumat", tocat mărunt de un coleg de breaslă: "Poartă masca la fel ca orice huţupan pe la meetingurile șoșociste"
"Medic creștin asumat", tocat mărunt de un coleg de breaslă: "Poartă masca la fel ca orice huţupan pe la meetingurile șoșociste"
Profesorul Vasile Astărăstoae a avut o nouă ieșire publică în care a minimizat importanța vaccinării și a normelor sanitare restrictive, menite să împiedice răspândirea COVID....
Comentarii