Aproape jumătate din planetă, vaccinată împotriva COVID-19 cu cel puțin o doză. ”Ce știu toți acești oameni și noi nu știm”

Marti, 19 Octombrie 2021, ora 11:22
3358 citiri
Aproape jumătate din planetă, vaccinată împotriva COVID-19 cu cel puțin o doză. ”Ce știu toți acești oameni și noi nu știm”

Peste 6 miliarde de doze de vaccina anti-COVID au fost administrate în întreaga lume de la momentul aprobării serurilor și până în prezent. Oamenii au înțeles că aceasta este singura cale pentru a nu ajunge să facă forme grave de boală. România încă mai ezită.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a spus la Digi24 că unul din motivele care au creat această situație este dezinformarea, dar că numărul celor care merg să se vaccineze este în creștere.

”Dacă te vaccinezi mâine, în două săptămâni ai imunitate maximă”

„Dezinformarea cred că este în top trei elemente care au contribuit decisiv la luarea altei decizii decât cea salvatoare, de a te vaccina. Înțelegem care sunt condițiile și ingredientele care au creat această atmosferă”, a spus Andrei Baciu.

„Sunt câteva lucruri pe care le putem face. E luni seara. Avem o soluție ca săptămâna viitoare, în weekend, fiecare dintre cei care nu s-au vaccinat să poată să aibă o imunitate maximală: să te vaccinezi mâine. Dacă te vaccinezi mâine cu vaccinul care se administrează într-o singură doză, în 10-14 zile ai imunitate maximală. Asta înseamnă săptămâna viitoare”, a adăugat el.

„Toate situațiile pe care le vedem acum la televizor – terapie intensivă, spitale, realmente tragedii – le poți evita printr-un simplu gest, îți ia jumătate de oră cu totul. Avem sute de centre de vaccinare. Este atât de simplu. Nu va veni cineva să ne rezolve situația”, a mai spus secretarul de stat.

”Ce știu toți acei oameni și noi nu știm?”

„47% din populația globului, din populația eligibilă, s-a vaccinat. Sunt 6,6 miliarde de doze administrate. Zilnic se administrează în jur de 19,2 milioane de vaccinuri, cât populația României. Ați văzut ce rată de vaccinare e în Europa. Au fost atât de multe informații, spuse din toate părțile. În momentul de față, trebuie să judecăm fiecare, cu capul nostru, să luăm decizia salvatoare. Ce știu toți acești oameni din Europa și nu știm noi. Ce știe jumătate din planetă și nu știm noi, când luăm această decizie? Avem tot felul de informații, de peste tot. Un singur lucru trebuie să facem să avem weekendul viitor imunitate completă: mâine să ne vaccinăm”, a adăugat el.

Andrei Baciu a amintit că numărul celor care se vaccinează cu prima doză s-a triplat de când a început valul patru.

Citeste si:
Raport vaccinare 1 decembrie. Numărul persoanelor imunizate cu prima doză a scăzut la jumătate în ultimele 24 de ore
Raport vaccinare 1 decembrie. Numărul persoanelor imunizate cu prima doză a scăzut la jumătate în ultimele 24 de ore
24.837 de persoane au fost vaccinate în România în ultimele 24 de ore, doar 5.395 dintre acestea, cu prima doză. 9.743 de persoane au primit a doua doză și 9.699, doza booster. Au fost...
Numărul persoanelor vaccinate cu prima doză, în scădere
Numărul persoanelor vaccinate cu prima doză, în scădere
66.171 de doze de vaccin anti-Covid au fost administrate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise miercuri, 24 noiembrie 2021, de autoritățile sanitare. Comitetul Naţional pentru...